Μαλακατές: "Η αλήθεια για γήπεδο στη Λεωφόρο"

Ερασιτέχνης: Αυτή είναι η νέα διοίκηση στον Παναθηναϊκό

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, τοποθετήθηκε σχετικά με τα νέα δεδομένα που αφορούν το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Τι είπε για Λεωφόρο αλλά και Βοτανικό.

Αναλυτικά όσα είπε σε συνέντευξη του στο Soccerplus.gr:

Στο γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού από το βράδυ της Παρασκευής 24/7 υπάρχει ένα νέο σενάριο στο τραπέζι, αυτό της ανάπλασης αξιοποίησης της Λεωφόρου ώστε στη μεθεπόμενη αγβνιστική περίοδο ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ν’ αγωνιστεί εκεί. Το σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας προβλέπει γήπεδο 22.000 θέσεων με χτίσιμο νέων κερκίδων στην οδό Τσόχα και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς και παράλληλη αναβάθμιση σε όλους τους χώρους που αφορούν τον ερασιτέχνη. Δεδομένου ότι πρώτο σας μέλημα ήταν η δημιουργία μιας “Παναθηναϊκής πολιτείας” στον Βοτανικό, πως βλέπετε αυτή την εξέλιξη;

«Καταρχάς νομίζω ότι αυτό είναι μια ιστορική εξέλιξη αν προχωρήσει η επιλογή της Λεωφόρου και δεν προχωρήσει ο Βοτανικός. Γιατί δε νομίζω ότι μόνο με τα 7 εκατομμύρια της περιφέρειας θα μπορέσει να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο, αυτό είναι σε περίπτωση που δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα η λύση του Βοτανικού. Αυτή τη στιγμή έτσι όπως το έθεσε ο κύριος Αλαφούζος είμαι σύμφωνος. Υπάρχει ένα «plan b». Τώρα το πιο θα επικρατήσει, θα φανεί και από τις προθέσεις του δημάρχου. Από κει και πέρα, είναι πολύ πιθανό τα χρήματα που είναι από την περιφέρεια, εφόσον μπορέσει ο κος Αλαφούζος και τα αποδεσμεύσει , να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις στην Λεωφόρο μέχρι να καταλήξουμε σε κάποια τελική επιλογή».

Μήπως, όμως, σε περίπτωση που προχωρήσουν τα έργα στην Λεωφόρο, χωρίς να έχει παρθεί μια οριστική απόφαση, πάμε σε μια λογική «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»;

«Δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Σήμερα που μιλάμε υπάρχουνε δυο προτάσεις, εμείς θα ακολουθήσουμε και το τι θέλει η ΠΑΕ και το τι θέλει η ΚΑΕ και το τι θέλουμε εμείς και στο τέλος θα επιλέξουμε το σενάριο το οποίο είναι για το συμφέρον όλων. Εάν ο Βοτανικός είναι όπως θέλουμε, όπως θέλει η ΠΑΕ και η ΚΑΕ, θα πάμε στον Βοτανικό, εάν δεν είναι όπως θέλουμε θα πάμε στην Λεωφόρο με τις προτάσεις του κυρίου Αλαφούζου. Εάν γίνει ο Βοτανικός πρέπει να είναι σύμφωνη η ΠΑΕ, εάν πρόκειται να φτιαχτεί ένα γήπεδο 28 χιλιάδων θέσεων και δεν είναι σύμφωνη η ΠΑΕ, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει ο Βοτανικός και θα ακολουθήσουμε τον κο Αλαφούζο στην πρόταση της Λεωφόρου. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι. Είμαστε τρεις εταίροι, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και ο ερασιτέχνης, θέλω να πιστεύω ότι κινούμαστε όλοι μαζί και θα επιλέξουμε τι είναι καλό και για τους τρεις. Απλά μέχρι πρότινος δεν υπήρχε το plan b ή δεν το ξέραμε, γνωστοποιήθηκε και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Είμαστε σε ευθεία γραμμή, έτσι ώστε αν δεν κριθούν κατάλληλες οι συνθήκες του Βοτανικού, θα ασχοληθούμε με την Λεωφόρο και θα την βελτιώσουμε, είναι ξεκάθαρο».

