Μονακο - Ολυμπιακος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (30/11)

Ολυμπιακος – Μονακο Live Streaming

Να συνεχίσει το σερί και να φτάσει τις τέσσερις κολλητές νίκες θέλει ο Ολυμπιακός.

Μονακο – Ολυμπιακος Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

Να συνεχίσει το σερί και να φτάσει τις τέσσερις κολλητές νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μονακό.

Εκτός έδρας αποστολή για τον Ολυμπιακό. Δοκιμάζεται στο Πριγκιπάτο απέναντι στη Μονακό (20:00) για την 11η στροφή της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τρέχει το καλύτερο σερί της ως τώρα. Με 3 συνεχόμενες νίκες στην Euroleague και αναζητά την τέταρτη στο Salle Gaston Medecin του Μονακό απέναντι στην παρέα του Μάικ Τζέιμς.

Οι Πειραιώτες χάρη στις νίκες με Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις έδειξαν τη δυναμική τους. Ανέβηκαν στο 6-4 με τη νέα πρόκληση να είναι η αναμέτρηση με την ισόβαθμη ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς.

Βρίσκει τον δρόμο του

Παρά την απουσία του Γουίλιαμς-Γκος ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να χτίσει νικηφόρο σερί. Θέλει να το επεκτείνει σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ομάδα που έχει επίσης υψηλούς στόχους.

Ο Μπαρτζώκας περιμένει τις ενισχύσεις που έχουν ανακοινωθεί επίσημα να ενισχύσουν την ομάδα και στο παρκέ.

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ στην Euroleague θα πρέπει να περιμένει το φινάλε του πρώτου γύρου για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με τα «ερυθρόλευκα». Αντίστοιχα δε θα αργήσει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του επίσης νεοαποκτηθέντα Φίλιπ Πετρούσεφ.

Στην αντίπερα όχθη η Μονακό έχει επίσης 6-4. Προέρχεται από το δραματικό «διπλό» στη Βιτόρια με την Μπασκόνια. Πλέον, ψάχνει την 4η νίκη σε έξι εντός έδρας αγώνες.

Οι δύο ομάδες δίνουν μεγάλο βάρος στην άμυνα. Διαθέτουν εκ των καλύτερων στην διοργάνωση (3η καλύτερη άμυνα ο Ολυμπιακός με 75.4 και 6η αντίστοιχα η Μονακό με 77.4). Ωστόσο, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επίθεση (14η με 78.9 και 15η με 78.3 πόντους αντίστοιχα στη σχετική λίστα), παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι 3η καλύτερη ομάδα σε δημιουργία (19.9 ασίστ).

Οι Μονεγάσκοι κάνουν τα λιγότερα λάθη στην Euroleague (10.4). Ταυτόχρονα είναι η 2η καλύτερη ομάδα στα εις βάρος της κλεψίματα με μόλις 5.2.

Η Μονακό μπορεί να διανύει μόλις την 3η σεζόν της σε επίπεδο Euroleague. Ωστόσο, έχει παράδοση σπουδαίων αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη διετία.

Το 2022 οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-2 νίκες σε μια δραματική σειρά Playoffs για να προκριθούν στο Final-4 του Βελιγραδίου. Επίσης, τον περασμένο Μάιο νίκησαν τους Μονεγάσκους στον ημιτελικό του Κάουνας (76-62).

Μονακο – Ολυμπιακος Live streaming: Πετρούσεφ: «Ο Βεζένκοφ μου είπε να έρθω στον Ολυμπιακό»

Για το τι τον έκανε να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού: «Θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση στην Ευρώπη, πέρασα κάποια πράγματα στο NBA που δεν ήταν αναμενόμενα, δεν ήταν λάθος μου, αλλά νομίζω ότι είμαι νέος παίκτης, χριεάζομαι να παίξω. Νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα»

Αναφορικά με το τι του είπε ο Βεζένκοβ: «Μου είπε τα καλύτερα. Περάσαμε πολύ καιρό από την στιγμή που πήγα στο Σακραμέντο. Μιλούσαμε πολύ, μου είπε τα καλύτερα και μου είπε ότι μάλλον θα έπρεπε να πάω στον Ολυμπιακό, επειδή είχα κάποιες άλλες προτάσεις. Είπε τα καλύτερα»

Για τους Φαλ και Μιλουτίνοβ: «Πέρυσι έπαιξα στο ‘4’, μπορώ να παίξω στο ‘5’ επίσης. Ξέρω τον Νίκολα από την εθνική. Προφανώς ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες, οπότε θα είναι διασκεδαστικό».

