Ολυμπιακος - Φενερμπαχτσε Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (13/12)

Ολυμπιακος - Φενερμπαχτσε Live Streaming

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming | Olympiacos – Fenerbahce Live Streaming: Φωτιά έχει πάρει η κορυφή της βαθμολογία στην Euroleague! Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε θα λύσουν τις διαφορές τους την Τρίτη στο ΣΕΦ (20:00), στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ρεκόρ 8-4 βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Μετά την εντυπωσιακή επικράτηση (117-71) απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια φιλοδοξούν να νικήσουν και τη Φενέρ, για να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα την περασμένη βδομάδα πέταξαν φλόγες κόντρα στους Ιταλούς και πέντε παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο λόγος για τους Βεζένκοφ (19 π.), Πίτερς (15 π.), Φαλ (15 π.), Μακίσικ (13 π.) και Λαρεντζάκη (11 π.). Αξίζει να σημειωθεί πως στον δημιουργικό τομέα έλαμψαν οι Σλούκας και Γουόκαπ με 7 και 8 ασίστ αντίστοιχα, ενώ και οι 12 που αγωνίστηκαν έδωσαν από μία τελική πάσα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης!Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Κέρδισε στην Πυλαία, αλλά έφυγε λαβωμένος

Εντός συνόρων οι πρωταθλητές Ελλάδας, την Κυριακή πέρασαν νικηφόρα (68-88) από την έδρα του ΠΑΟΚ. Έτσι,  διατήρησαν το αήττητο (9-0) στην Basket League και έκαναν ακόμα ένα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ο Κάναν με 17 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Με τη λήξη της αναμέτρησης όπως ήταν φυσικό ο Μπαρτζώκας στάθηκε και μεγάλο παιχνίδι με τη Φενέρ. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Έχουμε κάποια θέματα λόγω του σκληρού μας προγράμματος. Έχουμε Τρίτη – Πέμπτη αγωνιστική και απαιτητικά παιχνίδια. Απέναντι στον ΠΑΟΚ αντιμετωπίσαμε προβλήματα και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν οι Γουόκαπ και ΜακΚίσικ. Οπότε με αυτά τα δεδομένα είμαι πολύ ευχαριστημένος που κερδίσαμε. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις εδώ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια. Για αυτό το λόγο εκτιμώ πραγματικά τη νίκη. Κοιτάμε μπροστά, το παιχνίδι με τη Φενέρ είναι δύσκολο και πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα».

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming: Σημαντικές απουσίες στη Φενέρ

Η Φενέρμπαχτσε οδηγεί την κούρσα στην Euroleague και με ρεκόρ 10-2 έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα φαβορί για να φτάσει στο Final 4. Ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό σύνολο, με κεντρικό πρόσωπο τον Νικ Καλάθη. Η τουρκική ομάδα την περασμένη αγωνιστική επικράτησε με 104-75 στο Βερολίνο επί της Αλμπα.

Βέβαια, την Κυριακή έχασε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα Τουρκίας από την Τουργκ Τέλεκομ (75-82). Στο απουσιολόγιο της Φενέρ υπάρχουν δύο σημαντικοί παίκτες και ο Ιτούδης θα κληθεί να τα διαχειριστεί. Πιο συγκεκριμένα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα παρατάξει το σύνολό του χωρίς τους Σκότι Γουίλμπεκιν, Τζόναθαν Μότλεϊ και Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Τα τελευταία αποτελέσματα ανάμεσε σε Ολυμπιακό και Φενέρ προϊδεάζουν για ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Από τη σεζόν 2018/19 στο ΣΕΦ η Φενέρ έχει πανηγυρίσει 4 νίκες (72-73, 82-96, 71-76) και οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν το αρνητικό σερί με την νίκη στο καλάθι της περασμένης σεζόν (67-65).Ολυμπιακος Live Streaming

Ξεκάθαρος ο Μπαρτζώκας στην media day

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (13/12, 20:00) στάθηκε στην ποιότητα της τουρκικής ομάδας. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Έλληνα κόουτς.

«Το ότι η Φενέρ είναι πρώτη λέει κάτι. Προφανώς αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες και αυτό οφείλεται και στο καλό πρόγραμμα που είχε στην αρχή, αλλά και στα εκτός έδρας ματς που έπαιξε καλά. Είναι ένα ματς που πρέπει να το προσεγγίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα, αλλά και την ανάλογη σημασία που έχει για εμάς».

