Μιλανο - Ολυμπιακος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (17/10)

Ολυμπιακος – Αρμανι Μιλανο Live Streaming

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολίμπια Μιλάνο.

Μιλανο – Ολυμπιακος Live streaming | Olympiacos Live Streaming:

Δύσκολη αποστολή για τον… ταλαιπωρημένο Ολυμπιακό. Αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολίμπια Μιλάνο (21:45).

Η ήττα από την Μπαρτσελόνα και η δύσκολη νίκη επί της ΑΕΚ ανέδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ταλαιπωρούνται από συνεχόμενα παιχνίδια και αρκετούς τραυματισμούς, κάτι που έφερε αναμενόμενα και την αντίδραση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάντως υποχρεωμένοι να συνεχίσουν και ετοιμάζονται για την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στην Euroleague με στόχο το 2/2. Βέβαια, η πρώτη «στάση» είναι αρκετά δύσκολη, αφού ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την Ολίμπια Μιλάνο στην Ιταλία (21:45).

Συνεχίζονται τα προβλήματα

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα παρουσιαστεί ενισχυμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, αφού οι Λουκ Σίκμα και Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και υπολογίζονται κανονικά από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας τους. Αντίθετα, εκτός δράσης παραμένει ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Στην άλλη πλευρά, η Ολίμπια Μιλάνο θα ψάξει την πρώτη της νίκη στη φετινή Euroleague. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα (85-82), όμως έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Νίκολα Μίροτιτς – που περνά αρκετό χρόνο παίζοντας ως σμολ φόργουορντ – ήταν καταπληκτικός (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 38 στο ranking) και έδειξε πως έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, η οποία περιμένει πολλά περισσότερα από τον Κέβιν Πάνγκος. Εκτός δράσης παραμένουν οι τραυματίες Μάοντο Λο και Μπίλι Μπάρον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει και την κακή παράδοση στα παιχνίδια του ως φιλοξενούμενος κόντρα στην Ολίμπια Μιλάνο. Ειδικότερα, οι Ιταλοί κέρδισαν στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους ως γηπεδούχοι. Επίσης, κόντρα στους Πειραιώτες και σε όλα χαμογέλασαν έχοντας διψήφια διαφορά πόντων. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με εμφατικό τρόπο το 2021 (93-72) και είναι δεδομένο πως θέλει να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι.

Τέλος, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα υποδεχτεί την Παρτιζάν (19/10, 21:15) στο δεύτερο ματς της διπλής αγωνιστικής, ενώ η Ολίμπια Μιλάνο θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για τον δύσκολο αγώνα με τη Ρεάλ (19/10, 21:45).

Μιλανο – Ολυμπιακος Live streaming: Ο Μπαρτζώκας στα χνάρια του Ιωαννίδη και του Ίβκοβιτς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την επικράτηση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ Betsson.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τους οδήγησε στην 123η νίκη τους στην Basket League. Έτσι προσπέρασε σε αυτήν τη λίστα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έχει 122 νίκες. Χρειάζεται παράλληλα ακόμη τρία παιχνίδια για να τον προσπεράσει και στη λίστα των αγώνων στον πάγκο του Ολυμπιακού αφού ο Μπαρτζώκας έχει 134 ενώ ο Σφαιρόπουλος έχει 136.

Μπροστά στον νυν προπονητή του Ολυμπιακού και στις δύο λίστες είναι πλέον μόνο δύο θρύλοι των πάγκων. Οι αείμνηστοι Γιάννης Ιωαννίδης και Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο «ξανθός» με 146 νίκες και 179 αγώνες –χωρίς να υπολογίζεται η σεζόν 1991-92, η πρώτη του στην ομάδα- και ο «Ντούντα» με 145 νίκες και και 176 αγώνες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεπέρασε μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι τον Γιάννη Σφαιρόπουλο σε μία ακόμη λίστα. Κοουτσάροντας για 210η φορά έγινε ο 9ος από καταβολής Α’ Εθνικής. Ενώ ο Θεσσαλονικιός κόουτς υποχώρησε στη 10η θέση έχοντας 209 ματς στους πάγκους της κατηγορίας.

Τέλος, ως προς τον Μπαρτζώκα, συμπλήρωσε χθες 10 νίκες σε 15 ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Δύο με την Ολύμπια Λάρισας, δύο με το Μαρούσι, μία με τον Πανιώνιο και πέντε με τον Ολυμπιακό.

Η Τσαρούχα έχει σφυρίξει τα 3 από τα 4 ματς του Ολυμπιακού στην Ελλάδα!