Σχετικά με το αν έχει μιλήσει με τον κόουτς Μπαρτζώκα και το πότε αναμένεται να πάρει τα πρώτα του λεπτά: «Όχι, απλώς ήρθα, έγινε γρήγορα. Αποδεσμεύτηκα πριν από δύο μέρες. Απλώς ήρθα και νομίζω ότι έχω χρόνο να προσαρμοστώ, να μιλήσω με όλους και θα δούμε».

Το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Ετοιμαστείτε, ελάτε και υποστηρίξτε, θα είναι διασκεδαστικό»

Για το αν μίλησε με τον Μιλουτίνοβ: «Όχι, αλλά μιλήσαμε το καλοκαίρι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μίλησα με τον Χασάν Μάρτιν, που είναι φίλος μου και μου είπε τα καλύτερα»

Για το αν ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσει το NBA: «Όχι, είμαι προφανώς ακόμα νέος παίκτης και νομίζω θα υπάρξει χρόνος για να επιστρέψω. Πήγα εκεί, πήρα εμπειρίες. Είδα πως είναι και πραγματικά έπρεπε να φύγω. Οι Φιλαντέλφια είχαν τα δικαιώματα και τώρα που επέστρεψα αν θέλω πάω στο NBA σε μερικά χρόνια θα μπορώ να πάω σε οποιαδήποτε ομάδα, δεν χρειάζεται να είναι μία ομάδα, οπότε έχω ακόμα χρόνο. Απλώς θέλω να παίξω».

Ουόκαπ για την Εθνική Ομάδα: «Θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούλιο»

Ο Τόμας Ουόκαπ σχολίασε τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού Τουρνουά στην Ελλάδα, αλλά και την νίκη του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής «Τζάμπολ» της ΕΡΤ:

Για την νίκη επί του Περιστερίου και τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα (22π.): «Ένιωσα εξαιρετικά από το ξεκίνημα. Έχω καλό ρυθμό. Κυκλοφορούμε σωστά την μπάλα, παίζουμε με ταχύτητα. Νιώθω την εμπιστοσύνη των συμπαικτών και των προπονητών μου, με πιστεύουν. Ακόμα και όταν χάνω σουτ μου λένε να συνεχίσω να σουτάρω. Αυτό σημαίνει τα πάντα για έναν παίκτη».

Για την Εθνική Ομάδα και το Προολυμπιακό Τουρνουά: «Είναι μεγάλος ο δρόμος μέχρι το τουρνουά. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Χαίρομαι που το τουρνουά θα γίνει σε αυτό το γήπεδο, νιώθω πολύ άνετα. Δεν μπορώ να σχολιάσω για τις άλλες ομάδες. Όμως, είμαστε ενθουσιασμένοι με όσα έχουν κάνει ο Σπανούλης και ο Ζήσης. Θα είμαστε έτοιμοι τον Ιούλιο».

Μονακο – Ολυμπιακος Live streaming: Τι μεσολάβησε από το «δεν πουλάω τους παίκτες μου» έως τις δύο σοβαρές μεταγραφές

Ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που μιλούσε για τις μεταγραφές σχεδόν με απέχθεια. Ο Ολυμπιακός διατυμπάνιζε πως δεν παρασύρεται λόγω του τι κάνουν άλλες ομάδες. Αυτός ήξερε τον τρόπο, τον είχε εφαρμόσει και δεν έβλεπε λόγο να αλλάξει φιλοσοφία.

Μάλιστα είχαν γίνει δηλώσεις αναφορικά με τους παίκτες που δεν πρόκειται να προδώσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Δεν θα τους… πετάξει επειδή τραυματίστηκαν για ένα μήνα. Κάτι σωστό φυσικά, είναι ένδειξη σεβασμού στους αθλητές. Απλά αυτό που ίσως να παραξενεύει πολλούς, είναι το τι άλλαξε. Όταν η ομάδα είχε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, σχεδόν δεν ήθελαν να ακούσουν για μεταγραφές. Ξαφνικά τώρα που επέστρεψαν σχεδόν όλοι οι τραυματίες και το ρόστερ γεμίζει, έγινε ήδη μια προσθήκη κι έρχεται η δεύτερη.

Προφανώς και οι μεταγραφές, φανερώνουν πρωτίστως παραδοχή λάθους στον σχεδιασμό. Από κάποιο στόμα δεν θα βγει η συγκεκριμένη επιβεβαίωση. Αρκούν οι πράξεις ως απόδειξη της πραγματικότητας. Ο Ολυμπιακός κατέστρωσε ένα πλάνο για τη φετινή σεζόν. Το οποίο υπερβολικά νωρίς φανερώθηκε πως είναι ανεπαρκές και λάθος. Γι’ αυτό και έτρεξαν οι «ερυθρόλευκοι» να το διορθώσουν.

Ο δεύτερος λόγος και ίσως σημαντικότερος, έχει να κάνει με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά είναι αυτός που ώθησε τον Ολυμπιακό στο να ενισχυθεί. Να σπεύσει να βρει λύσεις για να γεμίσει το ρόστερ του. Αφήνοντας στην άκρη τις λογικές του «μόνο εμείς ξέρουμε».

Αρχικά το θέμα ήταν επικοινωνιακό. Παρακολουθώντας τον «αιώνιο» να παίρνει παίκτες με συμβόλαια 1-2 εκ. ευρώ, προφανώς και υπήρξε εσωτερική πίεση στο λιμάνι. Από τον κόσμο μεταφερόταν στη διοίκηση και την ομάδα. Ακόμη κι αν δεν το παραδεχτεί κανείς, πάντα οι «αιώνιοι» έχουν αυτού του είδους τον ανταγωνισμό. Ο ένας τραβάει τον άλλον. Όσο ο Παναθηναϊκός ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ο Ολυμπιακός δεν είχε ανάγκη να κάνει το κάτι παραπάνω. Τώρα με τους «πράσινους» να σαρώνουν μεταγραφικά, ήταν προφανές πως χρειαζόταν «απάντηση».

Το αρχικό σχέδιο κάηκε

Το δεύτερο σκέλος είναι το αγωνιστικό. Ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε την ανάγκη να προχωρήσει στην ενίσχυση στο 4-5, βλέποντας το… πάρτι που έκανε ο Μήτογλου στο ΣΕΦ. Τον μόνο απ’ τους τρεις μεταξύ τους που έπαιξε ο διεθνής φόργουορντ. Παράλληλα, αισθάνθηκε την ανάγκη να κυνηγήσει τον Μήτρου-Λονγκ, για να έχει μια ακόμη αξιόπιστη λύση με ελληνικό διαβατήριο.

Στο ελληνικό στοιχείο ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλες κινήσεις και ενισχύθηκε σημαντικά. Οπότε αυτόματα έχει ένα πλεονέκτημα, το οποίο παίζει ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να προσπαθήσει να μειώσει την ψαλίδα για τώρα αλλά και για το μέλλον. Γι’ αυτό έσπευσε να «κλείσει» παίκτη που εντός των εβδομάδων θα αποκτήσει το δικαίωμα να παίζει ως Έλληνας.

Καλή η διαφήμιση μιας ξεχωριστής φιλοσοφίας που παρουσιάζεται πως υπάρχει στον Ολυμπιακό. Όμως το μπάσκετ δεν θέλει εμμονές και σκαλώματα. Ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση. Έτσι οδηγήθηκαν στις κινήσεις που έκαναν και θα φανεί στο παρκέ αν πέτυχαν. Αν βγάλει κάποιος απ’ την εξίσωση τον Παναθηναϊκό, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Μάλλον ούτε ο Μπραζντκέικις θα είχε αποκτηθεί σχεδόν υπό το καθεστώς χρονικής πίεσης στα τέλη Σεπτέμβρη. Ούτε Νοέμβριο θα κυνηγούσε ο Ολυμπιακός νέα διπλή προσθήκη. Χωρίς μάλιστα να είναι δεδομένο ότι θα είναι και η τελευταία.

Το αρχικό σχέδιο κάηκε όμορφα. Η εμμονή με τον Σλούκα τον έστειλε απέναντι. Το καλοκαιρινό πλάνο πήγε περίπατο και χωρίς να υπάρξει κανένας σοβαρός τραυματισμός, η ομάδα επανασχεδιάζεται. Και τώρα από τους 11 ξένους που έφτασε να έχει, εκ των οποίων οι δυο με ελληνικά διαβατήρια (ο ένας άξια και ο άλλος με τον γνωστό τρόπο), πρέπει να βρεθεί ποιοι θα είναι οι τρεις που θα μείνουν εκτός Basket League. Άσκηση για δυνατούς λύτες αλλά όπως συμβαίνει και στη ζωή, οι σωστές βάσεις μπαίνουν πάντα καλοκαίρι. Τότε που ο Ολυμπιακός είχε 6 ξένα διαβατήρια…

Μονακο – Ολυμπιακος Live streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News