Βιρτους Μπολονια - Ολυμπιακος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (19/12)

Βιρτους Μπολονια - Ολυμπιακος Live streaming

Να γυρίσει τον διακόπτη με νίκη στη Μπολόνια θέλει ο Ολυμπιακός.

Βιρτους Μπολονια – Ολυμπιακος Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους (21:30) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το πρώτο πιάτο της διαβολοβδομάδας της Euroleague έχει για τον Ολυμπιακό δοκιμασία στη Virtus Segafredo Arena κόντρα στη Βίρτους.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την ήττα από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ (56-63) έπεσε στο 7-7. Αναζητά το «διπλό» επί ιταλικού εδάφους για να μην υποχωρήσει σε αρνητικό ρεκόρ αλλά και στην κατάταξη.

Η ήττα από την ισπανική ομάδα (η 4η φετινή στο Φάληρο) ήρθε με τη δεύτερη χειρότερη φετινή επιθετική επίδοση, μετά τους 53 πόντους στο Μιλάνο. Οι Πειραιώτες καλούνται να δείξουν αντίδραση. Να ανεβάσουν στροφές έπειτα από μια κακή βραδιά για να πάρουν το τρίτο «διπλό» της σεζόν.

Ζόρικος αντίπαλος

Απέναντι στον Ολυμπιακό θα βρεθεί μία από τις καλύτερες βάσει κατάταξης ομάδες της διοργάνωσης.

Η Βίρτους του Λούκα Μπάνκι φιγουράρει πολύ ψηλά χάρη στο 10-4 που έχει ως τώρα. Έχοντας εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, καθώς μετά την κακή εκκίνηση και ήττα από την Ζαλγκίρις (79-82) έχει 7/7 στην Μπολόνια. Ενώ την προηγούμενη αγωνιστική υπέταξε την Μπασκόνια στη Βιτόρια (81-91) δείχνοντας πως έχει ανέβει επίπεδο.

Η ομάδα του Μπάνκι φέτος θέλει να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε στην περσινή επιστροφή της στη διοργάνωση. Δηλαδή να μπει στα Playoffs, έχοντας ως σημαντικό ομαδικό όπλο την ομαδικότητα (2η στην Euroleague στις ασίστ με 20.2) και ατομικά την τρομερή ως τώρα σεζόν του Τόκο Σενγκέλια που είναι πρώτος σκόρερ (17.2), πρώτος ριμπάουντερ (6.3) και πρώτος στην αξιολόγηση (22.1) από την ιταλική ομάδα.

Στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός είναι αήττητος απέναντι στους Ιταλούς (6-0) και πέρυσι έκανε το 2/2, με δραματική επικράτηση στην Μπολόνια (83-85).

Βιρτους Μπολονια – Ολυμπιακος Live streaming: ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Είμαστε ενάντια στον ρατσισμό, απαγορεύουμε διά παντός την είσοδο του φιλάθλου στο ΣΕΦ»

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά την απίστευτη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο ΣΕΦ ο διαιτητής της αναμέτρησης με την Βαλένθια Ζοσέφ Μπισάνγκ από φίλαθλο των «ερυθρόλευκων».

Ο Γάλλος διαιτητής έγραψε στο Φύλλο Αγώνα, ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από άτομο που κάθονταν στις court seats. Αναφέροντας ότι ο φίλος των «ερυθρόλευκων» του είπε «αντε γαμ@@@ου μαύρη μαϊμού»!

Οι Πειραιώτες κινδυνεύουν πλέον με βαριά καμπάνα. Αφού τα όσα γράφονται στο Φύλλο Αγώνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά, με την κινητοποίηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να είναι άμεση.

