Πανσερραϊκος – ΑΕΚ Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (21/12)

Πανσερραϊκος – ΑΕΚ Live Streaming

Nα επιστρέψει στις νίκες και να κλείσει με τρεις βαθμούς το 2023 θέλει η ΑΕΚ.

Πανσερραϊκος – ΑΕΚ Live Streaming | AEK Live Streaming:

Nα επιστρέψει στις νίκες και να κλείσει με τρεις βαθμούς το 2023 θέλει η ΑΕΚ.

Σημαντικό παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών. Ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ (17:00) για την 15η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία να περάσει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μένοντας στο 2-2  με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και τώρα ετοιμάζεται για ακόμα μία επικίνδυνη αποστολή μακριά από την έδρα της. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό (17:00) και θέλει να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις της για το 2023.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν περιθώριο για νέα απώλεια, αφού σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας θα μείνουν πίσω στη μάχη του τίτλου στη Super League. Αυτήν την στιγμή, η ΑΕΚ ισοβαθμεί (31β.) με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό πίσω από τον πρωτοπόρο (32β.) ΠΑΟΚ και η νίκη είναι μονόδρομος, κόντρα σε μία μαχητική και σκληροτράχηλη ομάδα όπως ο Πανσερραϊκός. Άλλωστε, δεν έχει περάσει καιρός από το 1-1 των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ, επίσης, όλοι γνωρίζουν στην «Ένωση» πως οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία παρουσιάζουν καλό πρόσωπο φέτος κόντρα στις ομάδες της κορυφής.

Μόνιμη πληγή οι τραυματίες

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, αφού υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Οι Στάνκοβιτς, Αραούχο και Πόνσε αναμένεται να μείνουν ξανά εκτός δράσης, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Πινέδα, Άμραμπατ, Κάλενς και Πισάρο. Επιπρόσθετα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση των Μουκουντί και Σιντιμπέ, οι οποίοι έφυγαν με τραυματισμούς από τον αγώνα στο Αγρίνιο.

Έτσι, κάθε σκέψη για την ενδεκάδα συνοδεύεται με ερωτηματικά, όμως είναι δεδομένο πως οι Αθανασιάδης, Βίντα, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι και Τσούμπερ έχουν ισχυρό προβάδισμα για να ξεκινήσουν ως βασικοί απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Σε ό,τι αφορά τους γηπεδούχους, ο Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να βαδίσει στο τακτικό μονοπάτι του αγώνα με τον Ολυμπιακό και όλα δείχνουν πως θα εμπιστευτεί ξανά σχήμα με τρεις αμυντικούς. Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές από τον Πανσερραϊκό και οι Χοβάν, Θυμιάνης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος, Δεληγιαννίδης, Χατζηστραβός, Μούργος και Μπαϊροβιτς θα ξεκινήσουν – εκτός απροόπτου – από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης..

Πανσερραϊκος – ΑΕΚ Live Streaming: Στην προεπιλογή του Καμερούν για το Κόπα Άφρικα ο Μουκουντί

Ο Αρόλντ Μουκουντί βρίσκεται στην προεπιλογή της εθνικής Καμερούν για το Κόπα Άφρικα.

Μετά τον Ζίνι, ένας ακόμη παίκτης της ΑΕΚ ετοιμάζει… βαλίτσες για την Ακτή Ελεφαντοστού, εκεί που θα διεξαχθεί το Κόπα από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Αρόλντ Μουκουντί συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της εθνικής Καμερούν, μιας και έπαιξε στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, επίσημα και φιλικά.

Ο Ριγκομπέρτ Σονγκ στη λίστα της προεπιλογής συμπεριέλαβε 55 παίκτες, από τους οποίους θα προκύψει η τελική αποστολή για την κορυφαία διοργάνωση του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Στους 55 βρίσκεται και ο Κούντε που ανήκει στον Ολυμπιακό και παίζει δανεικός στον Ατρόμητο.

Οι πιθανότητες να βρίσκεται στην τελική αποστολή ο Μουκουντί είναι πολλές, με την ΑΕΚ να στερείται έναν από τους βασικούς της κεντρικούς αμυντικούς για αρκετά παιχνίδια μέσα στον Ιανουάριο, ανάλογα βέβαια και με την πορεία του Καμερούν στο Κόπα Άφρικα.

