Μαλακατές: «Ο Γιαννακόπουλος ξεχρέωσε τον Παναθηναϊκό»

Μαλακατές στη Θ. 13: «Θα φυτοζωήσει ο Ερασιτέχνης, εάν δεν...»

Για την μεγάλη επιτυχία του γυναικείου τμήματος μπάσκετ μίλησε ο Τάκης Μαλακατές

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενώ τόνισε ότι ο Ερασιτέχνη μπορεί να είναι πρωταγωνιστής και στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Μαλακατέ στο novasports.gr:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού:

“Είναι ο πιο γλυκός και ο πιο ωραίος. Ειδικά όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο του είναι ότι καλύτερο μπορείς να ονειρευτείς. Εμείς από την αρχή το πιστέψαμε. Πιστέψαμε στην Καπογιάννη, στις αθλήτριες μας και κάναμε κινήσεις. Ήταν πολύ σημαντικές οι προσθήκες και της Λεουτσάνκα, με την οποία είχαμε την ατυχία να μην είναι αυτή που περιμέναμε εξαιτίας του τραυματισμού της, αλλά και της Όλγας Χατζηνικολάου. Μιας αθλήτριας που τιμά το ελληνικό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός την αγκάλιασε και της πρόσφερε αυτό που έπρεπε για να ολοκληρώσει την καριέρα της όπως της αξίζει. Δεν θα πω μεγάλα λόγια. Δεν θα πω ότι είναι δικαίωση. Προσπαθούμε κάθε μέρα για να κάνουμε τον Παναθηναϊκό και πάλι μεγάλο.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, γιατί δημιούργησε τις δυνατότητες ώστε να αναλάβω την προεδρία, καθώς δεν θα ήταν εύκολο για κανέναν αν δεν είχαμε ξεχρεωμένο τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, θέλουμε πολλά μέλη. Δεν θέλουμε ένας να βάζει πολλά, αλλά πολλοί να βάζουν λίγα, ώστε στο τέλος ο Παναθηναϊκός να γίνει αυτό που του αξίζει. Και θα γίνει! Έχουμε όραμα, έχουμε πίστη, έχουμε πρόγραμμα, του χρόνου όλες οι ομάδες θα πρωταγωνιστούν και όσες δικαιούνται θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θεωρώ ότι μετά από 11 χρόνια, αξίζει σε αυτόν τον Παναθηναϊκό να παίζει στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος και αυτό το πρωτάθλημα δίνει τη δύναμη σε μένα και το διοικητικό συμβούλιο, ώστε να πάμε τον Παναθηναϊκό ένα βήμα παραπάνω τα επόμενα χρόνια”.

Για το αν έχει αρχίσει η αγωνιστική “αναγέννηση” του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

“Είναι η αρχή της αναγέννησης. Τίτλο παίρνεις εύκολα, το σημαντικό είναι να διατηρείσαι στην κορυφή και αυτό θα προσπαθήσουμε. Να είμαστε συνέχεια πρωταγωνιστές και να έρχονται τίτλοι”.

Για το μυστικό της επιτυχίας:

“Θεωρώ ότι το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε αποκλεισμούς. Είμαστε Παναθηναϊκοί και δεν βάζουμε ταμπέλες του τύπου: “αυτός είναι με αυτόν και ο άλλος με τον άλλον”. Θέλουμε να είναι όλοι κοντά μας, τους αγκαλιάζουμε όλους και προσπαθούμε να τους φέρουμε όλους δίπλα μας. Ο καθένας με ότι μπορεί. Όλοι όμως είναι σημαντικοί. Με 20.000 μέλη, ο Παναθηναϊκός γίνεται πρωταγωνιστής σε όλη την Ελλάδα. Με 30.000 μέλη, ο Παναθηναϊκός γίνεται πρωταγωνιστής σε όλη την Ευρώπη. Είναι τόσο απλό, αλλά συγχρόνως δύσκολα. Η δουλειά μου είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε κοντά μας, να τους δώσουμε την πίστη και τη γνώση ότι τα χρήματα που προσφέρουν στον σύλλογο δεν πάνε χαμένα και στο τέλος ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει και πάλι”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News