Μαουρίσιο, επικίνδυνες αποστολές...

Μαουρίσιο, επικίνδυνες αποστολές...

Ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής στον πάγκο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έσωσε στην κυριολεξία τον Παναθηναϊκό από μια αναπάντεχη ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε, μια νίκη, ειδικά και στην επαρχία, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια «υποφέρει», δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός. Ήταν και μετά από διακοπή, – όχι δεν θα γίνω Λουτσέσκου, αλλά όσο να ναι, βοηθάει διπλά και τριπλά, προκειμένου να ξαναμπεί στους ρυθμούς της η ομάδα με ηρεμία κι όχι με πίεση.

Το ματς στη Λαμία πήγαινε «καρφωτά» να λήξει 1-1, αν δεν ερχόταν από τον πάγκο ο Μαουρίσιο. Ένας ποδοσφαιριστής που είναι ικανός να δημιουργήσει ανισορροπίες ως επιπλέον μονάδα, όταν κατοικοεδρεύει στην περιοχή του αντιπάλου.

Υπό την έντονη ανησυχία του Τζανετόπουλου να βγει η άμυνα, καθώς η κλεψύδρα άδειαζε και η Λαμία είχε τον πόντο που χρειαζόταν από το παιχνίδι, προήλθε αυτό το «χρυσό» πέναλτι σε παράβαση πάνω στον Βραζιλιάνο, που έκανε γκολ ο Μακέντα.

Ο Μαουρίσιο είναι ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία, που δεν χρειάζεται και πολλά λεπτά για να προσαρμοστεί στις συνθήκες ενός κανονικού αγώνα. Αποβάλλει το άγχος της πρεμιέρας από την ομάδα με το γκολ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Με τον ΠΑΟΚ «ξεμπλοκάρει» τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, τη Δευτέρα με τη Λαμία δεν χρειάστηκε καν να έρθει (και πολύ) σε επαφή με αυτήν!

Τη δεδομένη στιγμή, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει στον πάγκο τις περισσότερες φορές τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας. Αλλά, σύντομα, θα κληθεί να βρει κι άλλους μόνιμους ή τουλάχιστον, πιο συχνούς σκόρερς, διότι δεν θα είναι η κάθε μέρα του… Μαουρίσιο η μέρα. Αν και να ειπωθεί κι αυτό, πως στο Πανθεσσαλικό εκείνος συνέχισε το έργο του Λούντκβιστ, ο οποίος στο καλύτερο του βράδυ με το τριφύλλι δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει το παιχνίδι και την… (επικίνδυνη) αποστολή.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News