Ολυμπιακος – Φιορεντινα Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (29/05)

Ιστορική στιγμή για τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ολυμπιακος – Φιορεντινα Live Streaming

Ολυμπιακος – Φιορεντινα Live Streaming | Olympiacos – Fiorentina Live Streaming:

Ιστορική στιγμή, ώρα τελικού για τον Ολυμπιακό! Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τη Φιορεντίνα (22:00) με φόντο την κούπα του Europa Conference League.

Ο πιο σπουδαίος αγώνας των τελευταίων ετών έφτασε για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ… εξαργυρώνει μία καταπληκτική πορεία στα νοκ-άουτ του Europa Conference League και θα παλέψει για την κούπα στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας κόντρα στη Φιορεντίνα (22:00).

H πιο μεγάλη ώρα

Οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι εδώ με συνεχόμενες υπερβάσεις, αφού απέκλεισαν κατά τη σειρά τις Φερεντσβάρος, Μακάμπι, Φενέρμπαχτσε και Άστον Βίλα στα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε τα κακώς κείμενα και τώρα ετοιμάζεται για την δεύτερη ευρωπαϊκή του κούπα, αφού θυμίζουμε πως κατέκτησε πέρσι το Europa League με τη Σεβίλλη. Το κίνητρο είναι τεράστιο για τον Ολυμπιακό, που παίζει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τρόπαιο με φόντο μία κούπα που θα του αλλάξει εντελώς το επίπεδο και το status ως σύλλογο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένεται να παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Έτσι, στο αρχικό σχήμα θα βρεθούν εκτός απροόπτου οι Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Στην αντίπερα όχθη, η Φιορεντίνα αναζητά τον δικό της δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο από το μακρινό 1961 (Κύπελλο Κυπελλούχων).

Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο φτάνει στον τελικό του Conference League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς πέρυσι έφτασε στην πηγή, αλλά χωρίς να πιει νέκταρ από την κούπα, καθώς στον τελικό ηττήθηκε στο φινάλε από τη Γουέστ Χαμ (2-1).

Η ιταλική ομάδα για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου στη διοργάνωση και φέτος, αφού πέρασε από τον όμιλο απέναντι σε Γκενκ, Φερεντσβάρος, Τσουκαρίτσκι, στα νοκ άουτ απέκλεισε κατά σειρά Μακάμπι Χάιφα, Βικτόρια Πλζεν και Μπριζ κι έρχεται ως τυπικά και ουσιαστικά φιλοξενούμενη στην Ελλάδα με στόχο το τρόπαιο που δεν πήρε πέρυσι.

Mε βάση τα τωρινά δεδομένα, η Φιορεντίνα θα παραταχθεί με τους Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Αρτούρ, Μαντραγκόρα, Γκονζάλες, Μπελτράν, Κουαμέ και Ενζολά.

Διαιτητής του μεγάλου τελικού θα είναι ο Πορτογάλος Αρτούρ Ντίας, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάουλο Σοάρες και Πέδρο Ριμπέιρο. Πορτογάλος και ο Τιάγκο Μαρτίνς, που θα είναι στο VAR.

Ολυμπιακος – Φιορεντινα Live Streaming: Δέλλας: «50-50% οι πιθανότητες»

Ο προπονητής του ΟΦΗ, και πρώην παίκτης της Περούτζα και της Ρόμα στην ιταλική Serie A, Τραϊανός Δέλλας, μίλησε στο «Radio FirenzeViola» για τον τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα (29/5-22:00).

Για τον αγώνα: «Είναι τελικός Conference και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δύο. Ωστόσο, η Φιορεντίνα έπαιξε ήδη σε έναν τελικό πέρυσι και παίζει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διεθνή εμπειρία, έχοντας παίξει πολλά χρόνια στο Champions League, και θυμάμαι ιδιαίτερα τον αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έκανε ανατροπή. Το ματς θα είναι έντονο και οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω ότι  θα είναι ένας ισορροπημένος αγώνας με πιθανότητες 50% για τη κάθε ομάδα.».

Τον κίνδυνο συγκρούσεων μεταξύ οπαδών: «Το γήπεδο είναι ουδέτερο και οι οπαδοί θα είναι εξίσου μοιρασμένοι. Είναι ένας τελικός, οπότε κανένας από τους παίκτες δεν θα πιστεύει ότι είναι εντός ή εκτός έδρας. Είναι συνηθισμένοι σε κάθε είδους πίεση. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις εκτός γηπέδου. Είναι ασυνήθιστο για τον Ολυμπιακό να παίζει στο γήπεδο των αντιπάλων του, οπότε τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα».