Όπως ανακοίνωσαν οι ερυθρόλευκοι, εντόπισαν τον φίλαθλο που έκανε την ρατσιστική επίθεση και ανακοίνωσαν ότι του αφαιρέθηκε το εισιτήριο διαρκείας και του απαγορεύτηκε δια παντός η είσοδος στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του «φιλάθλου» της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα. Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

Ένωση παικτών, προπονητών και διαιτητών: «Η αντίδραση του Ολυμπιακού αποτελεί σημείο αναφοράς»

«Ο σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague, η Ένωση Παικτών της EuroLeague και η Ένωση των διαιτητών της EuroLeague καταδικάζουν τη φυλετική διάκριση που έχει καταγραφεί από οπαδό που καθόταν courtside στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια, με την ελπίδα ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να βοηθήσει τους οπαδούς της EuroLeague να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοιες συμπεριφορές.

Γίναμε μάρτυρες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αύξησης λεκτικών και μη επεισοδίων προς παίκτες, προπονητές και διαιτητές. Τα υβριστικά άσματα έχουν γίνει αποδεκτά και οι γραμμές ξεπερνιούνται τακτικά. Οι οπαδοί κάνουν την EuroLeague ξεχωριστή και η αφοσίωσή τους είναι κάτι παραπάνω από εκτιμώμενη.

Γνωρίζουμε ότι οι δουλειές μας είναι κάτω από τον φακό και η θετική κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Αλλά πρέπει να υπάρχουν σαφή όρια στη συμπεριφορά των οπαδών. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους οπαδούς που κάθονται δίπλα στο παρκέ, έχοντας άμεση πρόσβαση σε παίκτες, προπονητές και διαιτητές.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι κάθε κάτοχος courtside θέσης έχει ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να υπακούει. Αυτοί οι κανόνες αναφέρονται σαφώς στους όρους και τις προϋποθέσεις κατά την αγορά των εισιτηρίων.

Δεν είμαστε εναντίον των οπαδών που δείχνουν πάθος, αγάπη και αφοσίωση. Αλλά είμαστε σίγουρα εναντίον εκείνων των οπαδών που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το παιχνίδι.

Η γρήγορη αντίδραση του Ολυμπιακού, με τον άμεσο ισόβιο αποκλεισμό του οπαδού που χρησιμοποίησε ρατσιστική φρασεολογία κατά του διαιτητή Τζόσεφ Μπισάνγκ θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς από εδώ και στο εξής.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τάσεις ασέβειας, ειδικά σε βάρος των διαιτητών, κάτι που είναι απαράδεκτο. Μια τέτοια συμπεριφορά δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σε πολλούς χώρους. Θέλουμε να αναδείξουμε την υποχρέωσή μας ως πρότυπα προς τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές προπονητών, παικτών και διαιτητών.

Προπονητές, παίκτες και διαιτητές στέκονται μαζί: Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην EuroLeague».

«Κατευθυνόμενα troll προσπαθούν να σπιλώσουν τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης»

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Με αφορμή δημοσιεύματα, αλλά και κατευθυνόμενα troll αναφορικά με τον προπονητή της ομάδας μας, δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας που στόχο έχει να πλήξει τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό, παραποιώντας την αλήθεια και ερμηνεύοντας τάχα τα λεγόμενα του.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόουτς έδωσε άδεια στον Αϊζάια Κάνααν την περσινή σεζόν να μεταβεί στις ΗΠΑ όταν γέννησε η γυναίκα του. Το ίδιο έκανε φέτος στο ξεκίνημα της χρονιάς με τον Νάιτζελ Γουϊλιαμς-Γκος και είναι ο ίδιος άνθρωπος που έδωσε άδεια στον Άλελ Πίτερς, όταν χθες το βράδυ η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, τονίζοντας πως: «έκανα το αυτονόητο».

Δεν αποτελεί τακτική μας να απαντάμε σε τοξικούς ανθρώπους, αλλά όλα έχουν ένα όριο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να σπιλώσει τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης, όπως και κανένα άλλο μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού».

Βιρτους Μπολονια – Ολυμπιακος Live streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News