Μακριά από το στυλ που έχει ο Πογιάτος στο μυαλό του

Μακριά από το στυλ που έχει ο Πογιάτος στο μυαλό του

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν κάτι που θα φέρει μεμιάς “σύννεφα” πάνω από το κεφάλι του προπονητή.

Το μόνο που δεν χρειάζεται ο οργανισμός είναι να δώσει κατευθείαν πάτημα ο Ντάνι Πογιάτος (τον οποίο ήδη πολλοί βλέπουν με μισό μάτι) τιθόμενος υπό αμφισβήτηση.

Βλέπετε ο Σύλλογος -για λόγους που όλοι γνωρίζουμε- είναι “γυμνός” διοικητικά, τουλάχιστον έτσι όπως παίζεται το παιχνίδι στη χώρα μας, όσες αυξήσεις ΜΚ κι αν κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, όσο κι αν αύξησε το μπάτζετ, όσο κι αν ανανεώνει τις “κολώνες” (Σένκεφελντ, Μακέντα, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη) με το ποδόσφαιρο δεν το έχει (πολλάκις το έχει παραδεχθεί), κάτι που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των…επαγγελματιών παραγόντων της Σούπερ Λίγκας.

Εδώ και λίγους μήνες όλες τις υποθέσεις τις “τρέχει” ο τεχνικός διευθυντής κι όλες οι ποδοσφαιρικές επιλογές έγιναν από αυτόν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να διαθέσει τα λεφτά του ανταγωνισμού για να καλύψει κενά, παρόλα αυτά απέκτησε παίκτες με ενδιαφέρον βιογραφικό από δυνατά πρωταθλήματα τους οποίους γνώριζε ο Τσάβι Ρόκα και ξέρει τι μπορούν να δώσουν στην ομάδα.

Τουλάχιστον στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου κι επειδή λείπουν ακόμα σημαντικοί παίκτες από την εξίσωση (Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ) για να μπορέσει ο ΠΑΟ να είναι ανταγωνιστικός πρέπει να γίνει ομάδα προπονητή και σε αυτό το σημείο δεν έχει πολλά αποτυχίας ο ρούκι κόουτς.

Επιβάλλεται να εμπνεύσει τους παίκτες που βρήκε, να μην χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και να στηριχτεί στα παιδιά που πρέπει για να περάσει το εμπόδιο αρχικά του Αστέρα Τρίπολης που πάντα στην Αρκαδία μας βγάζει το λάδι.

Ότι κι αν δούμε στις πρώτες στροφές λογικά θα είναι ακόμα μακρινό μπροστά στο ποδόσφαιρο που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής ο οποίος έχει ακόμα στο νου του την μεταγραφή για το αριστερό άκρο της άμυνας, ένα ακόμα “οκτάρι”, τον Βιγιαφάνιες και τον Αϊτόρ που μαζί με τον Σαβιέρ θα αναλάβουν αρχικά τις δύο πτέρυγες.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News