Μαντζούκας: Η συνέχεια και ο Παναθηναϊκός... πρωταθλητισμού

Μαντζούκας: Η συνέχεια και ο Παναθηναϊκός... πρωταθλητισμού

Ο Λευτέρης Μαντζούκας σύντομα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός με την πράσινη φανέλα σε κάποιο ματσάκι της Basket League.

Ιλιγγιώδης η ταχύτητα προς τα πάνω του μικρού που στις 14/2 του 2018 σε ηλικία 14 χρόνων, 7 μηνών και 6 ημερών έπαιξε 1:12′ κόντρα στον Πανιώνιο, μετατρέποντας εαυτό στον δεύτερο νεότερο (μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη που έπαιξε σε ηλικία 14 χρόνων, 6 μηνών, 2 ημερών το 2012 με το Περιστέρι) αθλητή που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Λίγους μήνες αργότερα στις 13/5/18 ο Μαντζούκας έγινε ο μικρότερος starter στην Basket League σε ηλικία 14 ετών, 10 μηνών και 5 ημερών, σκοράροντας 12 πόντους (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα) μέσα στο ΣΕΦ!

Στις 2/10/19, αγωνίζεται για παρθενική φορά στο EuroCup (επίσης νεότερος), έχοντας στο τέλος 6 συμμετοχές με 2,8 πόντους και 1,2 ριμπάουντ.

Πρόλαβε στην εφηβεία του να συζητηθεί τόσο όσο λίγοι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι συνάδελφοί του.

Το θέμα βέβαια σε κλαμπ πρωταθλητισμού σαν τον Παναθηναϊκό είναι ΠΑΝΤΑ η συνέχεια, γιατί από …πυροτεχνήματα έχουμε χορτάσει.

Σαφώς ο Λευτεράκης είναι πολύ πιο …παιγμένος στα 17 του σε σχέση με τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Αντετοκούνμπο, τον Φώτση, τον Χαραλαμπόπουλο (οι δύο τελευταίοι ήρθαν στην ομάδα ως παιδιά-θαύματα), αλλά όταν φοράς την φανέλα με τα έξι αστέρια η θεωρία πάει στην άκρη και το μόνο που μετρά είναι η απεικόνισή σου στις στατιστικές κατηγορίες.

Μαντζούκας: Καλύτερη επιλογή ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News