ΑΕΚ – Παναιτωλικος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (8/10)

ΑΕΚ – Παναιτωλικος Live Streaming

Να καλύψει το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα θέλει η ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό.

ΑΕΚ – Παναιτωλικος Live Streaming | AEK Live Streaming:

Λίγες μέρες μετά το 1-1 με τον Άγιαξ, η ΑΕΚ επιστρέφει σε ρυθμούς Super League. Yποδέχεται τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια (19:30).

Η ΑΕΚ αντέδρασε μετά την ήττα από τον ΟΦΗ (2-0) και ήταν σε γενικές γραμμές εξαιρετική απέναντι στον Άγιαξ. Αν και έμεινε ξανά πίσω στο σκορ, η «Ένωση» παρουσίασε στο γήπεδο όλα τα δυνατά της χαρτιά επί εποχής Ματίας Αλμέιδα. ελικά πήρε ένα κομμάτι από αυτό που άξιζε με το γκολ του Ντομαγκόι Βίντα και το τελικό 1-1.

Ο «Δικέφαλος» πίεσε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και κυριάρχησε στο γήπεδο. Mάλιστα, στο τέλος χάθηκε και μία μεγάλη ευκαιρία από χαμένο τετ α τετ του Γιόνσον. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή άφησε μία  γλυκόπικρη γεύση στην ΑΕΚ. Ωστόσο, απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον δεύτερο όμιλο του Europa League.

Πρώτα Παναιτωλικός και μετά διακοπή

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (19:30), που είναι πολύ σημαντικός για τους «κιτρινόμαυρους». Η ήττα από τον ΟΦΗ κράτησε την «Ένωση» στο -8 από την κορυφή και το τρίποντο κρίνεται αναγκαίο σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Λιβάι Γκαρσία, ενώ όλα δείχνουν πως θα μείνει ξανά εκτός μάχης και ο Στίβεν Τσούμπερ, που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις. Σε ό,τι αφορά τα πλάνα για την ενδεκάδα, η ΑΕΚ αναμένεται να παραταχθεί με τους περισσότερους από τους παίκτες που ξεκίνησαν και κόντρα στον Άγιαξ, έστω και αν υπάρχει στη μέση ο παράγοντας της κούρασης. Έτσι, η «Ένωση» ενδέχεται να ξεκινήσει με τους Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Αραούχο και Πόνσε.

Στην άλλη μεριά, ο Παναιτωλικός ψάχνει ένα restart μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν. Η ομάδα του Αγρινίου αγνοεί τη νίκη από την αρχή της χρονιάς. Σε έξι ματς της Super League μετρά τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, απολογισμός που έφερε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: Ο Γκάμπριελ Σούρερ αποτελεί παρελθόν και τη θέση του ανέλαβε ο έμπειρος Γιάννης Πετράκης, που καλείται να οδηγήσει τη νέα του ομάδα στην παραμονή στη Super League.

ΑΕΚ – Παναιτωλικος Live Streaming: Ανάλυση Δημάτου για τη βαθμολογία της Ελλάδας

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γίνεται θέμα συζήτησης στα γραφεία της UEFA.

Με τις τρεις ισοπαλίες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού στο Europa League και τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Conference League χθες, η Ελλάδα γίνεται θέμα συζήτησης στα γραφεία της UEFA στη Νιόν για τους σωστούς λόγους. Ο Ανδρέας Δημάτος αναλύει την πορεία των ελληνικών ομάδων φέτος, αλλά και το δύσκολο έργο να καλυφθεί το χαμένο έδαφος για την 15η θέση.

Η Ελλάδα παραμένει στην 19η θέση στην κατάταξη της UEFA. Aλλά υπάρχει προοπτική για τις ελληνικές ομάδες να συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη και την άνοιξη, δίνοντας βαθμούς.

Αναλυτικά:

Και φτάσαμε στο σημείο όπου ακόμα και στους διαδρόμους των γραφείων της UEFA στη Νιόν συζητείται η εφετινή επίδοση -μέχρι σήμερα- των τεσσάρων ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Και είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει αυτό όταν η 41η στην περσινή κατάταξη Ελλάδα, πίσω ακόμα και από τη νησιά Φαρόε, βρίσκεται στην 5η θέση της εφετινής κατάταξης, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων! Πίσω από Τουρκία που φιγουράρει στην πρώτη θέση (με την εκπληκτική επίδοση των 23 νικών των ομάδων της σε 27 ευρωπαϊκούς αγώνες!), το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ολλανδία…

Και αν μάλιστα ο Γενς Γιόνσον είχε καταφέρει χθες το βράδυ να… ανατινάξει τη Νέα Φιλαδέλφεια κάνοντας το 2-1 επί του Αγιαξ, η χώρα μας θα είχε σκαρφαλώσει στην 4η θέση της εφετινής βαθμολογίας ξεπερνώντας και τους Ολλανδούς…

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και τίποτα… Είναι ακόμα νωρίς για τελικές εκτιμήσεις σχετικά με το που θα βρεθεί η 19η -ακόμα- Ελλάδα στη συνολική βαθμολογία 5ετίας της UEFA. Eίναι ακόμα νωρίς για τη βασική πρόβλεψη του αν θα καταφέρει να προλάβει το top-15 στο τέλος της σεζόν.

«Για την κορυφαία επίδοση στον 21ο αιώνα»

Με τέτοια σεζόν η αποστολή θα ήταν εύκολη, αν δεν είχαμε να καλύψουμε τόσο μεγάλες διαφορές από τις χώρες που βρίσκονται από πάνω μας. Aλλά υπάρχουν βάσιμες ελπίδες αν συνεχίσουμε με την ίδια μέση συγκέντρωση βαθμών στα τέσσερα «ελληνικά» ματς κάθε αγωνιστικής!

