Μανωλάκη Έεεεε! (vids)

Ο αγαπημένος «Μανώλης» της «πράσινης» εξέδρας, ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε, χάρισε σαν σήμερα το πρωτάθλημα του 2004 στον Παναθηναϊκό με το μοναδικό γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πανηλειακό (0-1) στον Πύργο.

Στις 23 Μαΐου του 2004 ο Παναθηναϊκός έπαιζε την τελευταία σκηνή του πρωταθλήματος με τον Πανηλειακό στον Πύργο, και με νίκη θα κατακτούσε πανηγυρικά τον τίτλο του πρωταθλητή, ύστερα από 7 χρόνια κυριαρχίας του Ολυμπιακού, ενώ οι «πράσινοι» είχαν κατακτήσει και το Κύπελλο στις 8 Μαΐου με 3-1 απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο».

[ads2]

Ο «Μανωλάκης», ο σούπερ ήρωας του «τριφυλλιού»

Οι τελευταίες αγωνιστικές εκείνου του πρωταθλήματος έμοιαζαν βγαλμένες από παραμύθι. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει τον δικό του ήρωα στο πρόσωπο του Ολισαντέμπε, ο οποίος χάριζε το ένα «χρυσό» τρίποντο μετά το άλλο.

Πρώτα, ήταν η Τούμπα στις 24 Απριλίου, με τον «Μανωλάκη» να σκοράρει στην τελευταία φάση και να δίνει το τρίποντο με το 2-1 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ για την 27η αγωνιστική, και να τον χρίζει φαβορί για τον τίτλο.

 

Ακολούθησε ένα εύκολο 5-1 με τον Ακράτητο στη Λεωρόρο, για να πάνε οι «πράσινοι» στον Κορυδαλλό για την προτελευταία αγωνιστική με την Προοδευτική. Εκεί, ξανά με γκολ του Ολισαντέμπε λίγο πριν το τέλος, το «τριφύλλι» πήρε τους 3 βαθμούς που ισούταν με μισό πρωτάθλημα. Όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού θυμούνται το δοκάρι από την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φραντζέσκου στην εκπνοή εκείνου του παιχνιδιού!

Για να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική, και τους «πράσινους» να φιλοξενούνται από τον Πανηλειακό στον Πύργο στις 23 Μαΐου. Η μπάλα δεν έδειχνε να θέλει να καταλήξει στα δίχτυα, με τον… σούπερ ήρωα του Παναθηναϊκού να αναλαμβάνει και πάλι δράση.

Αυτή τη φορά, ήταν στο 76ο λεπτό όταν ο Μινχ έκανε το γέμισμα από την άμυνα, ο Κωνσταντίνου πάσαρε για τον Μπασινά κι εκείνος με μία μίνι σπόντα βρήκε τον Ολισαντέμπε. Ο Νιγηριανοπολωνός φορ έκανε την κοφτή ντρίμπλα και σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία για το «χρυσό» 0-1 που έμελλε να χαρίσει το πρωτάθλημα και το νταμπλ στον Παναθηναϊκό.

Οι σκηνές που ακολούθησαν, μοναδικές. Οι χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού που είχαν ταξιδέψει στον Πύργο από την Αθήνα και τις γύρω περιοχές, «μπούκαραν» στο γρασίδι με το τελευταίο σφύριγμα του Τεροβίτσα και έγιναν «ένα» με τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού», με τους περισσότερους εξ αυτών να μένουν μόνο με το… εσώρουχο!

Δείτε τα παρακάτω βίντεο και θυμηθείτε τις αξέχαστες αυτές στιγμές:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News