Το σκηνικό του τελικού: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα προετοιμάσουν οι προπονητές τον τελικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ καλά. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο καθοριστικός παράγοντας απέναντι στην Άστον Βίλα. Θα δούμε πώς θα προσεγγίσουν αυτόν τον αγώνα στο γήπεδο. Ίσως και οι δύο ομάδες να είναι πιο προσεκτικές στην αρχή για να μην δώσουν χώρο στον αντίπαλο και μετά να επιτεθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Τους πιο σημαντικούς παίκτες: «Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού είναι οι παίκτες από τη μεσαία γραμμή και οι επιθετικοί έχουν εμπειρία, αλλά στους τελικούς υπάρχουν πολλές μεταβλητές».

Ιμπόρα: «Μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έδωσε συνέντευξη στην «ΑS», μιλώντας για την πορεία του Ολυμπιακού. Toν ρόλο που έπαιξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην ομάδα και φυσικά το κλίμα των αποδυτηρίων πριν το μεγάλο τελικό του Conference League.

«Είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του συλλόγου και οι οπαδοί είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Είναι μια ιδιαίτερη εποχή. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε και να νικήσουμε οποιονδήποτε. Συμπεριλαμβανομένων των πιο ισχυρών αντιπάλων. Δεν πρόκειται να αρνηθώ ότι ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για μένα. Περισσότερο σε επαγγελματικό παρά σε προσωπικό επίπεδο, γιατί τα παιδιά είναι χαρούμενα στο σχολείο από την πρώτη μέρα. Η ζωή μοιάζει πολύ με την Ισπανία. Αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελα για διαφορετικούς λόγους. Είχα έναν μεγάλο τραυματισμό και σε αυτούς τους μήνες είχα δύσκολες εβδομάδες και σκέφτηκα πολλά πράγματα. Αλλά όταν έχεις παιδιά, εξαρτάσαι από αυτά και είναι πιο δύσκολο να πάρεις τέτοια απόφαση», τόνισε ο 36χρονος.

Για τον Μεντιλίμπαρ και το ρόλο που έπαιξε στην «μεταμόρφωση» των Πειραιωτών:

«Κατάγεται από την Ισπανία και το ισπανικό ποδόσφαιρο εκτιμάται ιδιαίτερα εδώ. Ναι, τον σεβάστηκαν πολύ, προφανώς και για το ότι ήταν πρωταθλητής του Europa με τη Σεβίλλη. Τελικά η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και δεν ήμασταν στην καλύτερη στιγμή της σεζόν. Ήταν απαραίτητο να επανενεργοποιηθεί εκείνο το επίπεδο που είχε η ομάδα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο στόχος του», ενώ συνέχισε εξηγώντας για το πώς ο Βάσκος επηρέασε θετικά και τη δική του παρουσία.

«Καταλαβαίνω ότι έχει δει τι μπορώ να συνεισφέρω. Έχω δώσει επιδόσεις στις προπονήσεις για να τον πείσω ότι θα μπορούσα να παίξω και στο γήπεδο προσπάθησα να κάνω το ίδιο. Μπορώ να δώσω ισορροπία, να βοηθήσω τους γύρω μου, τα νεότερα παιδιά… Προσπαθώ να εγκλιματιστώ. Προσπαθώ να τον βοηθήσω με κάθε τρόπο γιατί είναι και μια νέα εμπειρία για αυτόν στο εξωτερικό».

Ολυμπιακος – Φιορεντινα Live Streaming: Αδιανόητο σοκ για τον Κριστιάν Καρεμπέ

Βυθισμένος στο πένθος ο Κριστιάν Καρεμπέ, πρώην ποδοσφαιριστής και νυν αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, μετά το τραγικό συμβάν στη γενέτειρά του, τη Νέα Καληδονία.

Ως καλεσμένος στο Europe 1 για να μιλήσει σχετικά με τις βίαιες συγκρούσεις που συγκλονίζουν τη Νέα Καληδονία τις τελευταίες εβδομάδες. O Καρεμπέ εξέφρασε τον πόνο και την αγανάκτησή του.

Με συγκίνηση αποκάλυψε ότι έχασε τον ανιψιό και την ανιψιά του, όπως αναφέρει το gala.fr.

«Έχασα μέλη της οικογένειας, γι’ αυτό έμεινα σιωπηλός. Γιατί στεναχωριέμαι. Δύο άτομα στην οικογένειά μου πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Είναι ελεύθεροι σκοπευτές», είπε αρχικά ο Καρεμπέ.

Στην ερώτηση αν ήταν δολοφονία, απάντησε: «Δεν ήθελα γιατί η λέξη είναι ισχυρή. Aλλά… είναι αλήθεια ότι ναι, είναι δολοφονία και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες και έρευνες για αυτές τις δολοφονίες. Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των συγκρούσεων».

Ολυμπιακος – Φιορεντινα Live Streaming| Links:

Δείτε ζωντανά τον αγώνα με ένα κλικ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr