ΑΕΚ – Μπραιτον Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (30/11)

ΑΕΚ – Μπραιτον Live Streaming

Καθοριστικό βήμα πρόκρισης θέλει να κάνει η ΑΕΚ κόντρα στη Μπράιτον.

ΑΕΚ – Μπραιτον Live Streaming | AEK Live Streaming:

«Τελικός» πρόκρισης για την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχεται την Μπράιτον (19:45). Το τρίποντο θα της δώσει ισχυρό προβάδισμα για να συνεχίσει την φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Είτε στο Europa League, είτε ως 3η στο Europa Conference League.

Μετά την σπουδαία νίκη των «κιτρινόμαυρων» στην Αγγλία (3-2), μεσολάβησαν αρκετά πράγματα. Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με τον Άγιαξ. Επίσης, ηττήθηκε δύο φορές από τη Μαρσέιγ. Η Μπράιτον έμεινε αήττητη σε τρία ματς με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Έτσι, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι τέθηκε σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Europa League. Έχει συνολικά 7 βαθμούς, την ώρα που η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση με 4 βαθμούς.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως ο «Δικέφαλος» πρέπει να κυνηγήσει πάση θυσία τη νίκη. Ώστε να μπει… γερά στη μάχη για την πρώτη δυάδα. Επιπρόσθετα, να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της 3ης θέσης, η οποία οδηγεί στο Europa Conference League.

Τελικός με προβλήματα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλα δείχνουν πως οι Λιβάι Γκαρσία και Γιεν Γιόνσον θα μείνουν ξανά εκτός δράσης λόγω τραυματισμών. Αντίθετα, έστω και οριακά ο Σέρχιο Αραούχο θα είναι σε θέση μάχης. Ο Αρόλντ Μουκουντί θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας μετά την απουσία του στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0. Επίσης, ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στους Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν επίσης οι Πόνσε, Ελίασον, Μάνταλος και Γαλανόπουλος.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπράιτον ταξιδεύει για την Αθήνα έχοντας αρκετά και σοβαρά προβλήματα. Εκτός δράσης τέθηκαν οι τραυματίες Εστουπινιάν, Μιτόμα, Μίλνερ, Μαρτς, Γουέλμπεκ και Γουέμπστερ. Επίσης, Ανσού Φάτι και Ιγκόρ έχουν την «ταμπέλα» των εξαιρετικά αμφίβολων. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Ισπανού εξτρέμ, που αγωνίζεται φέτος στην Μπράιτον με την μορφή του δανεισμού από την Μπαρτσελόνα έχοντας τέσσερεα γκολ και μία ασίστ μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις.

ΑΕΚ – Μπραιτον Live Streaming : Φώναξε παρών ο Αραούχο

Ο αρχηγός Σέρχιο Αραούχο φώναξε παρών!

Ο Αργεντινός άσος προπονήθηκε κανονικά σήμερα και αναμένεται να είναι στην αποστολή του αγώνα της ΑΕΚ με την Μπράιτον την Πέμπτη στην Opap Arena (19:45) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Αργεντινός φορ ανέβασε χθες ρυθμούς και σήμερα εκανε ένα ακόμη βήμα προς την επάνοδό του. Πλεον μοιάζει δεδομένο πως ο Αραούχο θα είναι στη αποστολή για το κομβικό ματς με τους Αγγλους! Από εκεί και πέρα το πόσο έτοιμος είναι ο Τσίνο θα φανεί και στο αν ο Αλμέιδα θα τον εμπιστευτεί για το βασικό σχήμα.

Για τους υπόλοιπους τραυματίες της ΑΕΚ δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ο Κάλενς δεν έχει κατι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά θα χρειαστεί μερικές μέρες συντηρητικά. Δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή από τις κάρτες με τον Άρη.

«Ποτέ εδώ και χρόνια οι καλύτεροι δεν ήταν τόσο πολλοί, όσο σε αυτή την ΑΕΚ»

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, πήρε θέση για την 42η γιορτή του ΠΣΑΠΠ, όπου η Ένωση σάρωσε σε ατομικές διακρίσεις και στην κορυφαία ενδεκάδα της περσινής σεζόν.

Ο Τάσος Τσατάλης, σημείωσε ότι δεν υπήρξαν ποτέ άλλοτε τόσο καλοί παίκτες μαζεμένοι σε μια ομάδα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στους Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον και Τσούμπερ, που απουσίαζαν από την κορυφαία ενδεκάδα.

