Ολυμπιακος - Φενερμπαχτσε Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (26/4)

Ολυμπιακος - Φενερμπαχτσε Live Streaming

Η πρώτη αποστολή του Ολυμπιακού με φόντο την πρόκριση στο Κάουνας.

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming | Olympiacos Live Streaming:

Η αυλαία των Playoffs της Euroleague ανοίγει για τον Ολυμπιακό. Με το Game 1 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (21:45) ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για το Final-4.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Ολυμπιακό. Ο οποίος θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Final-4 του Κάουνας κόντρα στη Φενέρ στο κατάμεστο και «καυτό» ΣΕΦ, στο Game 1 των Playoffs.

Έπειτα από έναν τρομερό «μαραθώνιο» 34 αγωνιστικών, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τερμάτισε πρώτη και καλύτερη (24-10). Καλείται να κεφαλαιοποιήσει το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs, όπου χρειάζονται τρεις νίκες για το εισιτήριο του Final-4.

.Euroleague Live Streaming

Μπαρτζώκας απέναντι σε Ιτούδη

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming: Το κάστρο του ΣΕΦ για το break η Φενέρ

Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Ο Ολυμπιακός αν καταφέρει να κάνει το 2/2 στο ΣΕΦ με τη βοήθεια του κόσμου θα «αγγίξει» την πρόκριση. Ενώ η Φενέρ ψάχνει ένα τουλάχιστον «break» για να ανατρέψει τα προγνωστικά ενόψει της μεταφοράς της σειράς στην Πόλη.

«Το μαχητικό πνεύμα είναι πολύ σημαντικό, ακόμα κι όταν χάνεις. Κάθε φορά πρέπει να είσαι έτοιμος κόντρα στους καλύτερους της Ευρώπης. Ελπίζω αυτός ο ενθουσιασμός, το εξαιρετικό συναίσθημα που έχω για την ομάδα να καταλήξουν σε τίτλους», δήλωσε ο Μπαρτζώκας

Από την πλευρά του ο Ιτούδης, που έχει υπό τις οδηγίες του τρεις Έλληνες διεθνείς (Καλάθης, Ντόρσεϊ, Κώστας Αντετοκούνμπο) υπογράμμισε λίγο πριν το τζάμπολ της σειράς πως «ανυπομονώ για την πρόκληση. Έχουμε την επιθυμία, την γνώση, την ικανότητα να βγούμε εκεί έξω και να παλέψουμε. Όλα κερδίζονται στο παρκέ».

Οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις τους στη διοργάνωση (13-13), όμως ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στις δύο φετινές τους αναμετρήσεις, σε ΣΕΦ (94-67) και Πόλη (73-93).

Στα Playoffs θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά, αλλά αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού το 2017, με νικήτρια τη Φενέρ στην Πόλη (80-64).

Μότλεϊ: «Δύσκολο να αντιμετωπίσεις μία ομάδα με τέτοια χημεία όπως ο Ολυμπιακός»

Ο Τζόναθαν Μότλεϊ σε δηλώσεις του πριν από το Game 1 της σειράς των πλέι οφ της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό στάθηκε στη χημεία που έχουν οι «ερυθρόλευκοι»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σειρά με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα, καλά προετοιμασμένη που μπορεί να παίξει μαζί. Φυσικά, θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με τόσο καλή χημεία η οποία φαίνεται ότι κάνει τα πάντα αυτή τη στιγμή.

Από την άλλη, εμείς παλεύουμε με πολλούς τραυματισμούς. Είμαστε μια νέα ομάδα. Και καταστάσεις όπως αυτή μπορεί να καταστρέψει όλη τη σεζόν. Προσωπικά, θα ήθελα να μείνω και στα 40 λεπτά των αγώνων με τον Ολυμπιακό γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν έπαιξα καθόλου στο πρώτο ματς, ενώ μόλις 10 λεπτά στο δεύτερο».

Για τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση: «Φυσικά υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθώ. Πρώτα από όλα οι ελεύθερες βολές καθώς φέτος αύξησα τον αριθμό των βολών από τα φάουλ που κέρδιζα. Είχα περισσότερες προσπάθειες από κοντά σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές που σούταρα από μέση απόσταση κυρίως. Του χρόνου θα είμαι καλύτερος παίκτης, θα δείτε».

Για την Αναντολού Εφές που αναδείχθηκε δυο συνεχόμενες φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης και έμεινε εκτός: «Η Euroleague είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα γιατί όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Οι οπαδοί επηρεάζουν πολύ το παιχνίδι».

