Ολυμπιακος - Αλμπα Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (30/01)

Ολυμπιακος - Αλμπα Βερολινου Live Streaming

Να ξεκινήσει με το δεξί τη νέα διαβολοβδομάδα θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άλμπα.

Ολυμπιακος – Αλμπα Live Streaming | Olympiacos Live Streaming:

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άλμπα (21:15) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 24η αγωνιστική της Regular Season της Euroleague.

Μετά τη μάχη στη Μαδρίτη και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός (12-11) ξεκινά μία ακόμα «διαβολοβδομάδα» με αρκετά προβλήματα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξακολουθεί να έχει εκτός πλάνων τους Νίκολα Μιλουτίνοφ – Μουσταφά Φαλ και αυτόματα του παιχνίδι με την Άλμπα (21:15) συνοδεύεται με επιπλέον πίεση και λίγο μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας.

Σταθερά με προβλήματα

Εκτός των δύο σέντερ, οι Πειραιώτες πρέπει να περιμένουν για το status των Φίλιπ Πετρούσεφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος. Ο Σέρβος σέντερ και ο Αμερικανός γκαρντ αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας για να μπορέσουν να ενισχύσουν, έστω και για λίγα λεπτά, τους συμπαίκτες τους κόντρα στην Άλμπα. Επιπρόσθετα, ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Μόουζες Ράιτ, που αποκτήθηκε για να καλύψει το μεγάλο κενό στην front line, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει σχετικά: «Θα είναι στη δωδεκάδα σίγουρα αν έχουμε το Letter of Clearance του. Θα είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω παίκτη μετά από μία προπόνηση. Είναι έκτακτη η ανάγκη και πρέπει με έκτακτες συνθήκες να επιβιώσουμε».

Η Άλμπα (5-18) θα παίξει στο Φάληρο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και χωρίς πίεση για το θετικό αποτέλεσμα. Οι Γερμανοί γνωρίζουν πως θα τερματίσουν στο χαμηλότερο στρώμα του βαθμολογικού πίνακα της Regular Season, όμως έδειξαν και στην πρόσφατη, πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη τους κόντρα στην Βιλερμπάν (88-63), όπως και στο 89-80 επί του Ερυθρού Αστέρα, πως είναι ικανοί να κάνουν ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός κέρδισε στα τρία τελευταία παιχνίδια του κόντρα στην Άλμπα με διψήφιες διαφορές (86-76, 93-60, 94-67). Στο ματς του πρώτου γύρου, ξεχώρισε ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος «έγραψε» 23 πόντους (7/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/5 βολές) και 7 ριμπάουντ με 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ολυμπιακος – Αλμπα Live Streaming: Χτύπησε στο γόνατο ο Ντέιβις – Αμφίβολος για Ολυμπιακό

Συναγερμός επικρατεί στις τάξεις της Βαλένθια, καθώς ο Μπράντον Ντέιβις στην αναμέτρηση με την Μάλαγα το βράδυ της Κυριακής (28/1) χτύπησε στο γόνατο και υπάρχουν φόβοι για ζημιά.

Διπλό ήταν το κακό το βράδυ της Κυριακής (28/1) για την Βαλένθια. Το σύνολο του Μουμπρού αντιμετωπίζει την Ουνικάχα Μάλαγα για την 20η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και γνώρισε βαριά ήττα (83-63).

Ωστόσο τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης οι “νυχτερίδες” έχασαν με τραυματισμό τον Μπράντον Ντέιβις. Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Αμερικανός σέντερ υπέστη υπερέκταση στο αριστερό του γόνατο, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να εκτιμά την κατάσταση του και σήμερα (29/1), καθώς ο Ντέιβις θα κάνει την απαραίτητη μαγνητική εξέταση, από την οποία θα διαπιστωθεί το πρόβλημα στο πόδι και θα διευκρινιστεί και το διάστημα της απουσίας του.

Να θυμίσουμε πως την ερχόμενη διαβολοβδομάδα η Βαλένθια αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (30/1, 21:00) και το βράδυ της Πέμπτης την Άλμπα στο Βερολίνο (1/2, 21:00), ενώ την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό (8/2, 21:30).

