Παναιτωλικος – ΑΕΚ Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (18/12)

Παναιτωλικος - ΑΕΚ Live Streaming

Νίκη που θα την φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας θέλει η ΑΕΚ στο Αγρίνιο.

Παναιτωλικος – ΑΕΚ Live Streaming | AEK Live Streaming:

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό (17:00) και ψάχνει τη νίκη που θα την φέρει μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στο Europa League και το τέλος στην φετινή ευρωπαϊκή της πορεία, η ΑΕΚ επιστρέφει σε ρυθμούς Super League με μεγάλο κίνητρο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό (17:00). Γνωρίζει πως η νίκη θα την φέρει για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Νίκη για ψυχολογία και κορυφή

Το τρίποντο θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ (32β.) και τον Παναθηναϊκό (31β.). Έτσι, θα μπει σε θέση οδηγού για τον τίτλο σε ένα κομβικό σημείο. Βέβαια, το έργο των «κιτρινόμαυρων» δεν θα είναι εύκολο. Ψυχολογικά, η «Ένωση» πρέπει να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τον Άγιαξ (3-1). Παράλληλα, είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί αγωνιστικά και σε αρκετά προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους Τσίτσαν Στάνκοβιτς, Ορμπελίν Πινέδα, Σέρχιο Αραούχο, Έκι Πόνσε, Νορντίν Άμραμπατ, Αλεξάντερ Κάλενς και Ροδόλφο Πιζάρο. Οι συγκεκριμένες απουσίες να δημιουργούν… πονοκέφαλο στη διάταξη της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Το θετικό είναι πως επιστρέφει ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Επίσης, ο Νταμιάν Σιμάνσκι δεν έχει κάτι σοβαρό μετά τις ενοχλήσεις που αντιμετώπισε τις προηγούμενες μέρες. Οι δύο έμπειροι χαφ θα βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα, μαζί με τους Αθανασιάδη, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Μάνταλο, Ελίασον, Λιβάι και Τσούμπερ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιτωλικός θα προσπαθήσει να κάνει υπέρβαση. Θέλει φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα που έχει ανάγκη με βάση την βαθμολογική του θέση. Οι Αγρινιώτες βρίσκονται στην 13η θέση (9β.) και θέλουν να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί της Κηφισιάς (3-0) για το πρωτάθλημα και στο 3-2 επί της Athens Kallithea για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες μετρούν 11 συναντήσεις στο Αγρίνιο. Η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι, αφού κέρδισε οκτώ φορές. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός «έγραψε» τρεις νίκες σε αυτό το διάστημα, ενώ δεν έχει καταγραφεί ισοπαλία ανάμεσά τους.

Παναιτωλικος – ΑΕΚ Live Streaming : «Η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη»

Κάθετα αντίθετος με την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή αγώνων χωρίς κόσμο ο Ματίας Αλμέιδα, τονίζοντας ότι βλάπτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. « Εμάς πριν από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σκότωσαν έναν οπαδό μας και όλα συνέχισαν κανονικά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού τεχνικού της ΑΕΚ στην Cosmote TV:

Για το τι αφήνει στην ΑΕΚ η φετινή ευρωπαϊκή της εμπειρία:

«Μια μοναδική εμπειρία… Γι’ αυτό υπάρχει ο πόνος που μείναμε εκτός. Εγώ, όπως όλοι, ήθελα να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Αλλά νομίζω ότι μένει η εικόνα μιας ομάδας πολύ ανταγωνιστικής. Σίγουρα την επόμενη σεζόν αυτή η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη».

Για το αν τα φετινά ευρωπαϊκά βράδια μεγαλώνουν την επιθυμία, μέσω του πρωταθλήματος, να βρεθεί ξανά η ΑΕΚ του χρόνου στην Ευρώπη:

«Μακάρι να ήταν αύριο! Αλλά αυτό είναι μια «πληγή», η οποία πλέον έχει κλείσει. Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε τη «μάχη» μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό:

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι διαθέσιμοι, να δούμε πως θα φτιάξουμε την ομάδα. Σε ό,τι αφορά τον αντίπαλο, έχει βελτιωθεί πολύ. Όπως λέω πάντα, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εμείς δεν θα αλλάξουμε σύστημα παιχνιδιού».

