Ολυμπιακος - Μονακο Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (19/05)

Ολυμπιακος - Μονακο Live Streaming (27/10)

Το πρώτο βήμα στο Final Four του Κάουνας θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακος – Μονακο Live Streaming | Olympiacos – Monaco Live Streaming:

Το πρώτο βήμα στο Final Four του Κάουνας θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Η πιο μεγάλη ώρα (μέχρι την επόμενη) είναι τώρα για τον Ολυμπιακό. Aντιμετωπίζει τη Μονακό (18:00) στη «Zalgirio Arena» στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 του Κάουνας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπειτα από μια φοβερή και τρομερή κανονική περίοδο όπου κυριάρχησε και πήρε την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας, κατάφερε να αποκλείσει τη Φενέρ στα Playoffs με 3-2.

Έτσι θα είναι παρούσα στο μεγάλο ραντεβού και να διεκδικήσει τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, μετά το 1997, το 2012 και το 2013, ως κερασάκι στην τούρτα μιας μεγάλης χρονιάς!  Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Να ξεπεράσει τον περσινό εφιάλτη

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο 12ο Final-4 της ιστορίας του και δεύτερο συνεχόμενο. Θέλοντας αυτή τη φορά να μη μείνει στη… συμμετοχή, όπως πέρυσι στο Βελιγράδι, όπου για ένα σουτ (του Μίσιτς) έμεινε εκτός τελικού.

Οι «ερυθρόλευκοι» στους 11 ημιτελικούς Final-4 που έχουν δώσει έχουν 8 νίκες και 3 ήττες. Αντίπαλος των νταμπλούχων Ελλάδας η Μονακό, η οποία είναι πρωτάρα σε Final-4, στη δεύτερη σεζόν της στη διοργάνωση, αλλά επίσης γεμάτη ταλέντο και κλάση. Το περσινό συναπάντημα των δύο ομάδων στα Playoffs είναι νωπό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από μια δραματική σειρά με δύο breaks προκρίθηκαν με 3-2 νίκες.

Ακόμα πιο νωπές ωστόσο είναι οι δύο φετινές αναμετρήσεις. Οι Μονεγάσκοι νίκησαν τόσο στο ΣΕΦ (76-81), όσο και στο Πριγκιπάτο (64-60) τον Ολυμπιακό και είναι (μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα) η μοναδική ομάδα με 2/2 απέναντι στην κορυφαία ομάδα της κανονικής περιόδου.

Αυτό το γεγονός καταδεικνύει πως η αποστολή της ομάδας του Μπαρτζώκα μόνο απλή δεν είναι, καθώς ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία, την ποιότητα και τον χαρακτήρα, αλλά θα βρει απέναντί του ένα σκληρό σύνολο με εξαιρετικές μονάδες, που δεν περιορίζονται στον γνωστό μας Μάικ Τζέιμς (16.3 πόντοι, 16.8 αξιολόγηση).

Όμως οι Πειραιώτες διαθέτουν τον αδιαμφισβήτητο MVP της σεζόν Σάσα Βεζένκοφ (17.2 πόντοι, 6.8 ριμπάουντ, 21.2 αξιολόγηση) και τον ηγέτη Κώστα Σλούκα (5.6 ασίστ) που «κουβάλησε» την ομάδα του στη σειρά με τη Φενέρ.

Όσον αφορά την ομαδική στατιστική σύγκριση, το πάνω χέρι σαφώς ανήκει στους «ερυθρόλευκους», σε αξιολόγηση (100.9 – 91.8), επίθεση (83.1 – 82.9), άμυνα (75.5 – 82.1), ασίστ (20.9 – 15.5), κλεψίματα (7.5 – 7.3), τάπες (2.2 – 2.1) βολές (77.1% – 75.5%), δίποντα (60.1% – 54.3%), τρίποντα (37.1% – 30.9%).

Αντίστοιχα η Μονακό υπερτερεί σε ριμπάουντ (34.1 – 33.6) και λιγότερα λάθη (10.6 – 12.8).

