Μαλακατές στη Θ. 13: «Θα φυτοζωήσει ο Ερασιτέχνης, εάν δεν...»

Μαλακατές στη Θ. 13: «Θα φυτοζωήσει ο Ερασιτέχνης, εάν δεν...»

«Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα έχει σοβαρό πρόβλημα, αν δεν ψηφιστεί στη ΓΣ ο Βοτανικός», υποστήριξε ο Τάκης Μαλακατές σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Θύρας 13.

Αναλυτικά:

Για το γηπεδικό: “Αυτή τη φορά το γήπεδο δε θα είναι λόγια. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος μας θα πάρει την τελική απόφαση για το τι είναι καλό για τον Σύλλογο. Εμείς δε θα κρύψουμε τίποτα. Θα υπάρξει διαφάνεια. Θα ειπωθούν όλα, τι είναι να γίνει, η επόμενη μέρα αν προχωρήσουμε. Ωστε όλοι όσοι ψηφίσουν να ξέρουν την πλήρη αλήθεια”.

Για το μνημόνιο συνεργασίας και την απαίτηση οπαδών να δοθεί στη δημοσιότητα: “Είναι μια συγγραφή θέσεων και απόψεων. Οι διμερείς συμφωνίες κρίνουν το όλο πράγμα. Τι θα γίνει μεταξυ ΠΑΕ – Ερασιτέχνη, ΠΑΕ – Δήμου κοκ. Αυτά θα κρίνουν τι είναι συμφέρον και τι όχι. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κρυφτεί τίποτα. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Μέχρι 30/6/21 μπορείς αζημίως να φύγεις από ό, τι γράφει το ΜοU. Τελευταία στιγμή μάθαμε το πότε θα γίνει η υπογραφή. Μας κάλεσε ο δήμαρχος. Ξέραμε ότι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή, υπήρχαν συμφωνίες, αλλά περιμέναμε να μας πουν το πότε θα γίνει. Το σημαντικότερο όλων είναι οι συμφωνίες το επόμενο δίμηνο, εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η συμφωνία με την ΠΑΕ για να δούμε το ενοίκιο που θα πάρουμε, αλλά και με τον Δήμο για τα 7,5 χιλ τμ για τον Ερασιτέχνη. Αν δεν ήταν η διπλή ανάπλαση συμφέρουσα για τον Σύλλογο δεν θα το υπογράφαμε. Αν πάρουμε αυτά που θέλουμε θα προχωρήσουμε, αλλιώς δε θα προχωρήσουμε”.

Για τις συζητήσεις με την ΠΑΕ για οριστική συμφωνία στο οικονομικό: “Στις συζητήσεις με την ΠΑΕ ακόμα είμαστε σε πρώιμο στάδιο. Οταν θα έχουμε συμφωνίες, θα ειπωθούν όλα και ο κόσμος που θα έρθει να ψηφίσει θα ξέρει τα πάντα. Δε θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες”.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις δηλώσεις του: “Ολα θα συζητηθούν στις συμφωνίες ΠΑΕ – Δήμου. Οι εμπορικές χρήσεις. Γι αυτό σας είπα ότι σημασία έχουν οι διμερείς συμφωνίες. Αυτό που έχει πετύχει ο Ερασιτέχνης είναι ότι παίρνει τα ιδια δικαιώματα. Ο, τι είχαμε στη Λεωφόρο, τα έχουμε στον Βοτανικό. Οσο υπάρχει Παναθηναϊκός. Παίρνουμε το σύνολο εγκαταστάσεων, άρα δεν μπαίνουμε ως ενοικιαστές. Διατηρούμε το μουσείο μας στη Λεωφόρο, θα γίνει κι ένα εντευκτήριο, αλλά αν μου πουν αφαίρεσέ τα και πρόσθεσε χώρο για το μουσείο, θα το κάνω. Αυτά όλα θα συζητηθούν με τον Δήμο”.

Για το γκρέμισμα της Λεωφόρου: “Το γκρέμισμα της Λεωφόρου θα γίνει μόνο όταν θα παραλάβουμε τα πάντα στον Βοτανικό. Το κλειδί. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Πριν από 30 χρόνια η Λεωφόρος ήταν το ωραιότερο γήπεδο της Ελλάδας. Σήμερα δεν είναι έτσι. Έχει ημερομηνία λήξης. Δεν έχει καμία λειτουργικότητα. Δεν μπορεί να φτιαχτεί. Εδώ έχουμε ενα παλιό γήπεδο, εκεί θα έχουμε ένα καινούριο γήπεδο. Εγώ μιλάω για επόμενα 100 χρόνια. Έχουμε έναν καημό όλοι να φτιάξουμε ένα νέο γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Έχουμε την ανάγκη ως Ερασιτέχνης να μην είμαστε ζητιάνοι. Να έχουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις και ο ΠΑΟ να είναι αυτός που πρέπει”.

