Μακάμπι - Παναθηναϊκός 77-73: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Μακάμπι - Παναθηναϊκός 77-73: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Κάπως πήγε να γλυκάνει… το βράδυ η προσπάθεια στο τέλος, αλλά αν σκεφτεί κανείς όλο το 40λεπτο του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μακάμπι που παρακολούθησε, ο βαθμός ικανοποίησης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Τι κι αν έπαιξε άμυνα το Τριφύλλι, τι κι αν δεν έδωσε δεύτερες επιθέσεις στους Ισραηλινούς, τι κι αν έκανε λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό του, η έλλειψη συγκέντρωσης στο σουτ για 30 – 35 λεπτά τον άφησε πολύ πίσω στο σκορ. Επί της ουσίας, πήγε να γυρίσει ένα ματς από αυτά που λέμε πως δεν γυρνάνε!

Δημήτρης Πρίφτης (5/10): Έχει μπόλικη δουλειά στο να μπορεί ο Παναθηναϊκός να γυρνάει καλύτερα την μπάλα στην επίθεση. Αλλά ήταν λες και ξόδευε όλη της την ενέργεια η ομάδα στην άμυνα και στην επίθεση δεν έβλεπε καθαρά το στεφάνι. Ορθώς, κράτησε εκτός τον Φλόιντ, που ήταν τραγικός στο τετράλεπτο. Ο Πέρι δείχνει κι αυτός, εκτός ρυθμού, όπως και ο Έβανς. Είναι τρεις παίκτες που επέλεξε ο ίδιος και οφείλει να τους «φτιάξει» άμεσα!

Κέντρικ Πέρι (2/10): «Απόντας» και… άποντος ο Αμερικανός γκαρντ. Δεν σκόραρε, μοίρασε μόλις 2 ασίστ για 1 λάθος σε 16:35. Αδικαιολόγητη εμφάνιση.

Ντάριλ Μέικον (9/10): Επαναλαμβανόμενα, ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ είναι ο καυτός σουτέρ των τελευταίων λεπτών. Κρύο αίμα και στο Ισραήλ σημείωσε 17 πόντους με 4/5 τρίποντα!

Γιώργος Παπαγιάννης (7,5/10): Κυρίαρχος στον «αέρα» ο Μεγαρίτης σέντερ βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ, αλλά του έλειψε ο πασέρ. Αξιοποιήθηκε ελάχιστες φορές από τους γκαρντ του Παναθηναϊκού και ολοκλήρωσε το ματς με 6 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ιωάννης Παπαπέτρου (7/10): Έκανε αισθητή την παρουσία του στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Έβαλε δύο κρίσιμα τρίποντα στο τέλος (3/7 σύνολο) κι έδωσε μερικές ελπίδες στον Παναθηναϊκό για νίκη. Σημείωσε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ για 3 λάθη. Μπορούσε και καλύτερα!

Γιόγκι Φερέλ (5/10): Χρειάζεται χρόνο ο νεοαποκτηθέντας γκαρντ, ωστόσο, έδειξε πως έχει τη δημιουργία, που είναι και το σημαντικότερο. Στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε, βρήκε και το πρώτο του τρίποντο στη διοργάνωση.

Λεωνίδας Κασελάκης (3/10): Προσέφερε τρεις πόντους στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν έδωσε κάποια άλλη πολύτιμη βοήθεια.

Οκάρο Ουάιτ (7/10): Άνοδος στα τρίποντα από τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ (4/5). Ήταν στο πνεύμα του παιχνιδιού, κυνήγησε πολύ και αποβλήθηκε στο τέλος με πέντε φάουλ.

Τζεχάιβ Φλόιντ (1/10): Δεν έκανε απολύτως τίποτα στο παρκέ. Ο Πρίφτης το αντιλήφθηκε, τον έστειλε στον πάγκο και δεν τον ενεργοποίησε ξανά.

Νεμάνια Νέντοβιτς (6/10): Ζεστάθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Σέρβος γκαρντ, που ήταν εκτός κλίματος για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Η στατιστική του έγραψε 13 πόντους και 4 ασίστ.

Τζέρεμι Έβανς (2/10): Μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, αλλά από κει και πέρα, δεν έδωσε καμία άλλη λύση στο τέταρτο που αγωνίστηκε.

Λευτέρης Μαντζούκας (-): Δεν αγωνίστηκε.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (3/10): Πέρα από το ότι έκλεισε διαδρόμους και πάσες στη Μακάμπι, ο Κουβανός δεν είναι ο εαυτός του στο «παρκέ» σε σερί παιχνίδια πλέον.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News