Απίθανο κι όμως… ΕΟΚ: Η Βάσω Τσαρούχα έχει ήδη σφυρίξει τον Ολυμπιακό στα 3 από τα 4 παιχνίδια των “ερυθρόλευκων” στην Ελλάδα!

Κι όμως η ΕΟΚ/ΚΕΔ το κατάφερε κι αυτό. Η… νέα τάξη πραγμάτων που θα έφερνε την κάθαρση στο ελληνικό μπάσκετ λογικά βασίζεται σε μια και μόνο διαιτήτρια. Την Βάσω Τσαρούχα. Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί η επιμονή των ιθυνόντων να ορίζουν την Ελληνίδα ρέφερι στα ματς της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Και για το λόγου το αληθές, η Τσαρούχα στα πρώτα 4 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ελλάδα έχει ήδη σφυρίξει τα 3. Με το τελευταίο κόντρα στην ΑΕΚ να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αναγκάζοντας την Ένωση να προβεί σε “σκληρή ” ανακοίνωση και τον Παναθηναϊκό να σχολιάσει τα… περίεργα σφυρίγματα της Ελληνίδας ρέφερι.

Η αρχή έγινε στον ημιτελικό του Ολυμπιακού στο Σούπερ Καπ κόντρα στο Περιστέρι. Με τη Τσαρούχα να δίνει το “παρών” φυσικά και στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η συνέχεια είχε… day off για την Τσαρούχα, που δεν σφύριξε τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη. Με την Ελληνίδα διαιτήτρια να έχει ανοιχτή κόντρα με τους “κιτρινόμαυρους”. Η τρίτη όμως… συμμετοχή γράφτηκε με την έτερη ομάδα με τα ίδια χρώματα, την ΑΕΚ. Με την Τσαρούχα να φτάνει τις 3 παρουσίες σε παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος στην Ελλάδα, ξεπερνώντας και τον Σακίελ ΜακΚίσικ, που μετράει 2 συμμετοχές.

Μιλανο – Ολυμπιακος Live streaming: «Η κούραση και το κεκλεισμένων των θυρών μας επηρέασαν»

Στα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και στη συνέχεια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα σχολίασε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

«Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει καλό υλικό, καλό προπονητή και παίζει σε υψηλό ρυθμό. Θεωρώ ότι ήμασταν κι εμείς λίγο κουρασμένοι. Δεν είχαμε την ενέργεια που απαιτείται για τέτοιο ματς και πήγε κλειστά. Θεωρώ ότι έχει ανέβει γενικά το επίπεδο τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Άμα δεν παίξεις με ενέργεια και δεν είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου όλα τα ματς θα είναι δύσκολα. Mε τη νέα διαμόρφωση που υπάρχει στη Basket League, θα δούμε κι άλλα ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Καλώς ή κακώς υπάρχει μία διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και των άλλων ομάδων, δεν το κρύβουμε, δεν το αμφισβητούμε. Θεωρώ ότι και με το πρόγραμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα, σίγουρα η κούραση και κάποια ταξίδια και το πρόγραμμα το συγκεκριμένο παίζουν ρόλο».

Για τα προβλήματα και τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα: «Είναι σημαντικό να είναι η ομάδα πλήρης, υπάρχουν περισσότερες επιλογές, υπάρχει μεγαλύτερο rotation. Και θεωρώ ότι άμα δούμε έναν πλήρες Ολυμπιακό θα είναι τελείως διαφορετική η εικόνα από τη σημερινή.

Εννοείται πως θέλαμε να αντιδράσουμε μετά από την ήττα από τη Μπαρτσελόνα. Θεωρώ ότι λίγο η κούραση, λίγο το κεκλεισμένων των θυρών επηρέασαν λίγο το μυαλό μας και την ετοιμότητά μας. Θεωρώ ότι πρέπει από σήμερα να ξεκουραστούμε γιατί δεν έχουμε και πολλές ημέρες, αύριο ταξιδεύουμε. Και πάμε εκεί για τη νίκη, πάμε να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, τη δική μας άμυνα και να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη”.

Χρειάζεται ξεκούραση και κοντινή μνήμη, και τα δύο, ένας συνδυασμός και των δύο. Δεν πρέπει να μένεις και να σκέφτεσαι και να μένεις σε ένα παιχνίδι είτε θετικό είτε αρνητικό γιατί είναι μία μεγάλη χρονιά με πολλά ματς».

Μιλανο – Ολυμπιακος Live streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News