Εφες - Ολυμπιακος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (19/03)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές (19/3, 19:30) σε ακόμα έναν «τελικό» για τη μάχη του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι-οφ της Euroleague.

Εφες – Ολυμπιακος Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές (19/3, 19:30) σε ακόμα έναν «τελικό» για τη μάχη τυ πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι-οφ της Euroleague.

Η τελευταία «διαβολοβδομάδα» της Regular Season στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ξεκινά με ένα δύσκολο και επικίνδυνο ματς για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει την Εφές (19:30) και είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει το διπλό, ώστε να συνεχίσει δυναμικά στη μάχη για το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ που έρχονται.

Οι Πειραιώτες κέρδισαν πολλά στο ψυχολογικό κομμάτι μετά την σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΣΕΦ (71-65), που ήταν επίσης η έκτη συνεχόμενη στην Euroleague για τον Ολυμπιακό στην Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά πολλά από τον Μόουζες Ράιτ (19 πόντοι, 9/9 δίποντα, 22 στο ranking), ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και κέρδισαν για ακόμα μία φορά σε «αιώνιο» ντέρμπι, ανεβαίνοντας στο 18-11.

Στην τελική ευθεία

Τώρα, ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία με σκοπό να παραμείνει στο ίδιο τέμπο και να προσπαθήσει να ξεφύγει από το γκρουπ με τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε, που βρίσκονται στο ίδιο ρεκόρ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περιμένει να δει το status του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που δεν έπαιξε στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, ενώ σίγουρα εκτός δράσης παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Πρέπει» υπάρχει πάντως και στη μεριά της Εφές. Οι Τούρκοι παλεύουν για μία θέση στην πρώτη δεκάδα και στα Play in, κάτι που αυτόματα δίνει χαρακτήρα «τελικού» σε όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague. O Σέιν Λάρκιν (17,8 πόντοι, 5,3 ασίστ ανά ματς) αποτελεί τον ηγέτη της Εφές και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για οποιαδήποτε άμυνα, ενώ οι Γουίλ Κλάιμπερν (12,1 πόντοι, 4,8 ριμπάουντ ανά ματς) και Ντάριους Τόμπσον (12,1 πόντοι, 3 ασίστ μέσο όρο) χρειάζονται σίγουρα προσοχή στο αμυντικό πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός μετρά δύο σερί νίκες επί της Εφές (75-57, 76-70), όμως οι Τούρκοι κέρδισαν και τα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους κόντρα στους Πειραιώτες.

Εφες – Ολυμπιακος Live streaming: Group therapy με αυτοκριτική στον Ρέντη και αρχηγικό Ελ Αραμπί

Βαρύ ήταν το κλίμα στον Ρέντη για τον Ολυμπιακό, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, που ήρθε τρεις μέρες μετά το άσχημο αποτέλεσμα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν επτά γκολ και δεν μπόρεσαν να δείξουν σχεδόν τίποτα θετικό στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στα όσα δεν έγιναν σωστά στα δύο παιχνίδια και κυρίως στο ντέρμπι, ενώ τον λόγο πήραν και οι παίκτες, κάνοντας την αυτοκριτική τους.

Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε στους παίκτες τόσο για τα λάθη στην άμυνα που στοίχισαν, όσο και για τις κακές εμπνεύσεις στο επιθετικό κομμάτι. «Για ακόμη μία φορά παίξαμε πολύ άσχημα. Δεν κάναμε σχεδόν τίποτα από όσα είπαμε πριν το παιχνίδι. Δεν παίζουμε άμυνα. Πώς γίνεται να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ; Κάνουμε τα ίδια λάθη. Δεν αντιδρούμε ακόμη και σε καταστάσεις που είμαστε περισσότεροι στην άμυνα. Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τέτοια λάθη, γιατί πάντα θα το πληρώνουμε», ανέφερε αρχικά.

«Να μάθουμε από τα λάθη μας»

Για τις λάθος επιλογές στο επιθετικό κομμάτι, είπε: «Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν είμαστε πιεστικοί στην επίθεσή μας. Στα προηγούμενα ματς δεν το είδα αυτό. Είχαμε διαφορετική εικόνα επιθετικά. Τώρα, παρότι παίξαμε με δύο σέντερ φορ, δεν κάναμε ποτέ σωστά πίεση. Κάναμε σέντρες χωρίς αποτέλεσμα, δεν είχαμε όσους παίκτες έπρεπε στην αντίπαλη περιοχή. Είχαμε μεγάλες αποστάσεις και όλες οι γραμμές μας ήταν μακριά η μία από την άλλη».