«Άδικη η απόφαση για κεκλεισμένων, σκότωσαν οπαδό μας και όλα συνέχισαν κανονικά»

Για τα κεκλεισμένων κι αν αυτό είναι μειονέκτημα για την ΑΕΚ:

«Εγώ πιστεύω ότι αυτό επηρεάζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες περιμένουν το σαββατοκύριακο για να διασκεδάσουν, πηγαίνοντας να δουν την ομάδα τους. Αυτό από τη χαρά, σε μεταφέρει κατευθείαν στη λύπη. Αυτή η απόφαση που έχει παρθεί, έχει βλάψει κάποιους που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Γιατί εδώ πάντα σκέφτονται τις μεγάλες ομάδες. Και τι θα απογίνουν οι πιο μικρές ομάδες; Οι ομάδες που ζουν και συντηρούνται από τα εισιτήρια; Εγώ πριν από λίγο καιρό δήλωσα ότι είμαι από αυτούς που «μάχονται» για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Το να παίζεις ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο, είναι σα να παίζεις στην πλατεία με έναν φίλο σου. Το ποδόσφαιρο είναι με κόσμο, το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, το ποδόσφαιρο είναι τέχνη.

Κι εμείς θα πρέπει να παίξουμε με έναν παίκτη λιγότερο. Αλλά μπορεί κάποιους να τους βολεύει αυτό… Εμείς είμαστε πάντα έντεκα συν ένας. Θα νιώθουμε την ώθηση του κόσμου μας έξω από το γήπεδο. Αλλά μου φαίνεται άδικη αυτή η απόφαση γιατί αφορά κάποιους που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Εμάς πριν από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σκότωσαν έναν οπαδό μας και όλα συνέχισαν κανονικά. Μετά έγιναν πράγματα τα οποία δεν επηρέασαν κάποιες αποφάσεις. Εμείς είπαμε στον κόσμο μας όχι βεγγαλικά, όχι πυροτεχνήματα και ο κόσμος μας το έκανε.

Οπότε, αυτή η απόφαση τους βλάπτει όλους. Και περισσότερο βλάπτει το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Πέντε, έξι ομάδες πραγματικά ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Αυτές οι καταστάσεις, επίσης, οδηγούν στο ότι ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, πλέον να μην θέλουν».

Παναιτωλικος – ΑΕΚ Live Streaming: Πισάρο: «Είχα πολλά προβλήματα τραυματισμών»

Η ιστοσελίδα «hoyfut.com» φιλοξένησε ρεπορτάζ για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρώπη συνδυαστικά με την παρουσία του «Τζόκερ» στην ΑΕΚ. «Ο Πισάρο ζει μία περίπλοκη κατάσταση στην ΑΕΚ, αφού έχει υποστεί αρκετούς τραυματισμούς που τον εμπόδισαν να έχει συνέχεια και να δείξει το καλύτερο επίπεδο», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«Ήταν ένα από τα αστέρια της ομάδας του Αλμέιδα που έψαχνε να ενισχύσει την επίθεση με έναν ποιοτικό και με διεθνή εμπειρία παίκτη. Ωστόσο ο Μεξικανός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και είδε την ομάδα του να αποκλείεται», συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ, όπου φιλοξενούνται και δηλώσεις του παίκτη μετά το ματς.

«Κάναμε συγκεκριμένα λάθη, λυπηρό γιατί δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να μείνουμε στην Ευρώπη», είπε ο Πισάρο στο μεξικανικό Fox Sports. Εν συνεχεία στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως ο Πισάρο έχει παραδεχθεί πως η προσαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολη με τον ίδιο να δηλώνει: «Δυστυχώς είχα πολλά προβλήματα τραυματισμών. Έχω τραυματιστεί δύο φορές. Δεν μπορούσα να είμαι καλά σωματικά, επομένως δεν κατάφερα να έχω περισσότερα λεπτά».

Όσο για την εξήγησή του για τους τραυματισμούς, ο Πισάρο φέρεται να έχει δηλώσει πως είναι «η διαφορετική δουλειά» εξηγώντας πως «η προπόνηση είναι πιο δυνατή εδώ και γι’ αυτό έχουν συμβεί τόσοι πολλοί τραυματισμοί».

Καταλήγοντας στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως «ο Πισάρο δεν το βάζει κάτω και είναι βέβαιος ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάστασή του και να αποδείξει την αξία του στην ΑΕΚ». Μάλιστα, φέρεται να λέει πως «το μόνο που μένει, είναι να σηκώσουμε κεφάλι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος» και για να κερδίσει λεπτά συμμετοχής.

Παναιτωλικος – ΑΕΚ Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News