Ολυμπιακος – Μονακο Live Streaming: Δεν νιώθει πίεση ο Μπαρτζώκας

«Δεν έχουμε πίεση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, στο πιο υψηλό επίπεδο της Euroleague για δεύτερη σερί σεζόν. Είναι οι καλύτεροι εδώ. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες μου. Να τα δώσουμε όλα και το τέλος έτσι θα είμαστε χαρούμενοι. Η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο δε θα είναι η μόνο χαρούμενη. Πολλές ομάδες έκαναν σπουδαία δουλειά. Δεν υπάρχει αποτυχία αν δεν πάρεις τον τίτλο. Αλλά θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Για το τι θυμάται από την κατάκτηση της Euroleague με τον Κάιλ Χάινς: «Ο Κάιλ ήταν ένας σημαντικός παίκτης για τον τίτλο του 2013. Το 2012 ο Ολυμπιακός κέρδισε το 2012 τον τίτλο και την επόμενη χρονιά ήμουν εγώ ως νέος εκεί. Σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Η ομάδα είχε αυτοπεποίθηση, πίστευαν στον εαυτό τους. Πάντα ο Ολυμπιακός είχε πάντα σπουδαίους παίκτες, όπως Χάινς, Παπανικολάου, Σπανούλης, Πρίντεζης. Προσπαθώ να προσθέτω κάποια στοιχεία. Να μην υπάρχει εγωισμός στο παιχνίδι μας».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και τον Βεζένκοφ: «Μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού μας και του μη εγωισμού, ότι είμαστε πρώτοι στις ασίστ. Ο Σάσα δεν παίζει για τον εαυτό του, ήταν μέρος της ομάδας και της δουλειάς μας. Ήξεραν πως να παίζουν μεταξύ τους. Είμαι χαρούμενος για τον σύλλογο που δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να έχουν την τιμή να είναι εδώ».

Για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα του το Final Four: «Είναι το 4ο Final Four για μένα. Πρέπει να αφήσουν ότι συμβαίνει με την οικογένεια και τα ΜΜΕ. Να ακολουθήσουν τη ρουτίνα της καθημερινότητας και όσα κάνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι κρίσιμα ματς αλλά τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει στη ρουτίνα μας». Ολυμπιακος Live Streaming

MVP της κανονικής διάρκειας στην Euroleague o Βεζένκοφ!

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP της regular season της Euroleague, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Final Four στο Κάουνας.

Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο των «ερυθρόλευκων», όσο και ολόκληρης της διοργάνωσης και «κουβάλησε» την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. που τελικά έστειλε τους Πειραιώτες στο Final Four του Κάουνας.

Ο Βεζένκοφ τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό μέτρησε 17,2 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ μέσο όρο.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ζούμε την στιγμή, είμαστε δεμένη ομάδα. Είμαστε ξανά εδώ και είναι κάτι σπουδαίο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η οικογένειά μου, μου έχει μάθει τους τρόπους και τον χώρο να παίξω μπάσκετ. Πρώτα να μάθω να είμαι άνθρωπος, οι γονείς μου και η αδερφή μου με βοήθησαν πολύ. Και οι τρεις τους χρωστάω πολλά, όλα όσα είμαι σήμερα. Ήταν πάντα εκεί για μένα.

Ευχαριστώ όσους ήταν δίπλα μου, τον Ολυμπιακό, τους προέδρους, όλους τους παίκτες, τον προπονητή. Δουλέψαμε μαζί 10 μήνες. Όλοι όσοι δουλεύουν πίσω από τα φώτα και φροντίζουν για εμάς. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ο καλύτερος να κερδίσει.

Τίποτα δεν αλλάζει για μένα. Θέλω να βελτιώνομαι και να είναι πετυχημένη η ομάδα μου. Αν δεν είναι επιτυχημένη η ομάδα… Το κίνητρο είναι η σκληρή δουλειά. Να αποδείξω ότι είμαι συνεπής και δεν είναι μόνο μία χρονιά. Να δείξω αυτό στον εαυτό μου και εύχομαι αυτό να είναι μόνο η αρχή».

Ο Βεζένκοφ επιπλέον τόνισε πως θα άλλαζε το βραβείο του MVP για τον τίτλο της Euroleague, τονίζοντας: «Παλεύουμε για τον τίτλο 10 μήνες. Αυτό (σ.σ. ο τίτλος) είναι όλα τα… λεφτά. Δουλεύουμε σκληρά για αυτό κάθε μέρα».

Ολυμπιακος – Μονακο Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News