Κλείνοντας, τόνισε ότι πρέπει να ξεχάσουν όσα έγιναν στα δύο τελευταία παιχνίδια και να συγκεντρωθούν στη ρεβάνς με τη Μακάμπι, ενώ στο διάστημα της διακοπής θα δουλέψουν σε όλους τους τομείς για μείνουν στο κόλπο του πρωταθλήματος μέχρι τέλους: «Ό,τι κάναμε δεν μπορεί να αλλάξει τώρα. Αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Αρχικά πρέπει να πάμε την Πέμπτη στον επαναληπτικό με τη Μακάμπι, να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε να πάρουμε από το παιχνίδι. Και μετά να δουλέψουμε στη διακοπή και να βάλουμε στο παιχνίδι μας στοιχεία που μας λείπουν. Να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει».

Τον λόγο στη συνέχεα πήραν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, θέλοντας να αναλάβουν τις ευθύνες για την εικόνα της ομάδας. Οι Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Πασχαλάκης, Μασούρας, Ροντινέι, Γιόβετιτς, Ιμπόρα ήταν μεταξύ των παικτών που μίλησαν στα αποδυτήρια.

Ο Μαροκινός φορ ήταν ο πιο σκληρός στα όσα είπε, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παραιτηθεί. «Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι η αυτοκριτική μας. Να καταλάβουμε τα λάθη μας και πώς θα επαναφέρουμε την ομάδα. Υπάρχουν εννέα παιχνίδια μπροστά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει όμως να δουλέψουμε σκληρά στη διακοπή και όταν επανέλθουμε να δείξουμε ότι πήραμε το μάθημά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εφες – Ολυμπιακος Live streaming: Έκπληξη από τον Κάρμο

Έκπληξη από τον Νταβίντ Κάρμο, καθώς ο στόπερ του Ολυμπιακού αποφάσισε να αφήσει την εθνική Πορτογαλίας και επέλεξε την Ανγκόλα!

Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού-δανεικός από την Πόρτο-, Νταβίντ Κάρμο, διεθνής με την ομάδα Νέων της Πορτογαλίας και πρωταθλητής Ευρώπης με εκείνη κάτω των 19 ετών, κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Ανγκόλας!

Τις κλήσεις ανακοίνωσε σήμερα ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής  της Ανγκόλα, Πέδρο Γκονσάλβες, για φιλικά παιχνίδια στο Μαρόκο (Αγκαντίρ και Μαρακές), ενάντια στους γηπεδούχους και τα Νησιά Κομόρες, στις 22 και 25 Μαρτίου.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της πορτογαλικής εφημερίδας O Jogo- αποδέχτηκε την πρόκληση του προπονητή της Αγκόλας και θα πραγματοποιήσει τις πρώτες διεθνείς συμμετοχές του στο Μαρόκο.

Εφες – Ολυμπιακος Live streaming: Θετικό κλίμα για την ανανέωση με τον Ελ Κααμπί

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει αφήσει άπαντες ευχαριστημένους στον Ολυμπιακό. Έτσι, τον Μάιο αναμένεται να τα βρουν για επέκταση της συνεργασίας τους.

Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία. Ο Ολυμπιακός θέλει να τα δώσει όλα στις τελευταίες εννέα αγωνιστικές για να διεκδικήσει τον τίτλο. Ωστόσο σκέφτεται και την επόμενη σεζόν, με τις εκκρεμότητες να είναι αρκετές. Με τις ανανεώσεις των Φορτούνη, Μασούρα να μην προχωρούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν πάρει αρνητική τροπή, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για νέο συμβόλαιο και με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός επιθετικός το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο και μέχρι τώρα τα έχει πάει καλύτερα από ότι αναμενόταν. Με 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ελ Κααμπί έκανε τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεχάσουν τον Μπακαμπού, τη θέση του οποίου κλήθηκε να καλύψει.

Και ο ίδιος περνά καλά στην ομάδα και την Ελλάδα και το κλίμα είναι θετικό για την παραμονή του. Οι τελικές συζητήσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φως», θα γίνουν τον Μάιο. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα τα βρουν για να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία.

Εφες – Ολυμπιακος Live streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News