«Αυτά τα ματς να τα τελειώνουμε νωρίτερα, να τα κλειδώνουμε!»

Όσα είπε ο Αλμέιδα μετά τον Παναιτωλικό.

Για το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ είχε έλλειψη καθαρού μυαλού παρότι ήλεγχε το ματς: «Ξεκινήσαμε καλά, με ένα γκολ. Ήμασταν επιθετικογενείς, δυναμικοί, γρήγοροι, προηγηθήκαμε 0-2 και ο αντίπαλος περίμενε. Με το πέρασμα των λεπτών χάναμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ήρθε άλλο ένα πέναλτι και το παιχνίδι άνοιξε. Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε να έχουμε τον έλεγχο, προσπαθήσαμε να σκοράρουμε κι άλλο γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, στις λίγες ευκαιρίες που είχε ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε. Είναι κάτι που έχει συμβεί σε αρκετά ματς, πολλές ενέργειες για να σκοράρουμε, όπου αν τις εκμεταλλευόμασταν κυρίως στο πρώτο μέρος θα τελειώναμε το παιχνίδι νωρίτερα».

Για το που πιστεύει ότι πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο: «Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στα τελειώματα. Εμείς ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, πίεσε, έκλεψε μπάλες, έβαλε τον αντίπαλο στο δικό του μισό, ήλεγχε το ματς, είχε περισσότερα κόρνερ, είχε ξεκάθαρες φάσεις για να σκοράρει και πρέπει να συνεχίσεις έτσι. Είμαστε σε καλό δρόμο, μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι να κερδίσουμε και κάθε ισοπαλία να μοιάζει σαν ήττα αλλά δεν είναι έτσι. Απέναντί μας είναι ένας αντίπαλος και ένας προπονητής που μελετάει το παιχνίδι και παίκτες που δίνουν το μάξιμουμ. Κάθε φορά μια ομάδα που παίρνει ισοπαλία το γιορτάζει σαν νίκη. Είναι φυσιολογικό.

Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και να ξέρουμε ότι αυτά τα ματς να τα τελειώνουμε νωρίτερα και να τα κλειδώνουμε. Πάντα υπάρχουν πράγματα προς διόρθωση. Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε το 2023 και να είμαστε ανάμεσα στους πρώτους».

Πανσερραϊκος – ΑΕΚ Live Streaming: Σίγουρος ο Αλμέιδα

Για το πως πρέπει να το διαχειριστεί η ΑΕΚ ψυχολογικά: «Πρέπει να λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν αλλάζει κάτι για μένα ανάλογα με το αποτέλεσμα. Αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο, το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη και τον ίδιο σεβασμό στον αντίπαλο. Τα λάθη μπορεί να μας βοηθήσουν για να το διορθώσουμε. Αλλά αν είχαμε μετατρέψει τις ευκαιρίες σε γκολ αυτή η συνέντευξη Τύπου θα είχε διαρκέσει δύο λεπτά. Αν αναλύσουμε το παιχνίδι η ΑΕΚ ήταν ανώτερη. Πρέπει να επιμείνουμε στο δικό μας τρόπο παιχνιδιού όπως πέρυσι. Πέρυσι ήμασταν εννιά βαθμούς πίσω τέτοια περίοδο. Σε σύγκριση με πέρυσι έχουμε βελτιωθεί. Πάντα θα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά στις δύσκολες στιγμές. Τη μέρα που δεν θα το αισθάνομαι έτσι θα αφιερωθώ σε κάτι άλλο».

Για το αν υπάρχουν επιστροφές παικτών: «Εμείς ήρθαμε προσπαθώντας να κάνουμε κάποιες αλλαγές, κάποιοι που ήταν εκτός επανήλθαν. Τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα. Θα ήταν εύκολο να έρθω εδώ και να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες. Εμείς παίζουμε πάντα με το ίδιο στυλ με όσους είναι διαθέσιμοι. Έχουμε ένα άλλο παιχνίδι σε δύο μέρες. Δεν υπάρχει χρόνο ούτε να δουλέψουμε ούτε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Είναι κάποια πράγματα που κάνουμε πολύ καλά, σε άλλα υπάρχει κάποιο λάθος. Ο Μουκουντί μου ζήτησε αλλαγή λόγω ενός πόνου στον αστράγαλο. Είναι πράγματα που συμβαίνουν».

Πανσερραϊκος – ΑΕΚ Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News