Ολυμπιακος - Ρεαλ Μ. Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (20/1)

Ολυμπιακος - Ρεαλ Μ. Live Streaming

Ολυμπιακος – Ρεαλ Μ. Live Streaming | Olympiacos – Real Madrid Live Streaming: Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής στη Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο ΣΕΦ την Παρασκευή το βράδυ (21:00).

Οι δύο ομάδες βαδίζουν χέρι- χέρι στην κορυφή και το μεταξύ τους ματς στην 20η στροφή της διοργάνωσης, αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα και στο παρελθόν. Όσον αφορά την ιστορία των μεταξύ τους αγώνων στο ΣΕΦ, λοιπόν, προϊδεάζει για ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι.

Πέρσι, ο Ολυμπιακός επικράτησε στις λεπτομέρειες 74-68, ενώ τη σεζόν 2020-21 οι Μαδριλένοι πήραν το «ροζ φύλλο» στην παράταση (82-86). Στο έξτρα πεντάλεπτο κρίθηκε το παιχνίδι υπέρ των Πειραιωτών (92-83) και τη σεζόν 2017-18, ενώ το 2019 μεσολάβησε νίκη του Ολυμπιακού στο φινάλε με 88-83. Να σημειωθεί ότι οι Ίβηρες βλέπουν το παιχνίδι και σαν μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο (87-89). Σ’ ένα ματς που κρίθηκε εκ νέου στις τελευταίες επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 12-7 βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, όμως με δεδομένο ότι ισοβαθμεί με Φενερμπαχτσέ, Μπαρτσελόνα και Μονακό, δεν έχει περιθώρια για απώλεια. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη και φιλοδοξούν να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, για να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Sold out και επιστροφές

Οι «ερυθρόλευκοι» στο «σπίτι» τους μετρούν 6 νίκες και 3 ήττες. Την περασμένη αγωνιστική πανηγύρισαν σπουδαία νίκη στην Μπολόνια επί της Βίρτους (83-85). Στην Ιταλία πρωταγωνίστησαν οι Σάσα Βεζένκοφ (22 π. 10 ριμπ.), Σακίλ Μακίσικ (21π.) και Κώστας Παπανικολάου (17 π.). Οι τρεις τους έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και παρέσυραν μαζί και την υπόλοιπη ομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, απέναντι στους Μαδριλένους θα αγωνιστεί κανονικά ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ απουσίασε λόγω στομαχικών διαταραχών, ωστόσο πλέον είναι 100% έτοιμος. «Μάχιμος» είναι και ο Αϊζάια Κάναν, που διεγνώσθη με πέτρα στα νεφρά. Ο 31χρονος περιφερειακός ακολούθησε αγωγή, ξεκουράστηκε μέσα στην εβδομάδα και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του προπονητή απόψε.

O Γιώργος Μπαρτζώκας παραμονή τους ματς έδωσε το σύνθημα νίκης και στάθηκε και στο sold out που σημειώθηκε. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Για τον αγώνα με την Ρεάλ: «Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και το έχουν αντιληφθεί όλοι. Όπως οι φίλαθλοι της ομάδας και για αυτό έχουν κάνει sold out από τις προηγούμενες μέρες. Όλοι περιμένουν να δουν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, ελπίζω και θεάματος. Νομίζω πως και οι δυο ομάδες μπορούν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο, με τα “όπλα” που διαθέτουν.

Δηλαδή, βασιζόμενοι στον τρόπο παιχνιδιού τους, ο οποίος είναι ιδιαίτερος. Ο δικός μας τρόπος είναι ιδιαίτερος και αμυντικά και επιθετικά, αλλά και της Ρεάλ. Είναι μια ομάδα με πολύ έμπειρους περιφερειακούς, προσωπικότητα και μεγάλο size στην γραμμή ψηλών. Γενικά καταλαβαίνετε πως είναι ένα παιχνίδι δύσκολο. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλά και να έχουμε αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά. Ομαδικά το παιχνίδι μας θα πρέπει να είναι πολύ συμπαγές».

Ολυμπιακος – Ρεαλ Μ. Live Streaming: «Δεν είναι μάχη Φαλ-Ταβάρες»

Αν ο αγώνας είναι στην ουσία μια μονομαχία Φαλ με Ταβάρες: «Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορείς να πεις ότι παίζει ο Ταβάρες με τον Φαλ, επειδή είναι δυο παίκτες που μοιάζουν σε μέγεθος. Δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει σε ένα ματς. Είναι θέμα συνεργασίας. Συνεργάζονται πολλοί παίκτες. Συνεργάζονται ψηλοί με περιφερειακούς. Περιφερειακοί με περιφερειακούς, παίκτες στα post και παίκτες στα Pick and Roll.

 Είναι πάρα πολλές οι διεργασίες που γίνονται μέσα σε ένα παιχνίδι και είναι λίγο εύκολο να το πεις, ότι θα παίξει ο Φαλ με τον Ταβάρες. Είναι μια ομαδική λειτουργία. Eμείς ξέρουμε πως παίζει η Ρεάλ, αλλά και αυτοί ξέρουν πως παίζουμε εμείς».

