Βιλερμπαν – Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (22/12)

Βιλερμπαν - Ολυμπιακος Live Streaming

Να βρει ξανά τον δρόμο προς τις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός στη Γαλλία.

Βιλερμπαν – Ολυμπιακος Live Streaming | Olympiacos Live Streaming:

Κρίσιμη η 16η αγωνιστική της Euroleague για τον Ολυμπιακό στο κλείσιμο της «διαβολοβδομάδας». Οι Πειραιώτες την Παρασκευή (20:45) αντιμετωπίζουν στη Γαλλία την Βιλερμπάν και η επιστροφή στις νίκες αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.

Η Βιλερμπάν είναι μακράν η πιο αδύναμη ομάδα της Euroleague και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 2 νίκες σε 15 παιχνίδια. Η γαλλική ομάδα υπό τις οδηγίες του Ιταλού Coach, Τζιανμάρκο Ποτσέκο, αναζητεί την κατάλληλη αγωνιστική χημεία και οι 8 σερί ήττες έχουν μετατρέψει την ομάδα σε σάκο του μποξ. Παράλληλα, η Βιλερμπάν μετράει μόνο ήττες στην έδρα της (0-7) και είναι η μοναδική ομάδα στη Euroleague χωρίς επιτυχία μπροστά στο κοινό της. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε (84-61) από την Αρμάνι στο Μιλάνο και οι Λοβέρν και Πάρις Λι ήταν οι μόνοι που σώθηκαν από το «ναυάγιο».

Ψάχνει επειγόντως αντίδραση

Ο Ολυμπιακός μέσα στο νέο γήπεδο της Βιλερμπάν καλείται να βγάλει αντίδραση. Οι δύο σερί ήττες από Βαλένθια στο ΣΕΦ και Βίρτους στην Μπολόνια την Τρίτη έριξαν τους «ερυθρόλευκους» στο 7-8 και στην 11η θέση της βαθμολογίας. Η ήττα των Πειραιωτών στην Ιταλία συνοδεύτηκε από έντονα παράπονα του Coach Μπαρτζώκα για τις διαιτητικές αποφάσεις. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι οι «ερυθρόλευκοι» να βγάλουν αντίδραση στο παρκέ, αφού ο συνωστισμός που επικρατεί στην βαθμολογία από τις θέσεις 6-10 (όλες οι ομάδες με 8-7) σημαίνει ότι κάθε ματς είναι οριακό.

 

Το απουσιολόγιο του Ολυμπιακού είναι «λευκό», αφού και ο Πετρούσεφ έχει μπει κανονικά στην αγωνιστική δράση. Μόνο ο Μητρου-Λονγκ δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμέτοχης. Πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν (77-75) στη Γαλλία από τη Βιλερμπάν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως στα τελευταία 5 παιχνίδια μετράνε 4 νίκες απέναντι στους Γάλλους.

Βιλερμπαν – Ολυμπιακος Live Streaming: Ο Ολυμπιακός έχει τη 2η χειρότερη επίθεση στην Ευρωλίγκα!

Πέρυσι πετούσε φωτιές, σκόραρε κατά ριπάς, όμως η φυγή βασικών όπλων και η αλλαγή φιλοσοφίας έχουν εγκλωβίσει τον Ολυμπιακό σε επιθετικά νούμερα άλλων εποχών. Μόνο μια ομάδα ξεπερνάει σε μέσο όσο επιθετικής παραγωγής.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε από την Βίρτους Μπολόνια την 8η ήττα του σε 15 παιχνίδια στη Regular season της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που φέτος το καλοκαίρι έχασε βασικούς παίκτες της και η επιθετική παραγωγή της, στα πρώτα 15 παιχνίδια της κορυφαίας διοργάνωσης, είναι η δεύτερη χειρότερη.

Σε αντίθεση με πέρσι που ο Ολυμπιακός πετούσε φωτιές, πλέον η ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό του Final Four, έχει μόνο καλύτερη επίθεση από την Βαλένθια που σε 15 παιχνίδια έχει ανά παιχνίδι μέσο όρο 73,3 πόντους, ενώ ο Ολυμπιακός 75 πόντους ανά παιχνίδι.

Αντίθετα ο αιώνιος αντίπαλος, Παναθηναϊκός σε 14 παιχνίδια έχει μέσο όρο πόντων 80,3 ανά παιχνίδι, ενώ αύριο δοκιμάζεται στην έδρα της Μονακό.