Και αυτό, το ότι υπάρχει συμπόρευση ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, είναι ίσως το πιο σημαντικό σε αυτό το εγχείρημα…

«Ναι υπάρχει συμπόρευση και όχι μόνο με το ποδόσφαιρο, αλλά και με το μπάσκετ. Δηλαδή για να πάμε στον Βοτανικό, προϋποθέτει ότι τα πράγματα θα γίνουν όπως τα θέλουμε. Και στην χωρητικότητα που θέλουμε και στις ιδιοκτησίες που θέλουμε. Αν μας τα προσφέρει όλα αυτά ο Δήμος, εγώ είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, «συμφωνείτε;», εφόσον συμφωνώ εγώ στο σκέλος του ερασιτέχνη, ως προς το ιδιοκτησιακό και όλα τα υπόλοιπα. Αν μου πουν συμφωνούμε, μπορούμε όλοι μαζί να αποφασίσουμε να πάμε στον Βοτανικό, εάν μου πούνε ότι η πρόταση για τον Βοτανικό δεν είναι αυτή που θέλουμε, θα αποφασίσουμε ότι μένουμε στην Λεωφόρο μας και κοιτάμε να υλοποιήσουμε το «plan b» που γνωστοποιήθηκε χθες. Τώρα ποιο είναι καλύτερο, ποιο είναι πιο πρόσφορο; Εγώ βρίσκω θετικές και τις δυο λύσεις, αρκεί ο Βοτανικός να γίνει με όρους που εξυπηρετούν το σύλλογο. Ότι επιλέξουν και είναι καλό για τον Παναθηναϊκό, εμείς θα το στηρίξουμε».

Υπάρχουν κάποια θεωρητικά πιο μικρά τμήματα του ερασιτέχνη, όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση (πινκ πονκ), η ξιφασκία, η τοξοβολία καθώς και άλλα, τα οποία έχουν δείξει διάθεση να τα αναλάβουν φίλοι του συλλόγου μέσω της σελίδας «Σύλλογος πιο Μεγάλος» και να τα επαναφέρουν σε μια τροχιά πρωταθλητισμού…

«Δεν μπορεί να αναλάβει κανένας, κανένα τμήμα του Παναθηναϊκού. Μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά και να βοηθήσουν κάποια κατάσταση».

Ο Ερασιτέχνης θα υποστηρίξει τέτοιες προσφορές;

«Σαφέστατα. Έχουμε μιλήσει μαζί τους. Ο Παναθηναϊκός διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο και από τους εφόρους του. Και οι έφοροι του και οι προπονητές του είναι αυτοί που έχουμε ορίσει εμείς. Δεν παίρνει κανένας, κανένα τμήμα να το πάει σπίτι του. Υπάρχουν κάποια τμήματα στα οποία θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά, δεχθήκαμε με χαρά την βοήθεια τους, θα βοηθήσουν στους προϋπολογισμούς και σε βάση με αυτά που θα συμφωνήσουμε με τους προπονητές και η βελτίωση αυτή να φανεί αγωνιστικά».

Ο Ερασιτέχνης προσανατολίζεται στην έκδοση διαρκείας του Βόλεϊ καθώς και άλλων τμημάτων;

«Ναι, θα βγάλει διαρκείας ομαδικά»

Και πότε να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις;

«Τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στο να στηρίξει την προσπάθεια όσο περισσότερος φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού είναι δυνατό με το να γίνει μέλος στον ερασιτέχνη. Τον Οκτώβριο ξεκινάνε οι αγώνες για τα αθλήματα του ερασιτέχνη, οπότε τέλη Σεπτεμβρίου να περιμένετε εξελίξεις σε σχέση με τα διαρκείας».

Η καμπάνια της Θύρας 13 για να γραφτούν μέλη στον ερασιτέχνη περισσότεροι φίλοι του συλλόγου, είχε επιτυχία;

«Ναι, υπήρχε αρκετή ανταπόκριση και όχι μόνο από την Θύρα 13, γενικώς το διαπιστώνετε κάθε μέρα, υπάρχει σημαντική προσέλευση και εγγραφή μελών, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό».

Άρα οι φίλοι του συλλόγου μπορούν να ευελπιστούν σε ανταγωνιστικές ομάδες τη νέα χρονιά…

«Αυτή είναι η προσπάθεια μας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News