ΑΕΚ – Νοα Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (15/08)

Με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα της Αρμενίας.

ΑΕΚ – Νοα Live Streaming

ΑΕΚ – Νοα Live Streaming | AEK – Noah Live Streaming

Μία μεγάλη ανατροπή κυνηγά η ΑΕΚ. Υποδέχεται τη Νόα (20:30) για το δεύτερο σκέλος του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Το πρώτο ματς κύλησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ. Κάκιστη εμφάνιση, τραγικά λάθη και ένα αδιανόητο γκολ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα διαμόρφωσαν το «παζλ» της ήττας με 3-1, η οποία έφερε γκρίνια και τριγμούς στο εσωτερικό του συλλόγου.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης, Μάριος Ηλιόπουλος, επέβαλε πρόστιμο για την εικόνα και τη νοοτροπία. Παράλληλα έριξε και τις πρώτες φωνές προς πάσα κατεύθυνση. Τώρα, η «Ένωση» καλείται να κυνηγήσει μία μεγάλη ανατροπή, να «ξεπεράσει» το μειονέκτημα των δύο γκολ και να αποφύγει ένα κάζο. Έναν αποκλεισμό – σοκ που θα αποτελέσει πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα.

Ανακατεύει την τράπουλα ο Αλμέιδα

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για το status του Λιβάι Γκαρσία. Ο εκρηκτικός φορ, που μετρά ήδη πέντε γκολ φέτος, βρίσκεται στο όριο της θλάσης. Τις τελευταίες μέρες ακολούθησε πρόγραμμα με θεραπεία. Έτσι, ακόμα και αν τελικά υπολογίζεται, δύσκολα θα υπάρξει ρίσκο με τη συμμετοχή του. Συνπώς, όλα δείχνουν πως ο Αλμέιδα πρέπει να προχωρήσει σε αλχημείες  για την θέση του επιθετικού.

Με βάση τα δεδομένα, ο έμπειρος Στίβεν Τσούμπερ ετοιμάζεται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Επίσης, ο Έρικ Λαμέλα θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Ρομπέρτο Περέιρα. Παράλληλα, στο αρχικό σχήμα θα βρεθούν – εκτός απροόπτου – οι Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι και Ελίασον. Θέση διεκδικούν επίσης οι Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Λιούμπισιτς και Κοϊτά. Τέλος, υπολογίζονται οι τραυματίες Γιόνσον και Μπρινιόλι.

Στην άλλη μεριά, η Νόα θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το ισχυρό της προβάδισμα. Όλα δείχνουν πως θα παραταχθεί με αμυντικό προσανατολισμό, με διάθεση να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. H πιθανή ενδεκάδα της ομάδας από την Αρμενία: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Πάμπλο, Σανγκαρέ, Κάμπος, Μανβελιάν, Κάστρο, Γκρεγκόριο και Πίνσον.

ΑΕΚ – Νοα Live Streaming: Οι υποψήφιοι στην θέση του Λιβάι Γκαρσία

Τρεις συν ένας υποψήφιοι για να καλύψουν το κενό του Λιβάι Γκαρσία σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμος για το ματς.

Και ποιοι είναι αυτοί; Κατ’ αρχήν οι δύο προφανείς… Ο Στίβεν Τσούμπερ και ο Νορντίν Άμραμπατ. Ο Ελβετός έχει παίξει σε αρκετά ματς στην θητεία του στην ΑΕΚ ως σέντερ φορ. Και για να μην ψάχνετε νούμερα… Ο Τσούμπερ έχει βρεθεί σε θέση φορ στην Ένωση σε περισσότερα από 20 ματς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων έχοντας σε αυτά καλά νούμερα και δη 7 γκολ και 5 ασίστ. Συγκεκριμένα, η καταμέτρηση έβγαλε 23 ματς και όλα επί ημερών Ματίας Αλμέιδα.

Και βέβαια έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πως ο Τσούμπερ ανταπεξήλθε και σε δύσκολα ματς. Ως φορ είχε κρίνει το ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (0-1), ενώ είχε καταφέρει να σκοράρει στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-2), αλλά και στο Καραϊσκάκη (1-2) κόντρα στον Ολυμπιακό. Ενώ είχε βρει δίχτυα και στο 4-0 στα προπέρσινα play offs με τον ΠΑΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Σέντερ φορ έχει παίξει στην θητεία στην ΑΕΚ, αλλά όχι επί ημερών Αλμέιδα και ο Άμραμπατ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας -μίλησε άλλωστε σχετικά γι’ αυτό- ο τεχνικός της Ένωσης υπολόγιζε ως εναλλακτική λύση για την κορυφή της επίθεσης τον Νορντίν Άμραμπατ, προφανώς επειδή δεν είχε στη διάθεσή του τον Στίβεν Τσούμπερ. Όχι ότι ο Ελβετός είναι φορ, αλλά αυτόν τον ρόλο τον έχει διαδραματίσει στην ΑΕΚ, κάποιες φορές μάλιστα με επιτυχία.