Για το αν υπάρχει πίεση λόγω του γεμάτου ΣΕΦ λόγω των προηγούμενων εντός έδρας ηττών: «Δεν συμφωνώ. Δεν κατακτάμε κάτι με περισσότερο κόπο. Ξοδεύουμε πολύ κόπο σε κάθε παιχνίδι, γιατί έτσι είναι η Euroleague. Είναι δύσκολη διοργάνωση και κάθε παιχνίδι είναι φοβερά δύσκολο. Με ρώτησαν και τις προάλλες το ίδιο πράγματα, αν δηλαδή νιώθουμε πίεση επειδή έχουμε κάνει τρεις ήττες εδώ.

Θα ήθελα να σας θυμίσω πως και η Ρεάλ που είναι πρώτη έχει τρεις ήττες στην έδρα της και η Μπαρτσελόνα έχει κάνει τρεις ή τέσσερις. Θέλω να πω ότι αυτή είναι η μορφή της Euroleague. Είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια, που θα κερδίσεις μέσα, θα χάσεις μέσα, θα κερδίσεις και θα χάσεις έξω. Τελικά θα κάνεις έναν απολογισμό για το αν έχεις περάσει στην οκτάδα, που είναι ο στόχος όλων των ομάδων». Ολυμπιακος Live Streaming

Μπαρτζώκας: «Παίζουν και οι αντίπαλοι»

«Προφανώς, παίζουν και οι αντίπαλοι, αν δεν είσαι σε καλή μέρα, αν οι άλλοι παίξουν πολύ καλά. Σε ματς που χάσαμε εδώ, για παράδειγμα με τον Ερυθρό Αστέρα, έπαιξε καταπληκτικό παιχνίδι. Σούταρε πολύ καλά, είχε τον έλεγχο του αγώνα. Μπορεί να συμβεί. Δεν ξεχωρίζουμε τα ματς σε εντός και εκτός.

 Το γεγονός πως δεν κάνουμε ταξίδι και το γεγονός πως θα παίξουμε στο περιβάλλον το δικό μας, με την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι μας, φυσικά και είναι αβαντάζ. Εμείς κοιτάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει τρεις ήττες εντός, αλλά και οι ομάδες που είναι στην κορυφή έχουν κάνει τόσες ήττες εντός. Έτσι είναι η Euroleague και πρέπει να το συνηθίσουμε όλοι».

Η Ρεάλ Μαδρίτης με 13-6 απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογίας και βλέπει το ματς σαν τελικό. Οι παίκτες του Τσους Ματέο αναγνωρίζουν ότι με μια νίκη στον Πειραιά θα κάνουν τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Η «βασίλισσα» προέρχεται από τρεις σερί νίκες και φέτος μακριά από το σπίτι της μοιάζει άτρωτη με 7 νίκες και μόλις 3 ήττες. Το τελευταίο δείγμα γραφής ήταν η επικράτηση επί της Άλμπα στο Βερολίνο (77-84). Εκεί η Ρέαλ είδε τους Χεζόνια, Μουσα και Κοζέρ να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο Ταβάρες με 11 ριμπάουντ κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες.

Ολυμπιακος – Ρεαλ Μ. Live Streaming: Τι είπε ο ΜακΚίσικ

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την Ρεάλ (20/1) και κάλεσε τους φιλάθλους της ομάδας του να γεμίσουν του ΣΕΦ με το κόκκινο χρώμα. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο», σχολίασε ο Αμερικανός ενόψει του αυριανού αγώνα (20/1) και συνέχισε: «Εξαρτάται, όμως, και από το πλήθος. Ελπίζουμε πως όλοι οι φίλαθλοί μας θα φορούν κόκκινο αύριο, ώστε να στείλουμε το μήνυμα. Είναι μεγάλο παιχνίδι. Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ πως το καλύτερο είναι να το πάμε δεκάλεπτο με δεκάλεπτο και κατοχή με κατοχή».

Για την εμφάνισή του στη νίκη επί της Βίρτους: «Νιώθω καλά σε κάθε αγώνα. Κάποια παιχνίδια πάνε καλύτερα από άλλα. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν έχω συγκεκριμένες προσδοκίες όσον αφορά στο σκοράρισμα ή να βγω στο παρκέ και να το προσωποποιήσω. Το μόνο που θέλω είναι να κερδίζω».

Τέλος, για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να εστιάσει στην άμυνα ή στην επίθεση: «Ελπίζω πως θα τα κάνουμε και τα δύο. Πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω, αλλά ελπίζω πως ότι προκύψει θα το αντιμετωπίσουμε. Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες, όμως, ακράδαντα πιστεύω σε αυτό που έχουμε εμείς. Και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση».

Ολυμπιακος – Ρεαλ Μ. Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News