Καλαματα - ΠΑΟΚ Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (14/12)

Καλαματα - ΠΑΟΚ Live Streaming

Καλαματα – ΠΑΟΚ Live Streaming | Kalamata – PAOK Live Streaming: Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, αφού απομένουν παρά ελάχιστα παιχνίδια, η προσοχή των… απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στρέφεται πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η εβδομάδα που είναι σε εξέλιξη έχει τα πρώτα παιχνίδια για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Τετάρτης (14/12) είναι το Καλαμάτα-ΠΑΟΚ, που σηματοδοτεί και την επιστροφή των ομάδων της Super League στις αγωνιστικές υποχρεώσεις (15:00).

Η Καλαμάτα έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα από τον προηγούμενο γύρο και τη φάση των «32», όταν ακόμη τα παιχνίδια ήταν μονά. Αρχικά απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Προοδευτική και στον επόμενο -στους «32»- υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό. Οι Μεσσήνιοι δεν πτοήθηκαν από το ειδικό βάρος της φανέλας των φιλοξενουμένων, αλλά και από το γεγονός ότι τους χωρίζει μία κατηγορία, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη με 2-2 και η Καλαμάτα πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με 4-3. Τότε βέβαια το παιχνίδι ήταν μονό, ενώ από τους «16» έως και τα ημιτελικά τα παιχνίδια γίνονται διπλά. Η διαφοροποίηση σε σχέση με πέρσι είναι ότι φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ. Στο αγωνιστικό σκέλος, η Καλαμάτα που είναι στην 5η θέση του δεύτερου ομίλου της Super League 2, θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Πασά.Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Κερδισμένος από τη διακοπή ο «δικέφαλος του βορρά»

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, όπως και οι περισσότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ταξίδεψε στην Κύπρο για μία μίνι χειμερινή προετοιμασία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να δουλέψει με την ομάδα του και όπως φάνηκε, η δουλειά απέδωσε καρπούς.

Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν τρία φιλικά στην Μεγαλόνησο, τα κέρδισαν όλα και μάλιστα με εξαιρετικές εμφανίσεις. Αρχικά νίκησαν 4-1 την ισραηλινή Ασχόντ, στη συνέχεια με 3-0 την ΑΕ Λεμεσού και τέλος με 4-1 τον Άρη Λεμεσού.

Ο Ρουμάνος προπονητής είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Αλλά και από το γεγονός ότι επίσπευσαν την αποθεραπεία τους, οι μακροχρόνια τραυματίες.

Οι Λύρατζης και Τσαούσης είναι στο τελικό στάδιο και ετοιμάζονται να επιστρέψουν, ενώ ο Μιχαηλίδης υπολογίζεται πλέον κανονικά. Εκτός των δύο πρώτων, που ακόμη δεν είναι διαθέσιμοι, εκτός από τον αγώνα με την Καλαμάτα θα μείνουν οι Κούρτιτς, Ελ Καντουρί και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Καλαματα – ΠΑΟΚ Live Streaming: Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλαμάτας

Σε ρυθμούς… ΠΑΟΚ κινείται η Καλαμάτα, γνωστοποιώντας πως θα προβεί σε βραβεύσεις πριν από την αναμέτρηση. Με την υποσημείωση πως θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία. Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση.

«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι πριν από την έναρξη του αγώνα κυπέλλου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κάνει τις εξης βραβεύσεις:

Τους βετεράνους ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων Αντώνη Μαυρέα και Βασίλη Γεωργόπουλο για την προσφορά τους στις δύο ομάδες και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την μεγάλη ιστορία της και προσφορά της στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμα θα δοθούν στους εκπροσώπους της Θεσσαλονικιώτικης ΠΑΕ δώρα. Τοπικά προϊόντα και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να έχουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία».ΠΑΟΚ Live Streaming

Στην καλύτερη ενδεκάδα ο Γιάσμιν Κούρτιτς

Θέση στους 11 κορυφαίους της περασμένης αγωνιστικής περιόδου βρήκε ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του στην εκδήλωση του ΠΣΑΠΠ, ο Σλοβένος άσος του ΠΑΟΚ βρέθηκε μεταξύ των διακριθέντων της προηγούμενης σεζόν. Παίρνοντας θέση στα χαφ δίπλα στον Γιαν Εμβιλά του Ολυμπιακού. Στο πλαίσιο της βράβευσής του έβγαλε έναν μικρό λόγο. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Αυτό σημαίνει πολλά για μένα γιατί από πίσω κρύβεται αρκετή και σκληρή δουλειά. Φυσικά ευχαριστώ την οικογένειά μου και το μεγάλο κλαμπ στο οποίο αγωνίζομαι, τον ΠΑΟΚ. Με βοήθησε να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου».