Αντιθέτως, ο Άμραμπατ δεν το έχει κάνει αυτό ποτέ στην Ένωση επί Αλμέιδα σε επίσημο ματς. Πάντως, είχε παίξει στην κορυφή της επίθεσης σε τρία παιχνίδια των playoffs τη σεζόν 2021-22, σκοράροντας μάλιστα στο 1-1 της Τούμπας, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σκέψη και για Λαμέλα ή Κοϊτά

Και πάμε και στους άλλους δύο… Δεν αποκλείεται να δούμε μέσα στο κουτί τον Έρικ Λαμέλα. Αιφνιδιαστήκατε, έτσι δεν είναι; Και, όμως, ο Αργεντινός σταρ το έχει κάνει στην σπουδαία καριέρα του και στο υψηλότερο επίπεδο. Σε 12 αγώνες στην κορυφή της επίθεσης μετράει δύο γκολ και μία ασίστ. Η τελευταία σεζόν που χρησιμοποιήθηκε εκεί ήταν η προπερυσινή (2022-23), στη Σεβίλλη. Έπαιξε στο «κουτί» στο 2-1 των Ανδαλουσιάνων επί της Χετάφε για την Πριμέρα Ντιβισιόν, αλλά και στο σπουδαίο 2-2 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το με προπονητή τον νυν τεχνικό του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Όσο για τον 4ο υποψήφιο που ενδεχομένως πολλών το μυαλό να μην πηγαίνει, είναι ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά. Ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ της ΑΕΚ, μάλιστα, έχει παίξει στην θέση και εντός του 2024. Ο Μαυριτανός άσος έχει παίξει ως σέντερ φορ σε 12 ματς. Τα 10 σε συλλογικό και τα 2 σε εθνικό επίπεδο με τις επιδόσεις του να είναι αρκετά καλές. Συγκεκριμένα, στις 3 Μαρτίου έπαιξε ως σέντερ φορ στην ήττα της Σιντ Τρούιντεν εκτός έδρας με 3-0 από την Αντβέρπ. Επίσης, αγωνίστηκε στην ίδια θέση και σε δύο ματς με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Έπαιξε σέντερ φορ στην ήττα της Μαυριτανίας από το Σουδάν με 0-2 για τα προκριματικά της αφρικανικής ζώνης στο Μουντιάλ στις 6/6. Τέλος, αγωνίστηκε ως φορ και στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο (1-0) στις 16 Γενάρη.

Ποιος θα αποφασίσει για τον παίκτη που θα αναλάβει το βάρος του αντί-Λιβάι Γκαρσία σε περίπτωση που ο άσος από το Τρινιντάντ δεν αγωνιστεί; Ο Αλμέιδα φυσικά...

Νοα – ΑΕΚ Live Streaming: Επιμένει η Μοντερέι για Πινέδα

Νέα κίνηση ετοιμάζει η Μοντερέι για Πινέδα, περιμένοντας τον… αποκλεισμό της ΑΕΚ από τη Νόα για να πάρει τον παίκτη.

Παρά την ξεκάθαρη στάση της ΑΕΚ και το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο Μάριος Ηλιόπουλος στον Ορμπελίν Πινέδα ότι δεν πωλείται, στο Μεξικό συνεχίζονται τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι η Μοντερέι θα κάνει δικό της τον 28χρονο άσο.

Οι «ραγιάδος» έχουν νέο προπονητή πλέον, τον Μάρτιν Ντεμικέλις, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από σύμφωνος με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και την απόκτηση του Πινέδα. Αυτό ανέφερε και στην εκπομπή του στο youtube ο γνωστός δημοσιογράφος Σέζαρ Λουίς Μέρλο.

«Ο Ντεμικέλις ζήτησε τη μεταγραφή του Πινέδα από τη διοίκηση και συνολικά τρεις κινήσεις. Συναντήθηκε με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Χοσέ Αντόνιο Νοριέγκα. Αποφάσισαν να ρίξουν στο τραπέζι οκτώ εκατ. ευρώ για τον παίκτη της ΑΕΚ», αναφέρεται στην εκπομπή.

Μάλιστα, άλλα δημοσιεύματα στο Μεξικό κάνουν λόγο για εβδομάδα εξελίξεων. Σε ενδεχόμενο αποκλεισμό της ΑΕΚ από τα προκριματικά του Conference League την Πέμπτη από τη Νόα, τότε θα είναι πιο εύκολο να γίνει η μεταγραφή.

ΑΕΚ – Νοα Live Streaming |Links:

Μπες στο Live του αγώνα!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr