Λούπου: «Έριξα γροθιά στον Βαρδινογιάννη»

Λούπου: «Έριξα γροθιά στον Βαρδινογιάννη»

O Ντάνουτ Λούπου μίλησε για την απόπειρα αυτοκτονίας στην Ελλάδα,  και τη… μπουνιά που έδωσε στον Γιώργο Βαρδινογιάννη!

«Αφού έφυγα από τον Παναθηναϊκό έφτασα στην Κόρινθο, η οποία ήταν και αυτή ομάδα του Βαρδινογιάννη, στη συνέχεια στον ΟΦΗ, στην ομάδα του αδελφού του. Εκεί είχα έναν αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης που ήθελε να μου δώσει 2,5 εκατομμύρια, αλλά δεν με άφησαν. Γι ‘αυτό έφυγα από την Ελλάδα και ήρθα στη Ρουμανία.

Η Ατλέτικο είχε κάνει την προσφορά στον ΟΦΗ και δεν με άφησαν … Ο Βαρδινογιάνης ήταν πικρόχολος άνθρωπος. Το 1990, όταν έφυγα από την Ελλάδα, τον συνάντησα! Του έδωσα γροθιά, ναι… τον γρονθοκόπησα, δεν έχει σημασία τώρα. Αν λέω αλήθεια; Πώς μπορώ να κάνω το άσπρο, μαύρο; Δεν μου αρέσει να λέω ψέματα για να ευχαριστήσω κάποιον.

Ναι, με είχαν συλλάβει στην Ελλάδα. Οταν συνέβη αυτό ήμουν στο περίπτερο για να πάρω τσιγάρα. Επειτα από 52 ημέρες περιπέτειας βρέθηκα στη φυλακή. Ο δικηγόρος με παράτησε, μου έδωσε τα λεφτά μου πίσω και είπε πως ήθελε να ζήσει ήρεμος, χωρίς προβλήματα. Ο Βαρδινογιάννης, εκείνα τα χρόνια, έκανε στην Ελλάδα αυτό που ήθελε, όπως ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.

Στη φυλακή πήρα μια χούφτα χάπια, προσπάθησα να δηλητηριαστώ! Δεν είναι ψέματα. Ήθελα να δηλητηριαστώ και βρέθηκα στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα. Ο Βαρδινογιάννης φοβήθηκε με αυτά που έκανα. Ένας δικηγόρος μου έστειλε στη φυλακή να υπογράψω ένα λευκό χαρτί. Δεν ήθελα να υπογράψω, η γυναίκα μου με έπεισε. Τελικά το έκανα και αφέθηκα ελεύθερος. Αυτό το χαρτί ανέφερε πως εγκατέλειπα όλες τις οικονομικές απαιτήσεις που είχα. Είχα άλλα 3 χρόνια συμβολαίου. Όλα έγιναν για να σταματήσουν να μου δίνουν τα χρήματα. Θεωρήθηκα επικεφαλής της ρουμανικής μαφίας στην Ελλάδα» κατέληξε ο Λούπου!

* Ο Ντάνουτ Λούπου έπαιξε μόλις μία σεζόν στον Παναθηναϊκό (1990-1991 – 12 συμμετοχές).

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News