Ολυμπιακος – ΑΕΚ Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (15/05)

Ολυμπιακος – ΑΕΚ Live streaming

O Oλυμπιακός θέλει την 3η θέση, η ΑΕΚ τον τίτλο στο Φάληρο.

Ολυμπιακος – ΑΕΚ Live streaming | Olympiacos – AEK Live Streaming:

O Oλυμπιακός θέλει την 3η θέση, η ΑΕΚ τον τίτλο στο Φάληρο.

Τεράστιο ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ (20:00) για την 9η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Η Super League έχει μπει στην τελική της ευθεία. Οι ισορροπίες σε ό,τι έχει να κάνει τη μάχη για τον τίτλο και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια… κρέμονται από μία κλωστή.

Διαφορετικοί στόχοι

Μετά την ήττα του στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός έχασε τις ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως, ψάχνει μία μεγάλη νίκη για να αναπτερώσει το ηθικό του και, το κυριότερο, για να βρεθεί στις θέσεις που προσφέρουν σίγουρα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της νέας σεζόν. Οι Πειραιώτες έχουν μείνει στους 70 βαθμούς και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναμένεται να επαναφέρει αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες στην αρχική ενδεκάδα, καθώς ο μεγάλος τελικός με την Φιορεντίνα απέχει αρκετά.

Εκτός δράσης ο τιμωρημένος Ρέτσος και οι τραυματίες Ορτέγκα, Ρίτσαρντς για τον Ολυμπιακό, που αναμένεται να παραταχθεί με τους Τζολάκη, Ροντινέι, Βέζο (Ντόι), Κάρμο, Άμπι (Κίνι), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Καμπί.

Στην άλλη μεριά, η ΑΕΚ (75β.) θα ψάξει την 3η συνεχόμενη νίκη της στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η οποία θα την φέρει αγκαλιά με την back to back κατάκτηση του τίτλου της Super League. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ανάσες μετά τη διακοπή για το Πάσχα. Έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (3-2) με την σκέψη πως παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την κορυφή.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Λάζαρο Ρότα και στον τραυματία Πάολο Φερνάντες. Επίσης, αμφιταλαντεύεται για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, αφού οι Πόνσε και Λιβάι Γκαρσία διεκδικούν την παρουσία τους με τις ίδιες πιθανότητες. Με βάση τα δεδομένα, προβάδισμα για την ενδεκάδα έχουν οι Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ και Γκαρσία, με τους Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Στάνκοβιτς και Μουκουντί να είναι επίσης υποψήφιοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Ένωση» είναι αήττητη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της κόντρα στον Ολυμπιακό, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ολυμπιακος – ΑΕΚ Live streaming: Πλάνα… τίτλου στο Φάληρο – Τα διλήμματα για την ενδεκάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να αποφασίσει για τους έντεκα που θα παρατάξει η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Να αποδείξει πως αξίζει να είναι και φέτος πρωταθλήτρια θέλει η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο οποίο χρειάζεται μόνο τη νίκη για να τα καταφέρει. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα, που δεν υπήρχαν υποχρεώσεις, να δουλέψει με τους παίκτες του και σταδιακά να ανεβάσει στροφές για να είναι πανέτοιμοι στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι.

Μοναδικές απουσίες για τους «κιτρινόμαυρους» είναι ο τιμωρημένος Λάζαρος Ρότα και ο ανέτοιμος Πάολο Φερνάντες. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση του Αλμέιδα, ο οποίος καλείται να επιλέξει τους πιο έτοιμους έντεκα για το Φάληρο.

Τα διλήμματα είναι αρκετά για τον «Πελάδο», καθώς ο Στάνκοβιτς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μπορεί να πάρει τη θέση του Αθανασιάδη. Στα στόπερ παρτενέρ του Βίντα θα είναι πιθανότατα ο Μουκουντί, αλλά και ο Κάλενς έχει ελπίδες. Αντί του Ρότα αναμένεται να παίξει ο Σιντιμπέ, αν και δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη. Στα χαφ μένει να φανεί αν οι Σιμάνσκι-Γιόνσον θα διατηρηθούν, ή ως οκτάρι θα παίξει ο Πινέδα. Ελίασον ίσως παίξει αριστερά και δεξιά ο Άμραμπατ, ενώ ο Αραούχο με τον Γκαρσία φαίνεται να έχουν προβάδισμα ως δίδυμο, με τους Πόνσε, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και Μάνταλο να βρίσκονται στις επιλογές.

«Πιθανή η επιστροφή του Σιντιμπέ στη Ligue 1»

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ υπάρχει από γαλλικές ομάδες.

