Ολυμπιακος – Μπαγερν Μοναχου Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (8/12)

Ολυμπιακος Μπαγερν Live Streaming

Να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου θέλει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακος – Μπαγερν Μοναχου Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

Σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Υποδέχεται την ανεβασμένη Μπάγερν Μονάχου (21:15) για την 13η αγωνιστική της Regular Season της Euroleague.

Η «διαβολοβδομάδα» ξεκίνησε με ανάμεικτα συναισθήματα για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα και πάλεψαν κόντρα στη Ρεάλ. Όμως, στο αρνητικό κομμάτι της υπόθεσης, ηττήθηκαν με 77-71. Έτσι, υποχώρησαν στο 6-6 μετά τα πρώτα 12 παιχνίδια της σεζόν στην Euroleague.

H ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «πληγώθηκε» από την συνεισφορά κομβικών παικτών. Όπως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (4 πόντοι, 2/6 σουτ), ο Αϊζάια Κάνααν (7 πόντοι με 1/4 σουτ) και ο Άλεκ Πίτερς (8 πόντοι). Αντίστοιχα, οι Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις μέτρησαν συνολικά 2 πόντους.

Ανασύνταξη από Μπαρτζώκα

«Δυστυχώς στο φινάλε όλα πήγαν εναντίον μας. Αστοχήσαμε σε πέντε βολές, αστοχήσαμε σε ένα-δύο λέι-απ. Στο τέλος το ποσοστό μας στο τρίποντο ήταν πολύ χαμηλό, κάτω από το 30%. Η Ρεάλ έχει παίκτες που προστατεύουν το καλάθι της και δημιουργούν μία ειδική κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι κακό, έχουμε όμως ακόμα έναν αγώνα σε λίγες ώρες. Πραγματικά πιστεύω ότι η ομάδα παίζει καλά. Χρειαζόμαστε κάποιες λεπτομέρειες για να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Μπαρτζώκας. Επίσης, δεν υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του τραυματία Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος και στους «νέους» Ναζ Μήτρου – Λονγκ και Φίλιπ Πετρούσεφ.

Στην άλλη μεριά, η Μπάγερν (6-6) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έρχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετρώντας τρεις συνεχόμενες νίκες, κόντρα σε Βιλερμπάν (101-100), Βίρτους Μπολόνια (90-76) και Αρμάνι Μιλάνο (91-84). Στο τελευταίο από αυτά τα ματς, ο Πάμπλο Λάσο είδε τους Κάρσεν Έντουαρντς και Σερτζ Ιμπάκα να πρωταγωνιστούν και να… διαλύουν κάθε πλάνο των Ιταλών. Ο εκρηκτικός γκαρντ μέτρησε 32 πόντους με 7/11 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 3/3 βολές, με τον έμπειρο ψηλό να προσθέτει 20 πόντους και 12 ριμπάουντ με 5/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/1 βολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Μπάγερν. Μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες απέναντι στους Γερμανούς. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με το εμφατικό 102-74.

Ολυμπιακος – Μπαγερν Μοναχου Live streaming: Το καμουφλαρισμένο παράπονο του κόουτς Μπαρτζώκα περί μπάτζετ

Είναι πολλές οι φορές που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει υπεραμυνθεί του σχεδιασμού του Ολυμπιακού. Λογικό απόλυτα, απ’ τη στιγμή που ο ίδιος έκανε τις επιλογές. Το θέμα είμαι και με ποια εχέγγυα προχώρησε σε αυτές. Αν δηλαδή είχε ελευθερία για όποια κίνηση ήθελε και προχώρησε σε αυτές τις επιλογές, ή αν οι περιορισμοί τον οδήγησαν προς τα εκεί.

Μέχρι τώρα ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν είχε αφήσει καμία μομφή. Αντίθετα όταν αναφερόταν σε μπάτζετ και σχεδιασμό, κάποιες φορές το έκανε ως ειρωνική αναφορά στον Παναθηναϊκό. Αποκορύφωμα η δήλωσή του για τις «βόμβες» και αν προσφέρουν κάτι στις ομάδες τους.

Ως ανάλογες αιχμές, θεωρήθηκαν από πολλούς τα λεγόμενα του Μπαρτζώκα στην συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί όπου ανέλυσε το σχεδιασμό της ομάδας του, κυρίως ως προς το μπάτζετ που υπήρχε.

