Λουντ: «Ποτέ δε θα έλεγα όχι στον Παναθηναϊκό»

Λουντ: «Ποτέ δε θα έλεγα όχι στον Παναθηναϊκό»

Ο Ρόμπιν Λουντ θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική μας ομάδα για μια ακόμα φορά καθώς πήρε το ΟΚ από τη Μινεσότα ώστε να ενισχύσει την Φινλανδία. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού μίλησε αποκλειστικά στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr για την ενδιαφέρουσα εποχή που ζει με την Εθνική Φινλανδίας, για την Αμερική, τους πρώην συμπαικτες του και τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Αποστολή στο Τάμπερε – Αποστόλης Λάμπος

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρόμπιν Λουντ στο novasports.gr

Τί σημαίνει για σένα να συναντάς οικεία πρόσωπα και να παίζεις εναντίον τους; Δύσκολο;

“Πραγματικά είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα, καθώς θα δω ξανά μερικούς καλούς μου φίλους και είναι πάντα όμορφο να συνενατιέσαι με φίλους και να βλέπεις πως τα πηγαίνουν. Είναι όμορφο που θα παίξουμε αντίπαλοι αλλά συνάμα είναι και δύσκολο γιατί κάποιος θα πρέπει να κερδίσει και κάποιος θα βρίσκεται σε καλό φεγγάρι αυτό είναι το πνεύμα που θα επικρατεί αλλά πάντα παραμένει όμορφο που θα τους δω.”

Μοιράστηκες τα μυστικά της Εθνικής Ελλάδος με τον προπονητή σου και τους συμπαίκτες σου;

“Φυσικά τα μοιράστηκα. Μπορώ να δώσω μερικές πληροφορίες που γνωρίζω για τους παίκτες αλλά δεν γνωρίζω όλα τα εσωτερικά μυστικά της ελλληνικής ομάδας. Σίγουρα μπορώ να δώσω κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για το τί είδους παίκτης είναι ο καθένας. Όλες οι πληροφορίες είναι σημαντικές.”

Αντιλαμβάνεστε ότι ετοιμάζεστε να πετύχετε κάτι σπουδαίο με την Εθνική σας ομάδα;

“Ναι φυσικά! Δεν έχουμε πάει ποτέ σε μεγάλο τουρνουά και τώρα έχοχυμε μια πολύ καλή ευκαιρία να το πετύχουμε. Όλη η χώρα μας στηρίζει και είναι ενθουσιασμένη με τα παιχνίδια μας και μαμς υποστηρίζουν πολύ. Είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες εποχές για την Φινλανδία”.

Μίλησες με κάποιον από τους πρώην συμπαίκτες σου στον Παναθηναϊκό;

“Ναι μιλήσαμε, αλλά περιμένω να τους δω και διαπροσωπικά γιατί μπορείς να τα πεις καλύτερα. Μετά τα προηγούμενα παιχνίδια τους είπα πως έτσι είναι το ποδόσφαιρο αλλά και πως μπορούμε αυτό να το επαναλάβουμε και να κερδισουμε ξανά.”

Παίζεις στην Αμερική για τη Μινεσότα, ένας τελείως διαφορετικός κόσμος από την Ελλάδα. Το απολαμβάνεις;

“Ναι, είναι διαφορετικά αλλά παίζω και πάλι ποδόσφαιρο, οπότε απολαμβάνω τις στιγμές μου εκεί και πραγματικά αννυπομονώ για τα επόμενα χρόνια. Θα δούμε πως θα πάει”.

Παρακολουθείς τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού;

“Από τότε που έφυγα από τον Παναθηναϊκό πάντα παρακολουθούσα τα παιχνίδια του και έβλεπα πως πάει η ομάδα. Πέρσι είχαν μια εξαιρετική αρχή αλλά δεν είχαν την ίδια συνέχεια. Εύχομαι τα πράγματα να καλυτερέψουν και να βελτιωθεί η κατάσταση στην ομάδα ώστε να έχουν μια καλή χρονιά επειδή πραγματικά πιστεύω ότι έχουν καλή ομάδα.”

Σου λείπει η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός; Θα ήθελες να επιστρέψεις στους πράσινους;

“Φυσικά ποτέ δε θα έλεγα όχι γιατί πέρασα πραγματικά υπέροχες στιγμές στην Ελλάδα και πραγματικά αγαπώ τον Παναθηναϊκό ο οποίος είναι μεγάλο κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και της ζωής μου.”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News