Μαχλάς: «Δεν ήρθε για να φύγει ο Γιοβάνοβιτς, θα κάνει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή»

Μαχλάς: «Δεν ήρθε για να φύγει ο Γιοβάνοβιτς, θα κάνει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή»

Με άκρως κολακευτικά λόγια μίλησε ο Νίκος Μαχλάς για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο SDNA.

Αναλυτικά:

«Ο Γιοβάνοβιτς είναι φοβερός άνθρωπος και σπουδαίος προπονητής. Απίστευτα δουλευταράς γνωρίζει όσο λίγοι το ποδόσφαιρο κυριολεκτικά και με όλη τη σημασία της λέξης ¨γνωρίζω¨.

Είναι προπονητικά ιδιοφυής. Βλέπει μπάλα και έχει την ικανότητα να διαφοροποιήσει τα συστήματα της ομάδας αναλόγως των παικτών που διαθέτει.




Αγαπάει τους παίκτες του και…δένεται μαζί τους. Μιλάει πολύ μαζί τους και ζητάει τη γνώμη τους. Προσωπικά τον θεωρώ έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών που δούλεψα μαζί του στην καριέρα του…» τόνισε αρχικά ο Νίκος Μαχλάς, σκιαγραφώντας το προπονητικό «πορτρέτο» του Γιοβάνοβιτς και συμπλήρωνει σχετικά με την ικανότητά του να αποκτά τρομερή «χημεία» με τους παίκτες του.

«Έχει τέτοια προσωπικότητα που οι παίκτες φτάνουν στο σημείο να τα δίνουν όλα και να παίζουν και για αυτόν. Είναι απίστευτα αξιοκρατικός και δίκαιος στις επιλογές του.

Δεν αδικεί κανέναν. Πάντα παρακολουθεί την εξέλιξη των παικτών και τους δίνει ευκαιρίες. Του αρέσει να φτιάχνει ποδοσφαιριστές και να χτίζει ομάδες.

Κι όταν χάσει ένα παιχνίδι επειδή δεν άξιζε να το κερδίσει δεν θα καθίσει να δικαιολογηθεί, αλλά θα πει τα πράγματα με το όνομά τους».

– Για τη φετινή πορεία και το μέλλον της συνεργασίας του Γιοβάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό:
«Ο Ιβάν θα κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή. Λίγη υπομονή να κάνει ο κόσμος της ομάδας. Είναι εκπληκτικός και ασφαλώς δεν με εκπλήσσει η φετινή πορεία του με τον Παναθηναϊκό.

Όταν διαπιστώσει πως έχει την στήριξη της εκάστοτε διοίκησης, δουλεύει απερίσπαστος και η δουλειά του φαίνεται. Σε πολλά πράγματα μου θυμίζει τον αξέχαστο Γκέραρντ.

Στη νοοτροπία, στο χτίσιμο, στην υπομονή έστω κι εάν άλλο το επίπεδο του ΟΦΗ κι άλλο του Παναθηναϊκού που το dna του είναι να διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα».

– Για τη φετινή αγωνιστική άνοδο αρκετών παικτών του Παναθηναϊκού επί των ημερών του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας με πιο…κραχτή περίπτωση τον Αϊτόρ:
«Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες εκτός από τον Αϊτόρ που έχουν παρουσιάσει σημαντική άνοδο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Όπως προανέφερα ο Γιοβάνοβιτς παρακολουθεί την εξέλιξη των παικτών και τον ενδιαφέρει να κερδίζει και να βγάζει το 100% των δυνατοτήτων τους.

Να τους εξελίσσει και να τους ανεβάζει επίπεδο, δίνοντας πάντως ευκαιρίες σε παίκτες που διψάνε να παίξουν και το δείχνουν στις προπονήσεις».

– Για τον συγκεντρωτικό ρόλο που έχει στον Παναθηναϊκό και τους συνεργάτες του:
«Του αρέσει να τα παίρνει όλα πάνω του, έχοντας από πίσω ένα ικανότατο τιμ συνεργατών. Ειδικότερα ο Χρήστος Κόντης τον οποίο γνωρίζω είναι εξίσου δουλευταράς και θα εξελιχθεί σε έναν ικανότατο προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς διατηρεί άριστη…χημεία και με τους συνεργάτες του και πάντα τους ακούει».

– Για το εάν θα είναι το κορυφαίο (καλοκαιρινό) deal του Παναθηναϊκού η επέκταση της συνεργασίας με τον Γιοβάνοβιτς:
«Δεν νομίζω πως ήρθε για να φύγει απ΄τον Παναθηναίκό. Ο Ιβάν δεν αφήνει εύκολα ομάδες. Δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Όταν νιώσει εμπιστοσύνη και στήριξη συνεχίζει το έργο του. Στην προκειμένη περίπτωση έχει…χτίσει πολύ καλή σχέση με τον κ.Αλαφούζο και προσωπικά εκτιμώ πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News