Μακέντα: "Όταν παίζω έτσι, δεν με σταματάει κανένας"!

Μακέντα: "Όταν παίζω έτσι, δεν με σταματάει κανένας"!

Στην εικόνα του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Φεντερίκο Μακέντα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη.

Ο επιθετικός των πρασίνων τόνισε πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την περασμένη χρονιά, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί για τους στόχους της ομάδας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κίκο Μακέντα στο novasports.gr:

Για το φιλικό ματς με την Ξάνθη:

“Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, προκειμένου να δείξουμε τις δυνατότητες μας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και ανταποκριθήκαμε πολύ καλά. Ήμασταν συμπαγής ως ομάδα και είμαστε στο σωστό δρόμο. Ασφαλώς και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, όμως είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε, με την ηρεμία που είχαμε στο παιχνίδι μας και πάνω σε αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Και αυτό γιατί είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την ποιότητα”.

Για το πόσο διαφορετικός είναι ο Παναθηναϊκός σε σχέση με την περσινή σεζόν:

“Πολλά πράγματα άλλαξαν σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ήρθαν αρκετοί παίκτες και νομίζω ότι η ομάδα δείχνει καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Ασφαλώς και πρέπει να το δείχνουμε καθημερινά στις προπονήσεις και να βελτιωνόμαστε ως ομάδα, ώστε να παίζουμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση στους αγώνες. Στο γήπεδο θα φανεί αν είμαστε έτοιμοι ή όχι. Δείχνουμε καλά, όμως από την άλλη εβδομάδα θα πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι, γιατί τώρα αρχίζει η πραγματική… δουλειά. Το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού:

“Δεν πρέπει να βάλουμε στόχους πριν από την έναρξη της σεζόν. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες ομάδες, όμως θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Ξέρουμε ότι διαθέτουμε καλή ομάδα, ωστόσο δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τίτλους ή στόχους. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα πάμε βήμα – βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι και κάποια στιγμή θα δούμε που είμαστε και θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα”.

Για την εξαιρετική του παρουσία στο στάδιο της προετοιμασίας:

“Ήμουν χαρούμενος που επέστρεψα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχω τη στήριξη του προπονητή και του συλλόγου, αγαπώ τους συμπαίκτες μου και όταν είσαι χαρούμενος σε μια ομάδα, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Ασφαλώς υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με πέρυσι και όταν παίζω έτσι, τότε δεν είναι εύκολο να με σταματήσουν. Είναι σημαντικό να συνεχίσω και να κάνω πιο πολλά, γιατί ξέρω πόσο σημαντικό είναι για μένα και για την ομάδα. Είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν”.

Για το αν έχει θέσει κάποιο στόχο αναφορικά με τα γκολ που θα πετύχει μέσα στη σεζόν:

“Δεν βάζω στόχους. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω μια καλή σεζόν με τη βοήθεια των συμπαικτών μου, ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους μας”.

Για τις προσδοκίες που έχει για τη νέα αγωνιστική περίοδο:

“Περιμένω το καλύτερο, διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά. Πρέπει να βελτιώνεσαι σε κάθε σεζόν. Τα πράγματα δείχνουν καλά, όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε περισσότερο. Γιατί όταν κάτι πηγαίνει καλά, τότε χαλαρώνεις και αυτό δεν πρέπει να συμβεί σε μας. Πρέπει να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και θα δούμε στο τέλος της σεζόν που θα είμαστε”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News