«Λύνει τα χέρια» σε πολλούς τομείς ο Ολλανδός

Ανακουφιστικά νέα για Σένκεφελντ

Με την επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ, αν ο Ολλανδός παραμείνει υγιής, τα πράγματα στα μετόπισθεν απλοποιούνται.

Μέχρι πρότινος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ζητήματα στο να δώσει στην ομάδα συγκεκριμένη ταυτότητα. Προσπαθούσε να μάθει τους παίκτες του και να «δέσει» την άμυνά του, προβληματίστηκε, ρίσκαρε με παιδιά που δεν έχουν στόφα πρωταγωνιστή για να διαπρέψουν σε σύνολο σαν τον Παναθηναϊκό.

Με τον Μπαρτ λαβωμένο, ο Σέρβος επένδυσε σε αμυντικά δίδυμα (με επιλογές ανάμεσα σε Βέλεθ, Σάρλια, Πούγγουρα) που δεν ταίριαζαν μεταξύ τους. Ο Κροάτης κι ο Αχιλλέας π.χ δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα μέτρα, που έχει συνηθίσει να παίζει ο Ολλανδός και συνολικά οι τρεις τους ποτέ δεν μπόρεσαν να προσφέρουν την ασφάλεια που χρειάζεται μία τοπ ομάδα, σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού.

Μόνιμα υπήρχε πρόβλημα όσον αναφορά στην ανασταλτική λειτουργία και για να το κρύψει ο Ιβάν άλλαζε συνέχεια τακτικές και λογικές. Το φθινόπωρο αυτό που αποτελούσε κοινό γνώρισμα των παιχνιδιών του κλαμπ ήταν πως σε κάθε παιχνίδι δεχόταν φάσεις απόρροια χοντρών αμυντικών λαθών. Τα τελευταία ελπίζουμε να σταματήσουν τώρα που γύρισε ο νο1 της οπισθοφυλακής.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News