Καλαματα – ΠΑΟΚ Live Streaming: «Το μοντέλο του ΠΑΟΚ είναι μονόδρομος»

Πεπεισμένος πως στο δεύτερο μισό της σεζόν θα εμφανιστεί ένας αισθητά πιο βελτιωμένος ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Ζοσέ Μπότο. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Είναι στη φύση μου να μην ικανοποιούμαι εύκολα και να επιδιώκω πάντα τη βελτίωση και την εκπλήρωση όλο και υψηλότερων στόχων. Ένας λόγος παραπάνω, όταν πραγματικά πιστεύω πως μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Βρίσκομαι όμως πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και γνωρίζω πόσο σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι συγκυρίες.

Θα σας πω κάτι που αφορά στην ευρωπαϊκή μας συμμετοχή. Αν είχαμε καταφέρει να περάσουμε τον πρώτο γύρο, η όλη εξέλιξη της πορείας μας μέχρι τη διακοπή θα ήταν πολύ διαφορετική. Ο αποκλεισμός ανέκοψε για ένα διάστημα την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Όχι γιατί υπάρχει κάποιο έλλειμμα σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του ρόστερ ή στη δουλειά του προπονητικού τιμ, αλλά γιατί ο αντίκτυπος στο ηθικό της ομάδας ήταν ισχυρός.

Από τις δύσκολες στιγμές, πάντως, μπορείς να πάρεις χρήσιμα μαθήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι μην σε πάρει από κάτω. Να μη μείνεις κολλημένος στην αποτυχία, να μην πέσεις στην παγίδα της αυτοαμφισβήτησης. ΟΚ, στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή συμβαίνουν και άσχημα πράγματα. Το ζητούμενο είναι να κοιτάς μπροστά και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι διαρκώς. Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα επικρατεί μία νοοτροπία που δεν βοηθά στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

«Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία»

«Έχουμε και εμείς οι Πορτογάλοι το ίδιο ελάττωμα. Εστιάζουμε υπερβολικά στην αρνητική πτυχή των πραγμάτων. Κάποιες φορές μάλιστα είμαστε θλιμμένοι πριν καν συμβεί το κακό. Υπάρχει μία κατηγορία παραδοσιακών τραγουδιών, που ονομάζεται «Fado», η οποία αντανακλά αυτήν ακριβώς την πεσιμιστική νοοτροπία.

Η νοοτροπία αυτή επηρεάζει και τους παίκτες. Είμαστε άλλωστε μία νέα ομάδα. Δεν αναφέρομαι στην ηλικία των παικτών, αλλά στο γεγονός ότι η ομάδα χτίστηκε από την αρχή με πολλά νέα πρόσωπα που χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στο καινούργιο περιβάλλον.

Ο Νάρεϊ, για παράδειγμα, δεν είναι πολύ νέος σε ηλικία, αλλά προέρχεται από μία χώρα με ριζικά διαφορετική νοοτροπία και σίγουρα δεν ήταν εξοικειωμένος με τον αρνητισμό που μπορεί να προκαλέσει ένα άσχημο αποτέλεσμα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα».

Καλαματα – ΠΑΟΚ Live Streaming: Παράδειγμα για την Ελλάδα η Πορτογαλία

Είστε ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το νέο αγωνιστικό πρότζεκτ, μέρος του οποίου είναι και η ηλικιακή ανανέωση του ρόστερ. Ποιο είναι το όραμά σας για τον ΠΑΟΚ: «Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε στον ΠΑΟΚ απηχεί την εν γένει φιλοσοφία μου για το ποδόσφαιρο και αυτόν τον δρόμο πιστεύω πως πρέπει να ακολουθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Ξέρετε, η Ελλάδα δεν είναι τόσο διαφορετική από την Πορτογαλία. Οκ, υπάρχει σήμερα μεγάλη διαφορά ως προς την ποιότητα των παικτών αλλά η διαφορά αυτή δεν έχει να κάνει με το DNA των δύο λαών.

Δεν είναι θέμα γονιδίων το αν μία χώρα θα είναι ισχυρή ή όχι στο ποδόσφαιρο. Η Πορτογαλία του παρελθόντος, ακόμη και του 2004, δεν ήταν η χώρα που είναι σήμερα σε ό,τι αφορά στο ποδοσφαιρικό της στάτους. Η εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς. Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την Πορτογαλία. Πρόκειται άλλωστε για δύο χώρες του ιδίου μεγέθους. Το μοντέλο που ακολουθούμε φέτος στον ΠΑΟΚ και το οποίο έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια οι ομάδες στην Πορτογαλία είναι η μόνη λύση για χώρες όπως οι δικές μας.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει κάτι. Η οικονομική βιωσιμότητα ενός κλαμπ είναι προϋπόθεση για την αγωνιστική του εξέλιξη. Αν έχουμε το σωστό πλάνο και δουλεύουμε με οργάνωση και μεθοδικότητα μπορούμε να επιτύχουμε και τους δύο στόχους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε στον ΠΑΟΚ. Να χτίσουμε έναν οργανισμό που θα συνδυάζει την οικονομική υγεία με την ανταγωνιστικότητα στο γήπεδο. Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν ότι αν δεν ξοδεύεις αλόγιστα δεν μπορείς να διεκδικείς και να κατακτάς τίτλους».

Καλαματα – ΠΑΟΚ Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News