Ελσινκι – ΠΑΟΚ Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (21/9)

Ελσινκι – ΠΑΟΚ Live Streaming

Από το Ελσίνκι ξεκινάει το ταξίδι του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference.

Ελσινκι – ΠΑΟΚ Live Streaming | PAOK Live Streaming:

Οι μάχες του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Conference League αρχίζουν από τη Φινλανδία. Απέναντι στην Ελσίνκι (19:45), για το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου δοκιμάζεται στην «Bolt Arena» του Ελσίνκι κόντρα στην ομώνυμη ομάδα στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου (όπου βρίσκονται επίσης Άιντραχτ και Αμπερντίν). Στόχος ένα θετικό αποτέλεσμα για να μπουν βάσεις πρόκρισης.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του «δικεφάλου» σε όμιλο της διοργάνωσης μετά τη σεζόν 2021/2022.

Με το ευρωπαϊκό του πρόσωπο ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ φέτος έμαθε από το… περσινό πάθημα, όταν αποκλείστηκε πρόωρα στα προκριματικά από τη Λέφσκι Σόφιας. Πέρασε κατά σειρά τα εμπόδια Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (0-0, 1-4), Χάιντουκ (0-0, 3-0) και Χαρτς (1-2, 4-0) ώστε να φτάσει στον όμιλο αήττητος (4 νίκες, 2 ισοπαλίες) με συνολικό σκορ 13-2.

Σε 10 επίσημους αγώνες οι Θεσσαλονικείς έχουν 6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα, με μοναδική αποτυχία το 1-0 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, ενώ προέρχονται από τη λευκή ισοπαλία με τον Άρη στην Τούμπα.

Όσο για την Ελσίνκι όπου αγωνίζεται και ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Κανελλόπουλος, συνεχίζει από την κορυφή την κούρσα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος μετά και το 2-0 επί της Ίντερ Τούρκου στην πρεμιέρα των Playoffs για τον τίτλο.

Στα ευρωπαϊκά προκριματικά η πρωταθλήτρια Φινλανδίας του Τόνι Κορκεάκουνας άρχισε από το Champions League με πρόκριση επί της Λαρν (1-0, 2-2 έπειτα από παράταση) και αποκλεισμό από τη Μόλντε (1-0, 2-0). Η συνέχεια ήταν στο Europa League και ο αποκλεισμός από την Καραμπάγκ (2-1, 1-2), πριν την πρόκριση επί της Φαρούλ (2-1, 2-0) που την έστειλε στους ομίλους του Conference League.

Αυτή η είναι 5η φορά της Ελσίνκι σε ευρωπαϊκό όμιλο, χωρίς να έχει πανηγυρίσει πρόκριση.

Ελσινκι – ΠΑΟΚ Live Streaming: Το αφιέρωμα της Ελσίνκι στον ΠΑΟΚ

Οι Φινλανδοί, έκαναν έναν εκτενές αφιέρωμα στον Δικέφαλο. Προκειμένου να τον… γνωρίσουν στους φιλάθλους της ομάδας, με άκρως εγκωμιαστικά λόγια.

Το αφιέρωμα:

«Ο ΠΑΟΚ, που πανηγύρισε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα τη σεζόν 2018–19, είναι ένας παραδοσιακός πολυαθλητικός σύλλογος του οποίου η αθλητική επιλογή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σκάκι και χόκεϊ επί πάγου. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος Έλληνας αντίπαλος της HJK στην ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ δίνει τους εντός έδρας αγώνες του στο γήπεδο της Τούμπας που χωράει περίπου 30.000 κόσμο.

Η HJK θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων της Conference League την Πέμπτη, όταν θα φτάσει ως φιλοξενούμενος στην Bolt Arena ο μεγάλος ελληνικός σύλλογος ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον ΠΑΟΚ, στον όμιλο G της Conference League αγωνίζονται η γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Αμπερντίν της Σκωτίας. ΠΑΟΚ Live Streaming

Tι γράφουν για Λουτσέσκου

Προπονητής είναι ο Ρουμάνος Ραζβάν Λουτσέσκου. Βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ο Λουτσέσκου, ο οποίος προπονούσε τον ΠΑΟΚ σε μια αήττητη σεζόν πρωταθλήματος, είχε ένα πέρασμα στην Αλ-Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, αλλά επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2021. Ο Λουτσέσκου, ήταν και προπονητής της εθνικής Ρουμανίας, εμπιστεύεται το παραδοσιακό 4–2–3–1, τον οποίο χρησιμοποιεί σχεδόν πάντα.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ελέγχει την μπάλα που κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και στους εκτός έδρας αγώνες της. Παρά την κατοχή, οι επιθέσεις του ΠΑΟΚ είναι πολλές φορές γρήγορες και άμεσες. Επιπλέον, αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς οι επικίνδυνες ευκαιρίες του Τάισον, ο οποίος έχει περάσει από τη Shakhtar Donetsk .

Ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικά, ειδικά εντός έδρας. Οι γρήγοροι παίκτες στην επίθεση φροντίζουν ώστε οι αντίπαλοι αμυντικοί να μην έχουν πολύ χρόνο να αντιδράσουν. Ως ομάδα, ο ΠΑΟΚ αμύνεται καλά, αλλά η άμυνά του δεν είναι και η πιο σφιχτή στον κόσμο.

Με το επιθετικό στυλ παιχνιδιού του, ο ΠΑΟΚ δείχνει να προσπαθεί να κερδίσει γρήγορα το παιχνίδι. Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ σημείωσε το 74% των τερμάτων του στην ελληνική πρεμιέρα πριν από το 60ο λεπτό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη φετινή σεζόν είναι μόλις 51%.

Αντίθετα, την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ δέχθηκε σχεδόν τα μισά γκολ του στο τελευταίο 20λεπτο. Το αντίστοιχο ποσοστό της HJK για αυτή τη σεζόν είναι 32%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα νούμερα του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ διαφορετικά όσον αφορά τα γκολ που δέχτηκε. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των προηγούμενων τριών σεζόν, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί το 83% των τερμάτων του στα πρώτα 50 λεπτά. Ο ξένος αντίπαλος και ενδεχομένως η πλατφόρμα έχει σίγουρα επίδραση σε αυτό. Από την άλλη, δεν υπάρχουν στατιστικές διαφορές στα γκολ που σημειώθηκαν.

Ελσινκι – ΠΑΟΚ Live Streaming: Ποιους παίκτες του ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν στην Ελσίνκι

#22 Στέφαν Σβάμπ, μέσος. Ο Αυστριακός είναι σημαντικός συνδετικός κρίκος μεταξύ επίθεσης και άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Σβάμπ είναι ένας από τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ. Είναι συχνά εκεί που είναι η δράση: Ο παίκτης δίνει τις εναρκτήριες πάσες, ανεβαίνει στην περιοχή και γεμίζει τα κενά που προκύπτουν στην άμυνα. Εξαιρετικό αριστερό πόδι και επίσης εκπληκτικά καλός παίκτης. Ένας γνώριμος παίκτη για την Ελσίνκι – ο Σβαμπ έπαιξε 90 λεπτά με τη φανέλα της Ραπίντ Βιένης σε ένα αξιομνημόνευτο ζευγάρι αγώνων το 2014.

#14 Αντρίγια Ζίβκοβιτς, εξτρέμ. Ο Ζίβκοβιτς είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης του ΠΑΟΚ. Το παρατσούκλι του, Μέσι της Σερβίας, λέει όλα τα απαραίτητα για το στυλ παιχνιδιού του Ζίβκοβιτς. Γρήγορος, με τεχνική και απρόβλεπτος. Εκπροσώπησε ήδη τον ΠΑΟΚ σε περισσότερα από 150 ματς, σημειώνοντας 33 γκολ και 29 ασίστ. Διεθνής με την εθνική Σερβίας σε σχεδόν 40 αγώνες.

#15Γουίλιαμ Τρόστ-Εκόνγκ, αμυντικός. Ο έμπειρος Νιγηριανός είναι ο νέος ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ αφού ο Σβερίρ Ίνγκι Ίνγκασον, που ήταν από τους βασικούς παίκτες την περασμένη σεζόν, πουλήθηκε στη Μίντιλαντ. Η εμπειρία του στην Premier League και στη Serie A φαίνεται στο αμυντικό του παιχνίδι. Ο Τρόστ-Εκόνγκ έχει εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ σε εννέα ματς μέχρι στιγμής, κατά τους οποίους η ομάδα έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ. Έχει παίξει 64 αγώνες στην εθνική ομάδα της Νιγηρίας και εκπροσώπησε τη χώρα του, μεταξύ άλλων, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

#42 Ντομινίκ Κοτάρσκι, τερματοφύλακας. Ο 23χρονος Κοτάρσκι είναι ένας ολοκληρωμένος τερματοφύλακας παρά την ηλικία του. Ο Κροάτης είναι δυνατός στις αποκρούσεις, αλλά και στα μακρινά σουτ. Έπαιξε συνολικά 51 αγώνες μεταξύ αυτής και της περσινής σεζόν, όπου κατέγραψε 24 clean sheets».

Ελσινκι – ΠΑΟΚ Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News