Μάικ Τζέιμς ή ΠΕΛΕ;

Είναι Αμερικανός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε, δηλαδή, σε εκείνο το σημείο του πλανήτη που το football είναι κάτι άλλο από εκείνο που γνωρίζουμε στην Ευρώπη και το soccer εκλαμβάνεται ως αστείο. Ακόμα και σήμερα, παρά τα εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύονται στο MSL, ουδείς παίρνει στα σοβαρά το άθλημα. Μια από τις πρώτες του ευρωπαϊκές εμπειρίες ήταν στην Ιταλία. Έπαιξε στην Ομένια στη γειτονική χώρα, όπου προφανώς και μυήθηκε στα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Κάπως έτσι, ο Μάικ Τζέιμς, στα 26 του χρόνια και, λίγο μετά την υπογραφή του στον Παναθηναϊκό, ετοιμάζεται να πάρει ιταλικό διαβατήριο και να παίξει στην Εθνική ομάδα! Μόνο που δεν λογίζεται ως παρτενέρ του Ντάνιελ Χάκετ στην μπασκετική σκουάντρα  ατζούρι, αλλά ως μια επιπλέον επιλογή του Αντόνιο Κόντε σε μελλοντικές εκτελέσεις πέναλτι!!

[ads2]

Η οντισιόν έγινε τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ο Μάικ Τζέιμς φόρεσε τη φανέλα της Ντεπορτίβο Αλαβές, πήγε στο προπονητικό κέντρο, έβαλε με τη βοήθεια του Άνταμ Χάνγκα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που τον περίμενε και ετοιμάστηκε για το στοίχημα! Έπρεπε να σκοράρει σε τέσσερα από τα δέκα πέναλτι που θα σούταρε. Βασικός αντίπαλός του ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας Νέων της Αλαβές, Αρίθ Κάστρο. Δευτερεύοντες αντίπαλοί του ήταν οι καιρικές συνθήκες, το χορτάρι, η μπάλα και βασικά η ασχετοσύνη του!

«Έχω ακούσει ότι το τερματοφύλακας είναι πολύ καλός, αλλά είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Έχω προπονηθεί κατάλληλα», έλεγε πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο Μάικ Τζέιμς ως ένας άλλος υπερφίαλος Γκατσιάνο Πελέ που τολμούσε να κάνει πλάκα στον Μάνουελ Νόιερ πριν την εκτέλεση του πέναλτι, το οποίο θα μπορούσε να είχε στείλει την Ιταλία στον ημιτελικό. Και μετά; Πρώτη εκτέλεση σαν του Τζάτζα, δεύτερη εκτέλεση σαν του Νταρμιάν, τρίτη εκτέλεση σαν του Πελέ, τέταρτη εκτέλεση σαν του Μπονούτσι και για να μην μακρηγορούμε, μετά από πέντε άστοχες εκτελέσεις, κατάφερε να βρει δίχτυα.

Πήρε τα πάνω του, έδειξε κλάση και ποιότητα, νίκησε τρεις συνεχόμενες φορές τον Κάστρο, όμως στο κρίσιμο πέναλτι έδειξε εκ νέου έτοιμος για την Εθνική Ιταλίας και έχασε το στοίχημα. Κέρδισε τη συμπάθεια των οπαδών της Λαμποράλ, κέρδισε εσαεί τα πειράγματα των συμπαικτών του που πήγαν ως μάρτυρες (σ.σ. Άνταμ Χάνγκα και Κιμ Τίλι) και κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες. «Στα πρώτα πέναλτι ήμουν λίγο νευρικός… Αλλά μετά το βρήκα. Και μόλις το βρήκα, έκανα μερικές πολύ εντυπωσιακές εκτελέσεις. Είμαι πρακτικά επαγγελματίας πλέον, το γυρίζω στο ποδόσφαιρο».

Ναι, Μάικ Τζέιμς. Η Εθνική Ιταλίας σε περιμένει!

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο:

πηγή:sdna.gr

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News