Επίσης ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος στη Μπολόνια πέτυχε 27 πόντους, ενώ στα κρίσιμα 3 τελευταία λεπτά είχε μόνο 2 εύστοχες βολές του Λαρετζάκη και έτσι έφτασε τις 4 ήττες σε πέντε ματς.

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να αναλύσουμε πως χάσαμε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε για 39’»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Βίρτους Μπολόνια τονίζοντας ότι πρέπει να κοιτάξουν πως έχασαν ένα παιχνίδι που ήλεγχαν για 39′ ενώ τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να σηκώσει κεφάλι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγχαρητήρια στην Βίρτους. Πάλεψαν μέχρι την τελευταία κατοχή. Εμείς παρότι ελέγχαμε το παιχνίδι για 39 λεπτά, παίζοντας καλά και παίρνοντας καλές αποφάσεις. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν, κυρίως η ψυχολογία μας μετά από 1-2 άτυχα σουτ. Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας΄, χάσαμε πολλά ανοιχτά τρίποντα από σπουδαίους σουτέρ. Είχαμε λιγότερο από 30% στο τρίποντο και για αυτό σκοράραμε 27 πόντους στο δεύτερο μέρος. Από αυτή την κατάσταση η Βίρτους πήρε αυτοπεποίθηση, επέστρεψε στο παιχνίδι και τελικά όλα ήταν εναντίον μας. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω. Και πάλι συγχαρητήρια στην Βίρτους. Εμείς πρέπει να σηκώσουμε τα κεφάλια μας και να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα».

Για τον Άλεκ Πίτερς: «Παίζει πολύ καλά. Είναι δύσκολο για εμένα αυτή τη στιγμή να αναλύσω τι έγινε μετά από ένα χαμένο ματς. Δεν είχαμε τον Πίτερς στο προηγούμενο παιχνίδι με την Βαλένθια, καθώς στην διάρκεια του ματς η γυναίκα του γέννησε. Σήμερα η προσπάθειά του ήταν πολύ καλή, ειδικά στο πρώτο μέρος, όμως, στο δεύτερο τον χάσαμε. Ακόμη και ο Άλεκ είχε 0/4, παρότι ήταν ελεύθερος. Δεν θέλω, όμως, να εστιάσω συγκεκριμένα σε κάποιο παίκτη. Παίζουμε ως ομάδα αμυντικά και επιθετικά, οπότε χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Είναι πνευματικό; Είναι σωματικό; Πρέπει να αναλύσουμε πως χάσαμε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε για 39:30 λεπτά».

Μποζίκας: «Πρέπει να μάθουμε να “κλειδώνουμε” τα παιχνίδια, τελικός με Βιλερμπάν»

Ο Γιώργος Μποζίκας, άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, στις δηλώσεις του μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Βίρτους στάθηκε στις αποφάσεις που πήραν οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είμασταν καλοί και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου. Δημιουργήσαμε κάποια σουτ αλλά κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει στο πρώτο ημίχρονο ή στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν είχαμε σωστή αντίδραση στην πιεστική άμυνα -στο όριο του φάουλ – των αντιπάλων μας. Στο τέλος οι παίκτες της Βίρτους σούταραν πολύ καλά, βρίσκονται άξια εκεί που βρίσκονται.

Όσο για εμάς πρέπει να μάθουμε να “κλειδώνουμε” τα παιχνίδια, δεν είχαμε σωστές αντιδράσεις σε κάποια σημεία τόσο της επίθεσης όσο και της άμυνας και το πληρώσαμε. Δεν αμφιβάλουμε την ομάδα μας και τις δυνατότητες της. Έχουμε πολλές καλές στιγμές, αλλά κάποια προβλήματα και κάποια αποτελέσματα έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση μας. Είμαι βέβαιος ότι λόγω του καλού κλίματος στα αποδυτήρια θα καταφέρουμε να γυρίσουμε την κατάσταση.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που “χτίζουν” τον χαρακτήρα μιας ομάδας. Ένας λάθος, μια καλή στιγμή, ένα τρίποντο μπορεί να καθορίσουν την πορεία μιας ομάδας. Έχουμε κάνει μεγάλες εμφανίσεις, όμως τώρα επειδή αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα κυρίως τραυματισμών μας έφεραν πίσω.

Χρειαζόμαστε κάποια αποτελέσματα για να γυρίσει η κατάσταση. Στην ευρωλίγκα πρέπει κάθε ομάδα να κοιτάει τα δικά της. Για την Βιλερμπαν ο επόμενος – μεταξύ μας – αγώνας είναι ένας τελικός. Εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Βιλερμπαν – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News