Μακέντα: «Η παραίτηση Δώνη δεν ήταν η σωστή απόφαση» - Το σχόλιο για την αποχή

Μακέντα: «Η παραίτηση Δώνη δεν ήταν η σωστή απόφαση» - Το σχόλιο για την αποχή

Κατάθεση ψυχής από τον Κίκο Μακέντα στο novasports.gr, μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας για την αγωνιστική κρίση του Παναθηναϊκού.

Ο Ιταλός φορ έκανε λόγο για προσπάθεια… restart των Πράσινων με αφετηρία το ντέρμπι “αιωνίων”, ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν για την απογοητευτική πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, σχολίασε την πρόθεση του Γιώργου Δώνη να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού και αναφέρθηκε στην αποχή των οργανωμένων και την προσπάθεια που θα κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για να φέρουν τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κίκο Μακέντα στο novasports.gr:

Για τη βαριά ήττα από τον Άρη:

“Προφανώς και ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα από την ημέρα που ήρθα εδώ. Ήταν μια καλή εμφάνιση και έλειπαν πολλά πράγματα από όλους σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν η χειρότερη ήττα στο διάστημα που είμαι στον Παναθηναϊκό και μετά από αυτό το παιχνίδι κοιταχτήκαμε μεταξύ μας και αναλύσαμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Η κατάσταση δεν είναι καλή και είναι σημαντικό να αντιδράσουμε το γρηγορότερο”

Για την πρόθεση του Γιώργου Δώνη να παραιτηθεί μετά το ματς του “Κλ. Βικελίδης”:

“Όταν ένας προπονητής θέλει να παραιτηθεί, τότε αυτό είναι το χειρότερο νέο για τους παίκτες. Γιατί αυτό σημαίνει ότι όλοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και αισθάνεσαι περισσότερα, γιατί είναι ο άνθρωπος που “χτίζει” αυτή την ομάδα από την περσινή σεζόν. Η παραίτηση δεν ήταν η σωστή απόφαση, γιατί όλοι οι παίκτες γνωρίζουμε όσα κάνει για μας και πόσο σκληρά δουλεύει. Ίσως τα αποτελέσματα δεν το έχουν δείξει, όμως δεν είναι δική του ευθύνη. Γιατί κάνουμε τα ίδια και περισσότερα απ’ ότι κάναμε πέρυσι. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και αυτό κάναμε. Του το είπαμε και όλοι είμαστε χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε, γιατί αισθανόμαστε ότι η δουλειά στην ομάδα και η δουλειά του προπονητή δεν έχει τελειώσει και δεν μπορεί να τελειώσει μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα.

Είμαστε απογοητευμένοι με την εκκίνηση μας στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα με τις δύο τελευταίες ήττες, όμως έχει δρόμο το πρωτάθλημα και ως ένας από τους εμπειρότερους παίκτες αυτής της ομάδας, θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά περισσότερα να δώσει και ο προπονητής είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του πρωταθλήματος κατά την προσωπική μου άποψη. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε και πάλι αυτή την ατμόσφαιρα μεταξύ μας και να αρχίσουμε να πιστεύουμε στη δουλειά του και σε όσα κάνουμε στο γήπεδο. Τότε είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει αντίδραση”.

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να βγάλει αντίδραση στο ντέρμπι:

“Αν δεν αντιδράσεις μετά από τέτοια ήττα σε ένα ντέρμπι όπως αυτό που ακολουθεί, τότε δεν ξέρω τι κάνουμε… Πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Αυτό το γνωρίζει η ομάδα. Παίζουμε σε ένα μεγάλο σύλλογο και αν δεν αντιδράσουμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ασφαλώς και θα υπάρξει αντίδραση. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Είναι το μίνιμουμ που μπορούμε να κάνουμε. Για ένα ποδοσφαιριστή, το καλύτερο πράγμα είναι οι φιλοδοξίες και τα κίνητρα και αυτά τα παιχνίδια πρέπει να σου δώσουν το κίνητρο και τη φιλοδοξία για να αρχίσεις, έστω και αργά. Γιατί μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε απέναντι σε μια τοπ ομάδα, όμως διαθέτουμε κι εμείς μια τοπ ομάδα, έχουμε ένα καλό σύνολο και την Κυριακή είναι η τέλεια στιγμή για να κάνουμε επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί αυτή η ομάδα έχει πολλά να προσφέρει. Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για μας την Κυριακή, όμως νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Είμαι σίγουρος”.

Για το που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

“Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και το κύριο θέμα είναι πως θα είμαστε. Πως θα αισθανόμαστε και πως θα προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά. Γιατί οι παίκτες πρέπει να αισθανθούν κάτι μέσα τους, ώστε να προσεγγίσουν αυτό το παιχνίδι στο υψηλότερο επίπεδο. Το γεγονός ότι παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ότι έκαναν καλό παιχνίδι με την Τότεναμ πρέπει να μας δώσει ένα έξτρα κίνητρο για να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Η Κυριακή είναι η τέλεια στιγμή. Τελείωσε ότι έγινε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να αντιδράσουμε και να αρχίσουμε το πρωτάθλημα μας από την Κυριακή. Αυτό είναι που πρέπει να σκέφτονται όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα. Πρέπει να αρχίσουμε το πρωτάθλημα μας την Κυριακή”.

Για την απόφαση μεγάλης μερίδας των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού για αποχή από το ντέρμπι:

“Θα είναι διαφορετικό ντέρμπι από την στιγμή που δεν θα έρθουν στο γήπεδο. Το τελευταίο μας αποτέλεσμα απογοήτευσε πολύ κόσμο και δεν είμαστε εδώ για να κρυφτούμε ως παίκτες. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ιδιαίτερα οι εμπειρότεροι. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για τα τελευταία τρία παιχνίδια και όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Ασφαλώς και θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, όμως αυτό δεν αλλάζει τη δουλειά της ομάδας. Γιατί γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε! Δηλαδή να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους και ο στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο γήπεδο. Αν αυτή είναι η απόφαση τους, θα την αποδεχθούμε και θα προσπαθήσουμε πιο σκληρά, ώστε να τους δείξουμε ότι αυτή η ομάδα δεν αποτελείται από “μικρούς” άνδρες. Αυτή η ομάδα είναι γεμάτη με ανθρώπους που έχουν το χαρακτήρα και θέλουν να βγουν από αυτή την κατάσταση, με τον τρόπο που προανέφερα. Η Κυριακή είναι η τέλεια ευκαιρία για μας”.

Για το αν στοχεύει στο πρώτο του γκολ σε ελληνικό ντέρμπι:

“Δεν είναι η στιγμή για να μιλήσουμε για τον εαυτό μου και τα γκολ. Αν έρθει καλώς, όμως το σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα να ξαναβρεί το πάθος και το μαχητικό της πνεύμα. Θα βοηθήσω την ομάδα μου να το κάνει και θα είμαι χαρούμενος, όποιος και αν σκοράρει. Προφανώς ως επιθετικός, θα κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News