Ολυμπιακος - Μπαρτσελονα Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (13/10)

Ολυμπιακος - Μπαρτσελόνα Live Streaming

Να συνεχίσει με νίκες στη regular season της Euroleague θέλει ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακος – Μπαρτσελονα Live streaming | Olympiacos – Barcelona Live Streaming: Σπουδαίο ντέρμπι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. O Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:15), στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Regular Season της Euroleague.

Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, που συνοδεύτηκε με δύο σπουδαίες νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει την ανανεωμένη Μπαρτσελόνα (21:15). H ομάδα της Βαρκελώνης έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής στην πρώτη αγωνιστική κερδίζοντας εύκολα την Εφές με 91-74.

Χτίζει πάνω στο μομέντουμ ο Ολυμπιακός

Οι Καταλανοί βρίσκουν τα πατήματά τους και η νέα version τους, υπό τις οδηγίες του Ρότζερ Γκριμάου, αφήνει αρκετές υποσχέσεις, αφού η ποιότητα ξεχειλίζει. Ο Γουίλι Ερνανγκόμες κυριαρχεί κάτω από τις ρακέτες μαζί με τον έμπειρο Γιαν Βέσελι. Ο Τζαμπάρι Πάρκερ παρουσιάζει δείγματα του σπουδαίου ταλέντου του και το supporting cast των Τόμας Σατοράνσκι, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, Νίκολα Κάλινιτς, Άλεξ Αμπρίνες, Νίκολας Λαπροβίτολα και Όσκαρ Ντα Σίλβα προσφέρει λύσεις, ποιότητα και κλάση σε όλες τις θέσεις.

Ο Ολυμπιακός διανύει περίοδο εξαιρετικού μομέντουμ. Ακόμα δεν έχει ηττηθεί σε επίσημο παιχνίδι από την έναρξη της σεζόν. Όμως αντιμετωπίζει και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα τέθηκαν νοκ άουτ λόγω τραυματισμών. Επίσης, εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος. Επίσης, υπάρχει ερωτηματικό γύρω από το status του Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, συμμετείχε σε μέρος των προπονήσεων των τελευταίων ημερών και ίσως τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το ντέρμπι.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι κατάμεστο. Ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του τους φιλάθλους του, καθώς και την εξαιρετική παράδοση που έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες κέρδισαν στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους κόντρα στους Καταλανούς. Η τελευταία εντός έδρας ήττα τους από την Μπαρτσελόνα καταγράφηκε το 2021. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 73-66 (2022) και με 77-70 (2023).

Ολυμπιακος – Μπαρτσελονα Live streaming: Ένα μήνα έξω ο ΜακΚίσικ, 15 μέρες ο Σίκμα

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ τίθεται εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα, ενώ ο Λουκ Σίκμα θα απουσιάσει για δυο εβδομάδες. Αμφίβολη η συμμετοχή του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος με την Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τον Σακίλ Μακίσικ έχει αναπτύξει οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου ύστερα από την πτώση του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο χρόνος που εκτιμάται ότι θα απουσιάσει είναι 3-4 εβδομάδες και ως εκ τούτου θα χάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την Basket League στις 28 Οκτωβρίου.

Στην αναμέτρηση με τον Άρη ο Λουκ Σίκμα υπέστη αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο αριστερά και θα μείνει δυο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης, ενώ ο Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος υπέστη -στην ίδια αναμέτρηση- μυϊκό σπασμό δικέφαλου αριστερά και η συμμετοχή του στο ματς με την Μπαρτσελόνα είναι αμφίβολη, με τους φόβους για θλάση να μην επιβεβαιώνονται.

Στην χειρότερη κατάσταση είναι ο ΜακΚίσικ, που θα αναγκαστεί να χάσει σε Euroleague και Basket League συνολικά 9 παιχνίδια, ανάμεσά τους και την αναμέτρηση του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη σε εμφανώς καλύτερη μοίρα είναι ο Σίκμα, που σύμφωνα με τις 15 μέρες που θα παραμείνει εκτός, θα απουσιάσει από τα ματς με Αρμάνι Μιλάνο και Παρτίζαν στην Euroleague και ΑΕΚ και Κολοσσό Ρόδου στην Basket League.

Μετά τον Τόμιτς, ο… Κάνααν με ζευγάρι 7+ τριπόντων

Ο Αϊζάια Κάνααν έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, πραγματοποιώντας την καλύτερη από τις 17 εμφανίσεις του στην Basket League. Ο Αμερικανός «έγραψε» δύο ατομικά ρεκόρ. Έτσι έβαλε το όνομα του σε μία λίστα στην οποία βρισκόταν μόνο ο Μίλαν Τόμιτς.

Ο Κάνααν έκανε, βάσει του ranking, την καλύτερη εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε 25, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του. Εκείνη των 21 βαθμών στο εντός έδρας παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο περσινό Πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Κάνααν σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ και με τους 25 πόντους του. Ξεπερνώντας την επίδοση των 24 που είχε σε εκείνο το ματς με την «Ένωση». Πέραν αυτών όμως, ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε κάτι που μόνο ο Μίλαν Τόμιτς είχε πετύχει. Σημείωσε τη δεύτερη επίδοση του με 7+ εύστοχα τρίποντα. Κόντρα στην ΑΕΚ, στις 8 Ιανουαρίου, είχε 8 στην κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Ο Μίλαν Τόμιτς έφτασε στα 7+ εύστοχα τρίποντα συνολικά τρεις φορές. Θέση στη λίστα των παικτών του Ολυμπιακού με 7+ εύστοχα τρίποντα έχει και ο Σάσα Βεζένκοφ έχοντας επτά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό της περασμένης σεζόν.

Ολυμπιακος – Μπαρτσελονα Live streaming: Τιμά τον Ντατόμε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό η Αρμάνι

Ο Λουίτζι Ντατόμε θα τιμηθεί πριν το παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με τον Ολυμπιακό (17/10, 21:45). Η εκδήλωση αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τον αγώνα με την Μακάμπι πριν ακυρωθεί λόγω των πολεμικών συρράξεων στο Ισραήλ.

Ο Ντατόμε την περασμένη σεζόν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αγωνιζόμενος για τελευταία φορά με την εθνική Ιταλίας στο MundoBasket 2023. Η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 17 Οκτωβρίου (21:45) και έχει ετοιμάσει μια εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, η ιταλική ομάδα θα τιμήσει τον «Τζίτζι» πριν την αναμέτρηση με τους «ερυθρολεύκους». Θα τον εντάξει στο Hall of Fame της ιστορίας του συλλόγου μαζί με άλλους έξι παίκτες. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει πριν την αναμέτρηση της Αρμάνι με την Μακάμπι. Ωστόσο, η αναβολή άλλαξε τα πλανά και το χρονοδιάγραμμα.

Να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός στο φιλικό αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη, βράβευσε τον Ιταλό παίκτη για την προσφορά του στο μπάσκετ.

Ολυμπιακος – Μπαρτσελονα Live streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News