Μανωλόπουλος: «Με Γιόβιτς θα δούμε άλλους Νέντοβιτς και Μέικον»

Παραμένει... ενεργός για Γιόβιτς ο Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στο SDNA για την προσθήκη του Στέφαν Γιόβιτς στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά:

– Ήσουν από τους τελευταίους προπονητές που αντιμετώπισες τον Γιόβιτς πριν τον τραυματισμό του στο «Ακρόπολις» με την Εθνική ομάδα. Πως κρίνεις την προσθήκη του στον Παναθηναϊκό;

«Για μένα είναι μία πολύ καλή κίνηση, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση όπως τον ξέραμε πριν τον τραυματισμό. Αν είναι σε καλή κατάσταση είναι μία πολύ καλή κίνηση, έχοντας να παίξει και από το καλοκαίρι. Είναι ένα έμπειρο παιδί και αυτό που θα δώσει στον Παναθηναϊκό θεωρώ ό,τι είναι καλύτερες επιθέσεις στο μισό γήπεδο. Έχοντας εμπειρία θα εκμεταλλευτεί περισσότερο τους συμπαίκτες του, γιατί είναι ένας πλέι μέικερ που θα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους. Αυτό είναι για μένα το βασικό κομμάτι».

– Τι είναι αυτό που θα δώσει στην ομάδα;

«Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια παιδιά στον άσσο που δεν είναι καθαροί πλέι μέικερ. Δεν σκέφτονται πρώτα να οργανώσουν και να εκμεταλλευτούν τους συμπαίκτες τους. Είναι πρώτα σκόρερ και μετά πόιντ γκαρντ. Οπότε θεωρώ ό,τι ο Γιόβιτς θα δώσει αυτό ακριβώς, που είναι αυτό που έχει και ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Και νομίζω ό,τι είναι αυτό που ζητάνε, αφού υπάρχει καιρό η συζήτηση πως η ομάδα δεν έχει πλέι μέικερ».

– Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να παίξει σημασία στο κεφάλαιο Παπαγιάννης;

«Όταν φέρνεις έναν πλέι μέικερ είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι. Να δώσει την μπάλα στους συμπαίκτες του εκεί που είναι καλύτεροι. Αλλά δεν νομίζω πως είναι μόνο ο Παπαγιάννης, θα εκμεταλλευτεί όλους τους συμπαίκτες του. Θεωρώ ό,τι είναι πολύ καλή κίνηση, αλλά όπως είπαμε αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση».

– Θα «ελευθερώσει» και τους Νέντοβιτς και Μέικον από το κομμάτι της δημιουργίας;

«Όταν παίζουν και οι δύο με τον Γιόβιτς νομίζω ό,τι θα αφορούν καθαρά τη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Νομίζω πως πλέον και οι δύο αυτοί παίκτες θα παίξουν ως scoring guards».

– Αμυντικά είναι ένα θέμα η συνύπαρξη των δύο τον Γιόβιτς στο παρκέ;

«Είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς το είχαν στον Παναθηναϊκό όταν ήταν ο Νέντοβιτς με τον Μέικον μαζί στο παρκέ. Είχαν ξεκάθαρα θέμα στην άμυνα, αλλά μία λύση που βρήκαν και ήταν πολύ αποτελεσματική ήταν η ζώνη. Θα πρέπει να κάνουν ορισμένα τρικ, να “κρύψουν” κάποιους παίκτες. Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλα, όμως είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός».

– Ποιο είναι το πλεονέκτημα και ποιο το μειονέκτημα στο παιχνίδι του Γιόβιτς;

«Στο μειονεκτήματα θα έβαζα το περιφερειακό σουτ, δεν είναι και από τους παίκτες που έχουν το τόσο ψηλό ποσοστό από μακριά. Το δυνατό του σημείο είναι η προσωπικότητά του. Είναι έμπειρο παιδί, έχει παίξει στην Euroleague. Και ο Νέντοβιτς και ο Μέικον είναι προσωπικότητες, αλλά ο Γιόβιτς είναι ο παίκτης που θα κάνει τους συμπαίκτες του να παίξουν καλύτερα. Γιατί αυτό λείπει από τον Παναθηναϊκό κιόλας. Δεν είναι ο παίκτης του “πάρε-βάλε”, αλλά ο παίκτης που θα σου δώσει την μπάλα εκεί που πρέπει».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News