Λουτσέσκου: «Δεν με πείθουν ότι ήταν πέναλτι του Παναθηναϊκού»

Λουτσέσκου: «Δεν με πείθουν ότι ήταν πέναλτι του Παναθηναϊκού»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε και τη διαιτησία του Λαόθ στον τελικό του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Λουτσέσκου επισήμανε για:

Το που κρίθηκε το παιχνίδι και αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο: Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Αλλά θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του. Από την μία είναι η φάση του πέναλτι που ήταν και το μοναδικό γκολ του αγώνα. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, αλλά δεν με πείθουν ότι είναι.

Στο πρώτο μισάωρο δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Σε αυτό φταίμε και εμείς. Μετά το 30ο λεπτό πολλά άλλαξαν. Είχαμε καλύτερες αντιδράσεις. Είχαμε μία ευκαιρία με τον Άκπομ για να ισοφαρίσουμε, αλλά και άλλες 3-4 ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έχασε μία ευκαιρία και αυτή από πάσα του τερματοφύλακα στην μετάβαση. Πιστεύω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία και η παράταση στη συνέχεια.

Το τι μάθημα δίνεται στον ΠΑΟΚ: Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε το παιχνίδι, αλλά τα βλέπω διαφορετικά. Βλέπω το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος. Είχαμε λάθος αντιδράσεις σε πολλές φάσεις. Αυτές οι αντιδράσεις έρχονται από το μυαλό και όταν αυτό είναι κουρασμένο αυτά είναι αποτελέσματα. Σε παιχνίδια όπως το σημερινό και αυτό με την Μαρσέιγ δεν πρέπει να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες.

Τις επιλογές στο κέντρο και εάν ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει ένα σημείο αναφοράς στην επίθεσης: Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο Ντόουγκλας ήταν μαζί την τελευταία εβδομάδα και τον βάλαμε στο κέντρο και όχι πιο μπροστά για να αποφύγει την πίεση του Παναθηναϊκού με την ποιότητα και την εμπειρία του. Θέλαμε τον Σοάρες μπροστά του για να δώσει ένταση και τρεξίματα.

Ο Μπίσεσβαρ είχε μερικά προβλήματα και δεν ξέραμε εάν θα αντέξει να παίξει για 90 λεπτά και ο Ελ Καντουρί ήταν μαζί μας εδώ και μία εβδομάδα, αλλά δεν μπορούσαμε να τον βάλουμε από την αρχή καθώς ήταν 3 μήνες εκτός της ομάδας. Ο Βιεϊρίνια ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι αλλά δέχθηκε ένα χτύπημα στο ίδιο σημείο που είχε το πρόβλημα και έπρεπε να αποχωρήσει.

Ο Τσιγγάρας βγήκε από την αποστολή γιατί επιλέξαμε να έχουν δύο επιθετικούς στον πάγκο. Είναι ένας παίκτης που πάντα μας βοηθά από την αρχή του αγώνα με τα προσόντα του, αλλά είναι δύσκολο να μας βοηθήσει με τον ίδιο τρόπο και όταν έρχεται από τον πάγκο. Ο Ντόουγκλας από την άλλη μεριά πήρε κίτρινη κάρτα στο 6ο λεπτό και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα. Συγνώμη που μιλάμε και πάλι αυτό, αλλά συνήθως στην αρχή του αγώνα οι διαιτητές καλούν τους παίκτες, τους μιλάνε, ώστε να καθορίσουν τους όρους.

Στην επίθεση θέλουμε κάτι περισσότερο όπως και σε άλλες γραμμές. Θέλουμε παίκτες στην άμυνα, στην επίθεση και στο κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτό, αλλά το σημαντικότερο είναι να μπορούμε να βρούμε γκολ και από άλλους παίκτες.

Το κατά πόσον ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος ή φλύαρος στο παιχνίδι του: Δεν θεωρώ ότι μπορεί να θεωρηθεί σωστό το φλύαρος. Είχαμε 5 μεγάλες ευκαιρίες στο καλό μας διάστημα. Με τον Άκπομ, τον Μπίσεσβαρ, την κεφαλιά του Σβαμπ, τον Μιτρίτσα και άλλες. Ο Παναθηναϊκός στο καλό του κομμάτι δεν είχε καμία καλή φάση μπροστά σε εμάς και έκανε μία όπως είπαμε στην μετάβαση. Όχι δεν ήμασταν φλύαροι.

Τον στόχο του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν και τα 60 ματς: Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλά στο μυαλό μας. Θέλουμε ενέργεια, ποιότητα και εμπειρία. Πρώτη φορά μετά από χρόνια ο ΠΑΟΚ έπαιξε 59 παιχνίδια. Νομίζω 19 παιχνίδια περισσότερα από τον Παναθηναϊκό και αυτο φάνηκε και σήμερα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά σήμερα είδαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε και να υπερβούμε τους εαυτούς μας.

Είχαμε μία περίοδο που δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε με πολλούς παίκτες και κυρίως τους παίκτες που είναι οι πιο ποιοτικοί. Αλλά και σήμερα είδαμε ακόμα μία φορά το VAR να δίνει ένα τέτοιο πέναλτι. Πραγματικά αναρωτηθείτε τους εαυτό σας, γιατί να συμβαίνει αυτό και πάλι.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News