Για τα έξοδα συντήρησης στον Βοτανικό: “Τις εγκαταστάσεις του Α.Ο θα τις συντηρούν από κοινού ΠΑΕ και Δήμος. Μιλάω για τη λειτουργία, οχι για κάτι άλλο”.

Για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη: “Το γήπεδο θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αυτή τη στιγμή είναι 2000, αλλά θα δούμε αν θα μεγαλώσει. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πάμε παραπάνω. Σε αυτό παίζουμε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ματς και σε Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι ημιτελικά. Εκτός αν το μεγαλώσουμε”.
Εγώ όταν ξεκίνησα, δεν ήξερα που θα καταλήξουμε. Μπήκα για να μην πάμε στο πρωτοδικείο. Μας βοήθησε στη συνέχεια ο κόσμος, το πρωτάθλημα και οι καταστάσεις. Η στήριξη είναι τεράστια, αλλά θα έπρεπε να είχαν γραφτεί περισσότεροι. Δικαίωμα στην ψήφο στη ΓΣ θα έχουν όσοι είναι μέλη ένα χρόνο και ταμειακώς ενήμεροι”

Για το αν είναι αρνητική η ψήφος στη ΓΣ του Ερασιτέχνη: “Αν δεν περάσει ο Βοτανικός στη ΓΣ, ο Παναθηναϊκός θα φυτοζωεί. Δε θα διαλυθεί, αλλά θα φυτοζωεί. Αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει έσοδα, γήπεδο και είναι ζητιάνος, αυτό θα συμβεί. Ολα είναι κρίσιμα και κομβικά Είναι κρίσιμη η απόφαση που θα λάβουμε σαν σύλλογος”.

Για την αποτίμηση της μελέτης στη Λεωφόρο: “Εδώ δεν έχω καμία μελέτη. Ο κ. Γιαννακόπουλος είχε πει για μια μελέτη και δεν τον αμφισβητώ. Εγώ δεν έχω κάτι τέτοιο”.

Για τη συστέγαση όλων των τμημάτων στον Βοτανικό και αν υπάρχει επαφή με την ΚΑΕ: “Θα γίνει τώρα ανάμεσα στον Δήμο και την ΚΑΕ. Περιμένουμε να μας καλέσει ο δήμαρχος για να μας κάνει τις προτάσεις. Εμείς θα τις αξιολογήσουμε και θα δεχτούμε ή όχι. Είχα πει ότι είναι κόκκινη γραμμή και το μπάσκετ. Είναι κάτι που το θέλουμε. Θα έρθει μια πρόταση. Κι εγώ ήθελα όλα να είναι στη ΔΑ, αλλά εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να συμβεί. Οταν μας γίνουν οι προτάσεις, η ΚΑΕ θα αποφασίσει. Εγώ θέλω να είναι η ΚΑΕ. Αν, όμως, δεν είναι γιατί δεν τη συμφέρει ή δε θέλει, εγώ θα πω στον κόσμο πως έχουν τα πράγματα, θα κάνω την εισήγησή μου κι εσείς θα πάρετε την κρίσιμη απόφαση. Εγώ μια ψήφος είμαι. Θα πάμε μαζί με την ΚΑΕ να συζητήσουμε. Από εκεί και πέρα αν είναι συμφέρουσα λυση για την ΚΑΕ, θα το κρίνει αυτή”.

Για τα έσοδα και τις εμπορικές χρήσεις: “Όλα αυτά θα είναι μέσα στις διμερείς συμφωνίες. Αυτό το δίμηνο θα είναι κρίσιμο γι αυτά. Οταν έχουμε όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσει ο κόσμος για το καλό του Παναθηναϊκού”.

Κλείνοντας, ο κ. Μαλακατές τόνισε: “Εγώ κατανοώ την αγωνία του κόσμου. Είναι σοβαρό θέμα, θα είναι ενήμεροι οι φίλαθλοι για τα πάντα, δε θα υπάρξει μη διαφάνεια. Θέλω να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να πείσω τον κόσμο ότι όντως αξίζει η θυσία της Λεωφόρου. Όλα πρέπει να είναι για το συμφέρον του Παναθηναϊκού.  Εγώ σέβομαι όλες τις απόψεις. Είναι αποδεκτές. Ο κάθε ένας έχει την άποψή του, αλλά πρέπει όλοι να κατανοήσουμε το πόσο κρίσιμο είναι αυτό το σταυροδρόμι που πρέπει να περάσουμε”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News