Το συμβόλαιο του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεωθεί. Ο 31χρονος Γάλλος μπακ βοήθησε αρκετά σε αυτά τα δύο χρόνια την Ένωση. Ωστόσο, δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, με τον παίκτη να αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Και όλα δείχνουν πως ο Σιντιμπέ θα επιστρέψει στη Γαλλία. Ομάδες από τη Ligue 1 ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Τουμπάς-Τερ υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να επιστρέψει ο μπακ της ΑΕΚ στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, η μία από τον νότο.

Φέτος ο Σιντιμπέ μετράει 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δύο γκολ με την Ένωση.

Ολυμπιακος – ΑΕΚ Live streaming: «Ζήτησε χρόνο να απαντήσει στον Ολυμπιακό ο Ελ Κααμπί»

Πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό φέρεται να έχει ο Ελ Κααμπί, αλλά δεν βιάζεται να αποφασίσει.

Εξαιρετική σεζόν κάνει φέτος ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τον Ολυμπιακό, με τους Μαροκινούς να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το μέλλον του, μιας και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Δημοσίευμα στην πατρίδα του αναφέρει πως ο 30χρονος στράικερ  ζήτησε χρόνο για να απαντήσει στον Ολυμπιακό στην πρόταση που του έκανε για νέο διετές συμβόλαιο με σημαντικά αυξημένες αποδοχές.

«Ο Ελ Κααμπί έχει δεχτεί δύο προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία. Η πιο σημαντική από τις οποίες είναι αυτή από την Αλ Αχλί της Τζέντα. Επίσης, υπάρχει μια προσφορά και από το Κατάρ. Ο Μαροκινός έχει ήδη προσελκύσει και ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η Ίπσουιτς, που εξασφάλισε την άνοδό της στην Premier League», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Οι Μαροκινοί σημειώνουν πως ο Ελ Κααμπί δεν θα βιαστεί να αποφασίσει. Θέλει να αξιολογήσει όλες τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του μετά το τέλος της καταπληκτικής σεζόν που κάνει. Έως τώρα μετρά σε 47 εμφανίσεις 32 γκολ και 2 ασίστ, που είναι η καλύτερη επίδοση στην καριέρα του.

Ωστόσο, το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 30χρονος το περασμένο καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό είχε μεν διάρκεια ενός έτους, αλλά είχε προστεθεί και οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Κάτι που δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» στις διαπραγματεύσεις.

«Αν σκοράρω κόντρα στη Φιορεντίνα, δεν θα πανηγυρίσω»

Ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που γνωρίζουν καλά τη Φιορεντίνα, είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς. Είχε παίξει στους «βιόλα» για μια πενταετία. Μιλώντας στην εφημερίδα «La Repubblica» ενόψει του μεγάλου τελικού του Conference League, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, ο Μαυροβούνιος φορ κλήθηκε να απαντήσει πως θα αντιδράσει αν σκοράρει εναντίον της.

«Τα πέντε χρόνια που πέρασα στους βιόλα δεν μπορούν να ξεχαστούν, είναι αδύνατον. Αν σκόραρα κόντρα στη Φιορεντίνα, δεν θα πανηγύριζα. Ακόμα και αν είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός, πώς θα μπορούσα να το κάνω;», παραδέχτηκε ο Γιόβετιτς.

«Ένας τέτοιος αγώνας απέναντι στη «δική μου» Φιορεντίνα θα είναι πραγματικά συναρπαστικός. Αυτή είναι μια πόλη που μου έχει δώσει πολλά. Και η Φιορεντίνα είναι μια ομάδα που μου έχει δώσει εξίσου πολλά. Με τη μοβ φανέλα πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια. Κάποιος σαν εμένα δεν θα το ξεχάσει αυτό», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν είχε την ευκαιρία μετά τη θητεία του στην Ίντερ να επιστρέψει στους «βιόλα», είπε: «Ναι, αλλά αυτό είναι το παρελθόν. Ξέρετε κάτι; Πάντα παρακολουθώ τους αγώνες της Φιορεντίνα. Είναι μια δυνατή ομάδα και όταν την βλέπω να παίζει καλά εξακολουθώ να είμαι πολύ χαρούμενος»

Τέλος, για τους τομείς στους οποίους υπερτερεί ο Ολυμπιακός έναντι της Φιορεντίνα, ο πολύπειρος επιθετικός σημείωσε: «Αυτά τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Είναι καλύτερα να μην λέμε τίποτα. Ελπίζουμε να τα δείξουμε στους αγώνες».

Ολυμπιακος – ΑΕΚ Live streaming| Links:

Δείτε ζωντανά τον αγώνα με ένα κλικ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News