Και λίγο πιο κάτω, πάντως, να κινηθούν οι ομάδες μας στη συνέχεια από τους 1,200 και 1,000. Πόντους απολογισμό των δύο πρώτων αγωνιστικών, στο πλαίσιο της μιας νίκης, μίας ήττας και δυο ισοπαλιών στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές, τότε στα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε εξασφαλίσει την κορυφαία ελληνική σεζόν στην τρέχουσα 5ετία. Και θα βάζουμε πλώρη για την κορυφαία επίδοση των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη στον 21ο αιώνα, μετά τους 11,250 βαθμούς την περίοδο 2001-2!

Σε αυτή την περίπτωση και με ορατό αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση και μετά τον Δεκέμβριο, όλα θα είναι ανοιχτά.

Μέχρι τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες μας στην κορυφή των ομίλων τους. Tις πολύ καλές προϋποθέσεις πρόκρισης και για τις τέσσερις (είτε στο Europa ή στο Conference League). Tον ΠΑΟΚ να προηγείται με συνεισφορά του 35% των ελληνικών βαθμών μέχρι σήμερα. Kαι την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό να έχουν επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο και να έχουν ήδη καλύψει το μπόνους των τεσσάρων βαθμών που έχασαν με τη μη πρόκριση στους ομίλους του Champions League!

Mας πληγώνουν μόνο κάποιοι χαμένοι βαθμοί, όπως οι χθεσινοί του Ολυμπιακού στη Σερβία. Aλλά οι ερυθρόλευκοι (που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν καλύτερη συγκομιδή βαθμών και στους δυο πρώτους αγώνες τους). Μπορούν πλέον με σχετική ασφάλεια και με μια νίκη στο Καραϊσκάκη και να βάλουν τον χθεσινό τους αντίπαλο από κάτω στη βαθμολογία. (Βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν στην Ευρώπη) και να… ρεφάρουν στη συνέχεια.

ΑΕΚ – Παναιτωλικος Live Streaming: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το πανό»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα την εμφάνιση έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στο γήπεδο μας ενός πανό με ακραίο εθνικιστικό περιεχόμενο. Που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ιστορικές καταβολές του συλλόγου μας, ούτε φυσικά με όσα πρεσβεύει από ιδρύσεως του.

Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα στα λόγια. Καθώς το έχει κάνει στην πράξη με τρόπους που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και με πρωτοβουλίες που καμιά άλλη ομάδα δεν έχει πάρει, ενάντια στον πόλεμο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θλιβερό και εξοργιστικό περιστατικό. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει πως δεν θα μείνει έτσι. Ήδη δρομολογούμε ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για την έστω και στιγμιαία – επαναλαμβάνουμε- εικόνα που δικαίως προβλημάτισε την μεγάλη μάζα του φίλαθλου κόσμου μας, ο οποίος εξάλλου έχει αποδοκιμάσει έντονα.

Θα εντοπίσουμε οπωσδήποτε τους υπεύθυνους και θα απαγορευτεί δια παντός η είσοδός τους στο γήπεδο μας.

Άμραμπατ: «Παίκτες με δυνατότητες ο Άγιαξ – Ο Αλμέιδα ξέρει τι κάνει»

Ο Άμραμπατ μίλησε για τους παίκτες του Άγιαξ. Eπίσης, αποθέωσε τον Ματίας Αλμέιδα για τη διαχείριση που κάνει στο ρόστερ.

Ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Άγιαξ. Κάνοντας τη σέντρα για την κεφαλιά του Βίντα και το 1-1. Ο Μαροκινός άσος πολιορκήθηκε από τα ολλανδικά ΜΜΕ, όπου αναφέρθηκε στους παίκτες του «Αίαντα», αλλά και στη δική του εικόνα και το πλάνο του Αλμέιδα.

Αρχικά ο 36χρονος μίλησε στο ολλανδικό ESPN για τον Σούταλο, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό: «Ο Σούταλο θα φτάσει εκεί που πρέπει. Πιστέψτε με, μόλις προσαρμοστεί λίγο… Έχει μεγάλες ικανότητες. Ο Άβιλα πρέπει να παίρνει λιγότερα ρίσκα στο παιχνίδι του. Αλλά ο Άγιαξ διαθέτει παίκτες με δυνατότητες. Είναι δεδομένο. Και ο Μπέργκις παραμένει ένας καλός παίκτης και ο Μπόμπεϊ, τι θηρίο. Ειδικά μετά από όσα έζησε την περασμένη εβδομάδα (σ.σ.:τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Βάαλβαϊκ), νομίζω ότι ήταν εντυπωσιακός».

Για τη δική του εντυπωσιακή φυσική κατάσταση στα 36 του, είπε: «Κάνουμε τακτικά τεστ φυσικής κατάστασης. Πάντα βρίσκομαι στους τρεις κορυφαίους, οπότε είναι καλό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη διαχείριση των παικτών της ΑΕΚ από τον Αλμέιδα: «Ο προπονητής μας κάνει πολύ ροτέισον, όπως ο Ρότζερ Σμιντ στην Αϊνχτόφεν. Ο προπονητής αντικαθιστά συνήθως και τους τέσσερις επιθετικούς μετά από το 65’. “Φρέσκο αίμα”, λέει. Και λειτουργεί. Κερδίσαμε το νταμπλ και έχουμε λίγους τραυματισμούς. Ο προπονητής ξέρει τι κάνει».

ΑΕΚ – Παναιτωλικος Live Streaming| Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News