Μαχητική ψυχή, σπουδαίο διπλό ο Παναθηναϊκός!

Μαχητική ψυχή, σπουδαίο διπλό ο Παναθηναϊκός!

Ένας μεταμορφωμένος, μαχητικός και αποτελεσματικός, Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο ντέρμπι της Αθήνας ως τυπικά φιλοξενούμενος απέναντι στην ΑΕΚ με 1-2.

Ένας μεταμορφωμένος, μαχητικός και αποτελεσματικός, Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο ντέρμπι της Αθήνας ως τυπικά φιλοξενούμενος απέναντι στην ΑΕΚ με 1-2.

Μακέντα και Κουρμπέλης βρήκαν δίχτυα και οδήγησαν το Τριφύλλι στο δεύτερό τους «διπλό» στο πρωτάθλημα.

Σωστός σε άμυνα, οργάνωση και επίθεση, ο Παναθηναϊκός έδειξε φανερά ανώτερος από την «Ένωση» και το πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της σεζόν βάφτηκε πράσινο. Το Τριφύλλι σημείωσε την 23η νίκη στην έδρα της ΑΕΚ στην ιστορία του και έφθασε στους 15 βαθμούς, ψαλιδίζοντας σημαντικά τη διαφορά του από την πρώτη τετράδα.

«Έλαμψαν» και πάλι τα δύο ταλέντα των ακαδημιών, οι Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος, ενώ το «4-3-3» βγήκε στο μάξιμουμ για τον Λάσλο Μπόλονι.

Ο Ρουμάνος, λοιπόν, «διάβασε» σωστά το παιχνίδι του Μάσιμο Καρέρα, οι παίκτες του πάτησαν καλύτερα στο χορτάρι και λίγο έλειψε να προηγηθούν στο σκορ στο 3′, όμως, ο Μαουρίσιο αστόχησε από τα δύο μέτρα σε κενή εστία με το στήθος σε μια απίστευτη ευκαιρία για τους πράσινους.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ «πάτησε» γκάζι, όμως, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά τους χώρους. Χρειάστηκε να αποκρούσει δύο φορές στο 4′ και στο 18′, ενώ στο 32′ μπλόκαρε σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μακέντα σκόραρε σε τετ α τετ με τον Τσιντώτα, έπειτα από φοβερή ενέργεια και ασίστ του Χατζηγιοβάνη. Το… καλύτερο το φύλαγε για το τέλος, ο Παναθηναϊκός, με ένα δεύτερο γκολ, ύστερα από μαγική ατομική προσπάθεια του Ζαγαρίτη και γκολ του Κουρμπέλη.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έριξε ταχύτητα, εμφάνισε αγωνιστικά προβλήματα (Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης) και οπισθοχώρησε αναγκαστικά.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ στο 72′, ενώ στο 87′ ο Ολιβέιρα μείωσε σε 1-2.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News