Μπαρτζώκας: «Μεγάλη πρόκληση το Final Four, αλλά δεν είναι εύκολο»

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι άτυχος που βρίσκει ως όγδοη τη Φενέρ απέναντί του: «Πιστεύουμε πως όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος αυτή τη χρονική στιγμή, με αυτά τα δεδομένα, θα ήταν μια δύσκολη ομάδα. Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε αντίπαλο με το τελευταίο παιχνίδι και δεν το κάναμε. Είμαστε πιστοί σε αυτό που πρεσβεύουμε πως όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί. Μένει εσύ να είσαι έτοιμος για να ανταποκριθείς στις προκλήσεις που έχεις μπροστά σου».

Για το αν η Φενέρ θα επηρεαστεί από την απουσία Μπούκερ και το αμφίβολο της συμμετοχής των Γουίλμπεκιν και Γκούντουριτς: «Καλύτερα να ρωτήσετε τον κόουτς Ιτούδη το πώς το βλέπει. Η Φενέρ έχει μεγάλο βάθος, έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν παραπάνω από μία θέσεις, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Πιερ και Χέιζ που παίζουν στο 3-4. Παίζουμε μεγάλο ρόλο στον τρόπο παιχνιδιού τους. Εμάς δεν μας απασχολεί, δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν παίξουν ή όχι. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα και αυτό θα κάνουμε».

Για το κατάμεστο ΣΕΦ και αν θα παίξει ρόλο σε βάρος της Φενέρ: «Αυτές είναι ξεκάθαρα ερωτήσεις για τους αντιπάλους μας, το πώς θα ανταποκριθούν στα δεδομένα. Τι πάει να πει εχθρική ατμόσφαιρα; Σημαίνει ότι εδώ θα είναι πολύ θερμή για εμάς, θα υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά σε κάθε γήπεδο στην Ευρώπη γίνεται αυτό. Όλοι αυτοί που παίζουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε έτοιμοι. Αυτές είναι οι συνθήκες και πρέπει να παίζεις. Στο τέλος της ημέρας μιλάμε για μπάσκετ, μέσα στις γραμμές πρέπει να εκτελέσεις ένα πλάνο. Νομίζω και για τους αντιπάλους μας ισχύει το ίδιο. Αυτή η υποστήριξη νομίζω σε εμάς θα παίξει ρόλο, θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση και στα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού και στα καλά. Είναι όλοι πολύ έμπειροι για να επηρεάζονται από τέτοια πράγματα».

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming: «Θα μας βοηθήσει το ΣΕΦ»

Για το αν μελέτησαν τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου: «Ναι, πάντα το κάνουμε, δείχνουμε τον αντίπαλο και τι έχει κάνει εναντίον μας και προφανώς το ίδιο θα κάνει και η Φενέρ. Θα απομονώσουμε αυτά που κάναμε καλά και αυτά που δεν κάναμε καλά. Φυσικά ένα παιχνίδι Play Off έχει τελείως διαφορετικές συνθήκες και προϋποθέσεις. Είναι το πώς προσεγγίζει κάθε ομάδα την σημαντικότητα του παιχνιδιού. Υπάρχουν παίκτες που τους αρέσουν τέτοια παιχνίδια και άλλοι που αγχώνονται περισσότερο. Εμείς θέλουμε να είμαστε ήρεμοι, θέλουμε να παίξουμε με ένταση. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να βρεθούμε σε δεύτερο σερί Final Four. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο μας. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε την σειρά».

Για τα ματσαρίσματα των δύο ομάδων: «Κάθε παίκτης έχει χαρακτηριστικά δικά του. Αν πχ είναι ο Μότλεϊ στο «5» δεν έχει το μέγεθος του Φαλ, όπως επίσης δεν έχει την δύναμη να πασάρει ή να τελειώσει από κοντά. Από την άλλη είναι κινητικός, έχει το σουτ από μέση απόσταση, είναι γρήγορος πολλές φορές οδηγεί το transition με ντρίμπλα. Κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δυνατά και αδύνατα σημεία. Πρέπει να μείνουμε στο ομαδικό μας παιχνίδι, να παίξουμε το δικό μας στυλ, να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα και οι αντίπαλοι μας νομίζω θα κάνουν το ίδιο».

Για τα sold out στο ΣΕΦ: «Είναι δεδομένο ότι θα γινόταν sold out και είμαστε χαρούμενοι. Αυτό που εκτιμούμε είναι πως έγινε πολλές φορές και στην regular season. Εδώ χρειάζεται να υπάρχει ενθουσιασμός και υποστήριξη, αλλά σε καμία περίπτωση να μην πιστεύουμε πως είναι κάτι διαφορετικό από ένα παιχνίδι μπάσκετ. Είναι Ολυμπιακός – Φενέρ, όχι Ελλάδα – Τουρκία, ούτε Ιτούδης – Μπαρτζώκας. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να πάρουμε αυτό που αξίζουμε και εμείς και η Φενέρ»

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News