Λοτζέσκι: «Ίσως ο Ολυμπιακός ήθελε έτσι κι αλλιώς να φύγει, θέλω να μείνω»

ΑΠΙΘΑΝΟΣ πανηγυρισμός Καλάθη-Λοτζέσκι (pics)

Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε για το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωρινή αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Eurohoops:

“Είναι ωραίο να πανηγυρίζει τρόπαια. Μετά τον αποκλεισμό μας από την Ευρωλίγκα ο βασικός μας στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ήταν εύκολο. Η σειρά πήγε σε πέντε παιχνίδια κι αυτό τα λέει όλα για τις δυσκολίες που είχαμε, αλλά στο τέλος είμαστε χαρούμενοι. Ασφαλώς ήταν πολύ ξεχωριστή κούπα γι’ αυτόν το λόγο. Αυτό το πρωτάθλημα το αφιερώνουμε στον Παύλο Γιαννακόπουλο και είναι πολύ ξεχωριστή σύμπτωση ότι το πήραμε την Ημέρα του Πατέρα κι αυτό είναι για τον Δημήτρη. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε το τρόπαιο για να μπορέσουμε να τον κάνουμε να χαμογελάσει σε μια δύσκολη περίοδο.

Πέρυσι δεν ήμουν στο παρκέ, ήμουν τραυματίας. Αυτή τη φορά όμως δεν φοβήθηκα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είχα αυτοπεποίθηση και πίστη στην ομάδα ότι θα νικούσαμε. Ηξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο κι ότι θα έπρεπε να αποδώσουμε πολύ καλά για να πετύχουμε. Ευτυχώς νικήσαμε.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να πετύχουμε τίποτα από όσα θέλαμε. Χάναμε λέι απ, βολές, δεν βάλαμε τρίποντο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί αμυντικά, βρήκαμε κάποια καλύτερα σουτ που μπήκαν και έδιωξαν την πίεση από πάνω μας από ένα σημείο και μετά, την οποία προφανώς είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και δεν μας άφηνε να αποδώσουμε αυτό που μπορούμε.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι για το οποίο να φοβάσαι ο Ολυμπιακός. Στα τέσσερα χρόνια που ερχόμουν εδώ με τον Ολυμπιακό, τίποτα δεν είχε συμβεί εναντίον παίκτη της ομάδας. Δεν ξέρω τι συνέβη τώρα. Δεν ξέρω αν τους πέταξαν κάτι, ή αν είχαν έτσι κι αλλιώς αυτή την ιδέα στο μυαλό τους, ότι θα φύγουν.

Τέλος, η απάντηση στην ερώτηση για την επόμενη μέρα του, ήταν αναμενόμενα… διπλωματική, ωστόσο εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει: “Θα δούμε τι θα γίνει. Μένω ελεύθερος. Θεωρώ ότι τελείωσα καλά τη σεζόν. Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και θα δούμε”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News