Η φράση του για «3 εκατ. δεξιά και 3 εκατ. αριστερά», μεταφράστηκε ως έμμεση αναφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό. Όμως αυτό ήταν το δέντρο μέσα στο δάσος της δήλωσης Μπαρτζώκα. Η ανάγνωση της οποίας αφήνει πολλά παράθυρα ερμηνείας. Το μεγαλύτερο εξ αυτών, έχει να κάνει με την -ίσως- πρώτη φορά δημόσια έκφραση ενός είδους παράπονου για το μπάτζετ που είχε στη διάθεσή του.

Η ατάκα του Μπαρτζάκα στη συνέντευξη Τύπου

«Να σας το πω και λίγο πιο ωμά. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε, με βάση το μπάτζετ, με βάση αυτά που σου δίνει η αγορά, θεωρώ ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Αν τώρα μπορούσαμε να δώσουμε 3 εκατομμύρια δεξιά, 3 αριστερά, πιθανόν να είχαμε καλύτερο ρόστερ. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ μας είναι αυτό. Δε θέλω να μπω σε συγκρίσεις πόσο κάνει το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν θέλω να μπω σε άλλα δεδομένα, αυτή τη στιγμή όμως είναι το εξής: Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι».

Τί είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού; Πως έκανε καλό σχεδιασμό η ομάδα του, αλλά για το διαθέσιμο μπάτζετ που υπήρχε. Προσθέτοντας πως αν είχε 3 εκατ. δεξιά και 3 εκατ. αριστερά, θα μπορούσε να έχει καλύτερο ρόστερ. Διευκρινίζοντας προς υπεράσπισή του προφανώς, πως δεν γίνεται σύγκριση με το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης. Σα να έλεγε με τον τρόπο του και χωρίς να δημιουργήσει αντιδράσεις, πως… παλεύει με ξύλα έναντι στα πυρηνικά της ομάδας απ’ την οποία έχασε για ένα σουτ τον τίτλο της Euroleague λίγους μήνες πριν.

Σε περίπτωση λοιπόν που όντως κράζει κάποιον ή κάποιους ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ποιος ή ποιοι μπορεί να είναι; Απ’ τη στιγμή που ο ίδιος δεν το ξεκαθάρισε, μπορούν να γίνουν πολλές σκέψεις. Πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά του που δεν μοιάζουν με ειρωνείες και αιχμές για άλλους συλλόγους. Περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση μοιάζει…

Ολυμπιακος – Μπαγερν Μοναχου Live streaming: Πίτερς: «Τα έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας»

Ο Άλεκ Πίτερς έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει επιθετικά τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, όμως όπως τόνισε στις δηλώσεις του, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν βρήκαν ρυθμό στα σουτ.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova ο Αμερικανός φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» μετά την ήττα από τη Ρεάλ:

«Είναι σκληρό, ειδικά όταν χάνεις εντός έδρας μπροστά στον κόσμο σου, να χάνεις ματς στα τελευταία λεπτά. Το θέλαμε πολύ αυτό το ματς, στις τελευταίες κατοχές δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Τα έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας, δεν είναι ωραίο το συναίσθημα.

Δεν είναι ένα ματς που θα ήθελες να είσαι άστοχος, δυστυχώς όμως δεν σουτάραμε καλά ούτε εγώ, ο Αϊζάια (Κάνααν), ο Κώστας (Παπανικολάου). Σουτάραμε στο τέλος των επιθέσεων και δεν βγήκαν τα σουτ που θα μας έδιναν ρυθμό.

Η Ρέαλ παίζει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Έπρεπε να φτιάξουμε πιο καλές φάσεις, χάσαμε λέι απ, σε σκοτώνουν αυτές οι φάσεις, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σε αυτά. Η πίεση δεν είναι η λέξη που σκέφτομαι, το κίνητρο και ο χαρακτήρας παραμένουν ψηλά.

Είμαστε μία ομάδα που μετά από τέτοιες ήττες θέλουμε να διορθώσουμε πράγματα, παίζουμε στην έδρα μας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πίεση και τη νευρικότητα, προχωράμε».

Ολυμπιακος – Μπαγερν Μοναχου Live streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News