ΑΕΚ – Αρης Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (10/01)

ΑΕΚ – Αρης Live Streaming

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θέλουν να κάνουν ΑΕΚ και Άρης.

ΑΕΚ – Αρης Live Streaming | AEK Live Streaming:

H ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη (19:30) στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λίγες ώρες μετά από δύο μεγάλες νίκες για το πρωτάθλημα, ΑΕΚ και Άρης διασταυρώνουν τα ξίφη τους (19:30) στο πρώτο παιχνίδι τους για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Οι μάχες ξεκινούν από τη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι προφανές πως η ΑΕΚ θέλει να ξεκινήσει ιδανικά στον δρόμο για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η «Ένωση» ανέβηκε πολύ ψυχολογικά μετά την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού (2-1 με γκολ των Γκαρσία, Τσούμπερ) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ για να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Φρεσκάρισμα από Αλμέιδα, ίδιο πλάνο ο Μάντζιος

Όπως έκανε και πέρσι, ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να «φρεσκάρει» την ομάδα του. Θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν βρίσκονται σταθερά στις βασικές επιλογές του. Έτσι, οι Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πήλιος, Πιζάρο, Πόνσε και Φερνάντες θέτουν υποψηφιότητα για την ενδεκάδα,  όπως και ο Μάνταλος, αν τελικά είναι διαθέσιμος. Δεν υπολογίζεται ο ανέτοιμος Αραούχο, όπως και οι Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί και Ζίνι, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες για το Κόπα Άφρικα και το Asian Cup.

Εξαιρετικό είναι το κλίμα και στην αντίπερα όχθη. Ο Άρης «έσβησε» την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με μία εξαιρετική εμφάνιση και μία σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ (2-1) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Τα γκολ των Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο έκαναν την διαφορά για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία βασίστηκε ξανά στην καλή αμυντική λειτουργία και στο «σφιχτό» κέντρο.

Κάπως έτσι θα παραταχθεί ο Άρης και στο ματς με την ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς στοχεύουν σε μία καλή πορεία στο Κύπελλο. Έτσι, δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού είναι ξεκάθαρο πως ο Άρης θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα για να έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι, η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από τους Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα, Ντουκορέ, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο και Μορόν.

ΑΕΚ – Αρης Live Streaming : Φετινό όπλο της οι στατικές φάσεις

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται φέτος στο έπακρο τις στατικές φάσεις για να σκοράρει, σε έναν τομέα που πέρυσι δεν ήταν δυνατή.

Αν είχε μια αδυναμία επιθετικά η περσινή ΑΕΚ, ήταν οι στημένες φάσεις, καθώς δεν τις εκμεταλλευόταν. Βεβαίως, έβρισκε γκολ με κάθε άλλο τρόπο, αλλά όχι από στατικές φάσεις. Παρόλο που ο Λιβάι Γκαρσία είναι ένας αλτικός παίκτης με δυνατότητες να κερδίσει κάθε αντίπαλο στο ψηλό παιχνίδι.

Το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ δούλεψε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Έψαξε να βρει τρόπους και κομπίνες, προκειμένου να έρχονται γκολ και από τα κόρνερ ή τα φάουλ. Και φέτος τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, γιατί η Ένωση έχει σκοράρει αρκετές φορές με αυτόν τον τρόπο.

Πέρα από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έλειψε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και πλέον έχει επιστρέψει «καυτός», σκοράροντας και με αυτόν τον τρόπο, κι άλλοι παίκτες φέτος έχουν βρει δίχτυα από στημένες φάσεις. Η κεφαλιά του Σιντιμπέ στο Μπράιτον είναι μια χαρακτηριστική κομπίνα, με το γκολ αυτό να αναδεικνύεται ως το κορυφαίο της φετινής φάσης των ομίλων του Europa League.

Από στατικές φάσεις έχουν σκοράρει οι Βίντα, Μουκουντί, Γιόνσον και Τσούμπερ, και με τον Λιβάι στην εξίσωση, γίνεται ασταμάτητη επιθετικά στον αέρα.

«Δικαίως φωνάζει η ΑΕΚ για τις κάρτες και ο Ολυμπιακός για το πέναλτι»

Στη διαιτησία του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αναφέρθηκε στην εκπομπή της Nova «Monday FC» ο Ντέμης Νικολαΐδης.

«Δικαίως μπήκε στο κάδρο η διαιτησία», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέμης. «Δεν μπορούν να βάζουν διαιτητή να διευθύνει Ολυμπιακός – ΑΕΚ και να μην έχει καλό, «βαρύ» βιογραφικό, ή έναν καλό διαιτητή στη θέση του VAR», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Θεωρώ λάθος ότι είχαμε διαλέξει να το διευθύνουν όχι ικανά άτομα».

