Ξεκάθαρος ο Μακέντα για το μέλλον του: «Διαβάζω διαφορά, αλλά...»

Μπρέντα - Παναθηναϊκός: «Αντίο» με ισοπαλία για το τριφύλλι

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για την πορεία του Παναθηναϊκού, την προετοιμασία, τους προσωπικούς του στόχους, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο μεταγραφής του στο εξωτερικό. 

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο sportfm.gr:

– Φεντερίκο 15 ημέρες δουλειάς επί Ολλανδικού εδάφους. Η αυλαία έπεσε. Υπάρχουν σημαντικές διάφορες πέρυσι και εφέτος στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού;
Βέβαια έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα και η προπόνηση είναι πλέον πιο ποιοτική . Μπορούμε να δούμε αρκετές διάφορες σε σχέση με πέρυσι . Είναι η αρχή της σεζόν αλλά φαινόμαστε σαφώς βελτιωμένοι.

– Φαίνεται πιο συσπειρωμένη η ομάδα;
Ναι ακριβως …είναι καλό για την ομάδα, καλό για τους παίκτες . Δείχνει αρκετά καλό το κλίμα μέχρι τώρα .

-Ο Παναθηναϊκός έδωσε δύσκολα παιχνίδια και τα κέρδισε . Κάποιοι πιστεύουν ότι όταν κερδίζεις νωρίς τόσο μεγάλους αντιπάλους η συνέχεια και η απόδοση σας στο πρωτάθλημα δεν θα είναι ανάλογη. Συμφωνείς με αυτή την λογική;
Δεν ξέρω. Οι άνθρωποι λένε πολλά πράγματα… Νομίζω πως ήταν σημαντικό να αρχίσουμε καλά, γιατί συγκρίνοντας με την περασμένη σεζόν η ομάδα δείχνει να είναι πιο συγκεντρωμένη. Σίγουρα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα είναι εύκολο να είσαι συγκεντρωμένος.. Φυσικά όταν αντιμετωπίζεις νέα πράγματα μαθαίνεις . Αυτή η σεζόν νομίζω θα είναι διαφορετική.

– Από την άλλη εάν δεν κερδίζεις στα φιλικά υπάρχει γκρίνια; 
Ήταν όλα καλά τεστ για εμάς και φυσικά γνωρίζουμε ότι οφείλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ως ομάδα . Αντιμετωπίζοντας περισσότερες καλές ομάδες, συναντάς και περισσότερες δυσκολίες . Κόντρα επίσης, σε ομάδες που παίζουν κλειστά είναι δύσκολο να βρεις το κενό που ψάχνεις ( για να σκοράρεις). Αυτό, λοιπόν, που μαθαίνουμε μέσα από τα φιλικά είναι να έχουμε υπομονή και αυτοσυγκέντρωση για να πετύχουμε το στόχο μας.

-Ο Μακεντα δούλεψε σκληρά σε αυτή την προετοιμασία; Πες μου πως την βίωσες αλλά και για τον προσωπικό σου στόχο, όπως και τον στόχο του Παναθηναϊκού ; Ποιοι είναι;

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα. Να βάζω κάτι νέο στην προπόνηση μου, το παιχνίδι μου και στο τέλος να κάνω τη διαφορά για εμένα και για την ομάδα μου. Αισθάνομαι πολύ κάλα τώρα, καλύτερα από την προηγούμενη σεζόν.

Βέβαια χρειάζεσαι καιρό για να αντιληφθείς τα πράγματα. Το άγχος της ομάδας και ο δικός μου στόχος είναι όμοια. Δηλαδή το να εξελιχθούμε μαζί να βελτιωθούμε και να πραγματοποιήσουμε μια πολύ καλή σεζόν.

– Με τι αριθμό τερμάτων θα ήσουν ευχαριστημένος; 
Νομίζω είναι σημαντικό να πιάσεις τα νούμερα των περασμένων ετών . Κατά την γνώμη μου ήταν καλή χρόνια . Αυτή που ακολουθεί πρέπει όμως να είναι ακόμη καλύτερη… Και αυτή την περίοδο έχω αυτοπεποίθηση πως μπορώ να πιάσω τον ίδιο αριθμό ξανά η και ακόμη μεγαλύτερο. Συζητάμε για βελτιώσεις και φυσικά θέλω να μεγαλώσω τα νούμερο των γκολ μου σε σχέση με τα νούμερα της τελευταίας σεζόν.

-Ο Παναθηναϊκός θέλει εφέτος το Κύπελλο, θέλει να πάρει περισσότερους βαθμούς και μια θέση στην ΑΔΑ η αναζητάει κάτι περισσότερο ; 

Προφανώς Δεν είμαι ο αρμόδιος να βάζω εγώ τους στόχους . Από μια άποψη έχουμε καλή ομάδα καλούς παίκτες και η ιστορία του κλαμπ λέει από μόνη της πολλά πράγματα, αναφορικά με τους στόχους μας. Απεικονίζει το ποιοι πρέπει να είναι αυτοί. Φυσικά θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο και να κατακτάμε νίκες, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

-Ο κόσμος του Παναθηναϊκού με ρωτάει συχνά αν πρόκειται να φύγεις από την ομάδα τι έχεις να τους απαντήσεις; 

Δεν ξέρω διαβάζω διαφορά και εγώ δεν τα καταλαβαίνω κάποιες φορές (σ.σ. γέλια) Γνωρίζω το ότι υπήρξε ενδιαφέρον για εμένα. Όπως έχω πει αισθάνομαι οικεία στο κλαμπ. Ο στόχος μου είναι να κάνω μια πολλή καλή χρονιά με την ομάδα. Νιώθω αγάπη εδώ, νιώθω αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό. Νομίζω πως θα μείνω στην ομάδα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News