Μαλακατές: «Είδα ότι το ρίσκο δεν είναι μεγάλο και αποφάσισα να μπω»

Μαλακατές: «Είδα ότι το ρίσκο δεν είναι μεγάλο και αποφάσισα να μπω»

Ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του SDNA και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Για την οικογένειά του και τη συμμετοχή στα δρώμενα του Παναθηναϊκού«Ο παππούς μου ήταν στο πρώτο ΔΣ επί Καλαφάτη. Ένας θείος του πατέρα μου ήταν γενικός αρχηγός. Από το 1964 και μετά ανέλαβε ο πατέρας μου. Ήταν στο Διοικητικό συμβούλιο του Παναυργιά και διετέλεσε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής. Έγινε αντιπρόεδρος, γενικός αρχηγός και δραστηριποιούταν μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη ζωή το 1999. Μάλιστα θα πω και κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος ότι οι πρώτες ξύλινες κερκίδες στη Λεωφόρο ήταν δωρεά του ξυλουργείου της οικογένειας Μαλακατέ».

Για τους λόγους που έθεσε υποψηφιότητα: «Δεν εμφανίστηκε κανένας. Περίμενα ότι θα υπήρχε κάποιο ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο και αισιόδοξο νέο ΔΣ. Προβληματίστηκα αν έχω τη δυνατότητα να τρέξω το σύλλογο. Το να μην κατεβάσω τμήματα δε θα αναλάμβανα αυτή την πρωτοβουλία. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί. Φέτος μπορεί να μην τα καταφέρει, αλλά θα έχει καλές ομάδες.

Δεν μπορούσε ο σύλλογος να πάει πρωτοδικείο. Να υποβιβαστούν οι ομάδες. Να δω τους τρόπους που θα μπορούσε ο ΠΑΟ να επιβιώσει. Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη λόγω πανδημίας αφού δεν ξέρουμε τα πραγματικά μας έσοδα. Είναι αρκετά κοντά σε αυτά που είναι τώρα. Στη ζωή πρέπει να παίρνουμε ρίσκα και να προσπαθούμε. Τις δυσκολίες έχω μάθει να τις μετατρέπω σε επιτυχία. Δε θα είχα ήσυχη τη συνείδησή μου. Επικράτησε το συναίσθημα από τη λογική».

Για την επόμενη μέρα: «Αυτή την στιγμή ο σύλλογος είναι χωρίς χρέη. Είναι σαν η προηγούμενη διοίκηση να πήρε δέκα πρωταθλήματα. Αυτή την στιγμή το χρέος είναι 300 χιλιάδες αλλά μιλάμε για διακανονισμένες οφειλές. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μία διοίκηση να κοιτάξει μόνο τα αγωνιστικά τμήματα. Με μία σωστή διαχείριση θα μπορεί να κάνει καλά πράγματα. Καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες για τη μεθεπόμενη σεζόν όπου θα μπορεί να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει πρωταθλήματα. Είδα ότι το ρίσκο δεν είναι τόσο μεγάλο και αποφάσισα να μπω».

Για το τι τον προβληματίζει: «Με προβληματίζουν όλα δε με φοβίζει τίποτα. Για τα οικονομικά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας έχουν πλησιάσει. Είναι σημαντικό να μπορείς να πάρεις από πολλούς λίγα. Ελπίζω να είναι αρκετοί ακόμη που θα έχουν έστω και μικρή οικονομική. Είναι κάτι που με ξεπερνάει η διχόνοια. Θα προσπαθήσω με όλον τον κόσμο να έχω καλές σχέσεις. Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ενωτικός».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News