«Στη φάση του πέναλτι εγώ είδα πέναλτι. Θεωρώ ότι ο VAR δεν ήθελε να πάει κόντρα στον διαιτητή. Εγώ το είδα, ο VAR δεν το είδε;», επισήμανε ακόμη ο Νικολαΐδης και υπογράμμισε: «Δεν είδα διαιτητή που να παίζει υπέρ της ΑΕΚ ή υπέρ του Ολυμπιακού».

«Σωστά φωνάζει η ΑΕΚ για τις κάρτες. Δικαίως φωνάζει ο Ολυμπιακός για το πέναλτι. Δικαίως αναρωτιέται ο Μασούρας γιατί σφύριξε ο ρέφερι; Από μπροστά δεν φαίνεται από χέρι. Από πίσω φαίνεται να υπάρχει…», ανέφερε ακόμη ο Νικολαΐδης.

«Θεωρώ ότι δεν ήταν καλός ο διαιτητής. Άλλο να σφυρίζει ο Μπριχ. Άλλο αυτός ο διαιτητής», σημείωσε ο Νικολαΐδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «σήμερα διάβαζα σε σάιτ πότε είναι χέρι και πότε όχι, γενικώς πολλά δημοσιεύματα».

ΑΕΚ – Αρης Live Streaming: «Δεν περίμενα τόσο καλό Ολυμπιακό»

Όσο για το αγωνιστικό, ο Ντέμης αναφέρθηκε στην εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά και στη νοοτροπία της ΑΕΚ.

«Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, έπαιξε κόντρα στην δύναμη. Κατάφερε παίζοντας δυνατά να αποδιοργανώσει την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έκανε 3 φάσεις και οι 3 από στατικές φάσεις. Βέβαια για κάποιο λόγο με την ένταση που έβγαλε ο Ολυμπιακός στα μαρκαρίσματα, δεν είχε μυαλό να δημιουργήσει. Έδωσε πολλά κόρνερ στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι εξαιρετική στις στατικές φάσεις και τις εκμεταλλεύτηκε», είπε ο Νικολαΐδης που σχετικά με τον Λιβάι υποστήριξε: «Είναι τρομερός αθλητής, απίθανο το γκολ που πέτυχε. Ο Λιβάι πατάει γερά, σημαντικό για την ΑΕΚ που κερδίζει χωρίς να πιάσει καλή απόδοση. Καλος ο Ρότα ως αριστερός μπακ, αν και δεν τον βολεύει».

«Δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια της ΑΕΚ, αλλά έχει καλή νοοτροπία. Δεν την παίρνει από κάτω. Έχει ψυχολογία λοιπόν και μπορεί να πάρει το ματς. Εγώ δεν θα είμαι χειρότερος από σένα, θα βρω γκολ και θα νικήσω. Είναι η νοοτροπία της ΑΕΚ», υπογράμμισε ο Νικολαΐδης.

«Δεν περίμενα τόσο καλό τον Ολυμπιακό. Ήταν καλός ο Φορτούνης, ο Ναβάρο δεν έχανε εύκολα την μπάλα. Μετά το 75′ η ΑΕΚ θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Είχε ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε και στο τέλος μπορούσε να το πληρώσει».

Παραμένει στο κάδρο ο Καρλίτος

Μετά τους Φετφατζίδη και Ρόουζ, ο Άρης «τρέχει» για να κλείσει και τον επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Μορόν.  Ο Καρλίτος παραμένει στο κάδρο των κιτρινόμαυρων για την απόκτησή του.

Το φορ που θα αποτελέσει μαζί με τον Λορέν Μορόν την αιχμή του δόρατος ψάχνει ο Άρης. Η υπόθεση Καρλίτος είναι ακόμα «ζεστή». Δεδομένου πως ο Ισπανός ήταν εκτός αποστολής για την Λαμία και στο ματς με τον ΟΦΗ.

Ο Άκης Μάντζιος γνωρίζει τον παίκτη και δεν εμφανίζεται αρνητικός. Από την πλευρά της διοίκησης φαίνεται να υπάρχει μια διάθεση να εξαντληθούν τα περιθώρια με τους παίκτες που είναι στη λίστα από το εξωτερικό.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν άμεσα, τη στιγμή βέβαια που στην περίπτωση Καρλίτος, αρκεί φυσικά αυτός να λύσει το συμβόλαιό του με τη Λαμία.

ΑΕΚ – Αρης Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News