Ο Αμερικανός σέντερ είναι εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Μουμπτού την φετινή σεζόν, μετρώντας 12,7 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Liga Endesa μετρά 14,2 πόντους και 4,9 ριμπάουντ ανά αγώνα.

«Δεν έχει νόημα να κλαίμε τη μοίρα μας – Να βοηθήσουμε τον Ράιτ να ενταχθεί στην ομάδα»

Ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ (30/1, 21:15) τόνισε πως δεν υπάρχει νόημα η ομάδα να κλαίει την μοίρα της λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενώ υποστήριξε ότι όλοι πρέπει αν βοηθήσουν τον Ραίτ να ενταχθεί στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Να είμαστε ειλικρινείς, από την αρχή της χρονιάς, έχουμε κάνει πάρα πολλές φορές αλχημείες. Αδόκιμα σχήματα να το πω πιο σωστά. Αλλά αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε. Έχει έρθει ο Μόουζες, ένα παιδί να μας βοηθήσει. Να τον βοηθήσουμε και εμείς να ενταχθεί. Να νιώσει πιο άνετα μέσα στην ομάδα και να βοηθήσει από την πλευρά του, όσο πιο πολύ μπορεί. Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες, ούτε να κλαίμε τη μοίρα μας για τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Η ουσία είναι μέσα στο παρκέ και εκεί πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», τόνισε.

Για το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου: «Αν δεις όλη την Ευρωλίγκα φέτος, η Άλμπα είναι μια ομάδα, η οποία τις τελευταίες αγωνιστικές έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα και τον Ερυθρό. Δυο ομάδες, η μια πάρα πολύ ανταγωνιστική και η άλλη στις υψηλές θέσεις της λίγκας. Οπότε αυτό από μόνο του κάτι λέει. Είναι μια ομάδα, όπως όλες της Ευρωλίγκας. Όπως είναι ειδικά φέτος δομημένη η Ευρωλίγκα, που δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν. Θα βρεθείς στην άσχημη πλευρά και δεν το θέλουμε αυτό. Δεν έχουμε περιθώρια να είμαστε χαλαροί και να θεωρούμε κάτι δεδομένο. Όπως είπα μπαίνουμε στην τελική ευθεία και πρέπει να διεκδικούμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη».

Ολυμπιακος – Αλμπα Live Streaming: «Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός, να κερδίζει η ομάδα»

Για τα 110 ματς που συμπλήρωσε ως πενταδάτος στην Ευρωλίγκα: «Θα με ενδιέφερε αν στα 110 ματς είχαμε 110 νίκες. Τίποτα παραπάνω. Αυτά είναι στατιστικά, τα οποία ωραία είναι να υπάρχει κάπου σε μια στήλη γραμμένα, αλλά η ουσία του πράγματος δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα. Σε κανέναν, αν εγώ έχω ξεκινήσει, αν εγώ δεν έχω ξεκινήσει, ποιος είναι πρώτος σκόρερ, ποιος δεν είναι πρώτος σκόρερ… Τα έχω πει χιλιάδες φορές και δε θέλω να γίνομαι κουραστικός. Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και όλοι μαζί να πετυχαίνουμε.

Όταν πετυχαίνουμε, όλοι είμαστε χαρούμενοι και όλοι δείχνουμε ωραίοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά, όλοι είμαστε αποτυχημένοι και όλους μας θεωρούν κακούς, να το πω έτσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αθλητή και αυτός είναι και ο πρωταθλητισμός στο τέλος της ημέρας. Οπότε δουλειά μας είναι να μπαίνουμε στο παρκέ και να διεκδικούμε τη νίκη. Όχι τα προσωπικά στατιστικά του καθενός. Καλώς ή κακώς αυτό είναι μια κατάσταση που τα τελευταία χρόνια επικρατεί πάρα πολύ. Όχι μόνο στην Ευρώπη, γενικά στα αθλήματα. Σα να μετράει πιο πολύ το ατομικό στατιστικό από το ομαδικό σε ένα άθλημα που είναι αμιγώς ομαδικό. Δε θα έπρεπε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτό».

Ολυμπιακος – Αλμπα Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News