Η ανάρτηση του Τάσου Τσατάλη στο Facebook:

«Εννοείται ότι σε όλη μου την ζωή φοράω και θα φοράω πάντα κιτρινόμαυρα γυαλιά. Κι εννοείται ότι είναι μεγάλη τιμή για την ΑΕΚ να συμφωνούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων πως είχε την μισή καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, τον κορυφαίο προπονητή, τον καλύτερο ξένο παίκτη.

Κι εννοείται πως όταν μιλάμε για ψηφοφορίες και συγκεκριμένες διαθέσιμες θέσεις ποτέ τίποτα δεν θα είναι τέλειο.

Μεταξύ μας όμως, έστω για την ιστορία…. Δεν υπήρχε άλλος Βίντα εκτός ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και δεν υπάρχει ακόμη. Δεν μπορείς να μιλάς για αμυντικά χαφ την σεζον 2022-23 και δεν μπορείς να μιλάς ακόμη και να μην ξεκινάς από Σιμάνσκι-Γιόνσον. Μένω στα βασικά γιατί τόσους πολύτιμους και καλύτερους στην Λίγκα στις θέσεις τους, όσους είχε -κι ευτυχώς έχει ακόμη- η νταμπλούχος ΑΕΚ, αυτή την στιγμή δεν βρίσκεις αλλού.

Και επιτρέψτε μου μια ειδική αναφορά, επίσης δεν μπορείς να βρεις παίκτη τόσο καθοριστικό στην έκβαση του πρωταθλήματος όσο πέρσι ο Στίβεν Τσούμπερ.

Μεταξύ μας λοιπόν και κλείνω, ποτέ εδώ και χρόνια οι καλύτεροι δεν ήταν τόσο πολύ μαζεμένοι σε μια ομάδα, όσο σε αυτή την ΑΕΚ».

ΑΕΚ – Μπραιτον Live Streaming: Κορυφαίος ξένος της Super League o Πινέδα

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη… Κορυφαίος ξένος παίκτης του πρωταθλήματος ο Πινέδα.

Στον Ορμπελίν Πινέδα απονεμήθηκε το βραβείο του ΠΣΑΠΠ για τον κορυφαίο ξένο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

«Ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, την οικογένεια μου, τη σύζυγο μου που με στηρίζει σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Χωρίς την οικογένεια μου δεν θα είχε πετύχει όλα όσα έχω πετύχει ως τώρα. Κάνω αυτό που αγαπώ και προσπαθώ μέσα από την καθημερινή δουλειά προσπαθώ να βελτιώνομαι. Ευχαριστώ σε όλους του ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου» είπε και ευχαρίστησε και στα ελληνικά.

Σε ερώτηση του Ντέμη Νικολαΐδη για το ποια θέση του αρέσει να παίζει τόνισε: «Οποιαδήποτε, αρκεί να βάζω το δικό μου λιθαράκι. Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Προσπαθώ κι εγώ να βοηθάω την ομάδα».

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Αντώνης Παραγιός

Ο γηραιότερος από τους πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Αντώνης Παραγιός, έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Την απώλεια του Αντώνη Παραγιού θρηνεί η οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς ήταν ο γηραιότερος παλαίμαχος της ομάδας. Γεννηθείς το 1929, αγωνίστηκε στην Ένωση για σχεδόν μια δεκαετία, κατακτώντας τρία Κύπελλα, πριν ένας σοβαρός τραυματισμός τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο Αντώνης Παραγιός, ο οποίος ήταν ο γηραιότερος από τους πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Είχε γεννηθεί το 1929 στην Κάρπαθο και εντάχθηκε στην ΑΕΚ το 1948, προερχόμενος από τον Ποσειδώνα Γλυφάδας. Αγωνίστηκε ως αμυντικός για σχεδόν μία δεκαετία, συμμετέχοντας σε τρεις κατακτήσεις Κυπέλλων Ελλάδας από την ΑΕΚ (1949, 1950, 1956), ενώ είχε δύο συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών.

Ήταν ένας από τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας μας που τιμήθηκαν στα εγκαίνια της OPAP ARENA στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η οικογένεια της ΑΕΚ τον αποχαιρετά με θλίψη και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΑΕΚ – Μπραιτον Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News