Υπάρχουν κάποιες ειδικές συνθήκες. Το γεγονός ότι όχι μόνο εμείς αλλά και η Φενέρ έχουμε παίξει Παρασκευή, Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη. Είναι πολλά τα παιχνίδια και όλοι οι παίκτες όπως αντιλαμβάνεστε δυσκολεύονται να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά θέματα μικροτραυματισμών στην ομάδα, που δεν νομίζω να αφήσουν κάποιον έξω. Μας απασχολεί το ότι κάποιοι δεν θα κάνουν προπόνηση σήμερα, αλλά θα κάνουν θεραπεία. Οπότε μένει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον πρώτο. Πιστεύουμε πως αν παίξουμε καλά θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε.

Προφανώς για να είναι πρώτη η Φενέρ έχει καλή καθοδήγηση από τον προπονητή, έχει ταλέντο και εμπειρία, έχει μεγάλο βάθος, είναι μια ομάδα που πρέπει να κάνεις καλό παιχνίδι για να την κερδίσεις. Το γεγονός ότι η Φενέρ είναι πρώτη καταδεικνύει άμεσα τη δυσκολία και τη σημασία του αγώνα. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για αυτό. Κάθε παιχνίδι δίνει δύο βαθμούς και αυτό είναι κλισέ, όμως, έτσι είναι. Όσο περισσότερες νίκες κάνεις στον πρώτο γύρο, γιατί μετά αρχίζουν τα μαθηματικά και στενεύουν τα πράγματα, είναι καλό… Η πρόκριση στην 8άδα είναι ο πρώτος στόχος μας και αυτός θεωρώ πως είναι ο πρώτος στόχος όλων των ομάδων, να είναι στις οκτώ πρώτες από τις συνολικά δεκαοκτώ ομάδες της διοργάνωσης, που είναι όλες καλές».

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming: Έτοιμος για την πρόκληση ο Λούτζης

Ο Μιχάλης Λούντζης σε δηλώσεις του πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (13/12, 20:00) στάθηκε στους τομείς που πρέπει να εστιάσουν οι «ερυθρόλευκοι». Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής γκαρντ.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή και καλοδουλεμένη ομάδα, που αυτή τη στιγμή είναι πρώτη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να μπούμε δυνατά και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Παίζουμε στην έδρα μας και μαζί με τον κόσμο μας δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και που δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση, νομίζω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάποιον. Πάμε για να πάρουμε τη νίκη.

Σίγουρα η Φενέρ κάτι κάνει καλά και για αυτό είναι πρώτη. Εμείς θα ξεκινήσουμε από την άμυνα, όπως προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ακολουθήσουμε το πλάνο, θα μπορέσουμε να τους περιορίσουμε. Τους έχουμε μελετήσει, έχουμε δει στο βίντεο τι πρέπει να κάνουμε και αυτό που μένει είναι να το δείξουμε και στο γήπεδο. Όταν είσαι Ολυμπιακός όλα τα παιχνίδια είναι must win. Για αυτό είπα και πριν πως δεν φοβόμαστε κανέναν. Οπότε θα μπούμε μέσα για να το πάρουμε».

Το διαιτητικό τρίο και το απουσιολόγιο

Η Euroleague έκανε γνωστούς τους διαιτητές των αναμετρήσεων της 13ης αγωνιστικής, ανάμεσά τους και στα ματς των ελληνικών ομάδων. Στο ματς του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρσία, Όλεγκς Λάτισεβς και Νταμίρ Γιαβόρ.

«Πονοκέφαλος» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει του παιχνιδιού απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, αφού ο Έλληνας τεχνικός δεν γνωρίζει αν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ουόκαπ, ΜακΚίσικ και Μπλακ, που δεν προπονήθηκαν τη Δευτέρα (12/12). Οι δύο πρώτοι είχαν ενοχλήσεις σε μέση και πόδι αντίστοιχα και προφυλάχτηκαν από τον Μπαρτζώκα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ την Πυλαία, με τον Μπλακ να κουβαλάει τον τραυματισμό του από το παιχνίδι απέναντι στη Βίρτους.

Δεν έφτανε στη Φενέρμπαχτσε η ήττα-σοκ από την Τουρκ Τέλεκομ, ήρθε και ο τραυματισμός του κορυφαίου παίκτη της τη φετινή σεζόν να δέσει το… γλυκό. Ο Μότλεϊ χτύπησε στη γάμπα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, με τον άσο της τουρκικής ομάδας να έχει πρόβλημα και να μένει εκτός για 10-15 μέρες. Έτσι ο Αμερικανός άσος θα απουσιάσει από την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, με το πρόβλημά του να προστίθεται σε αυτό του Σκότι Ουίλμπεκιν.

Ολυμπιακος – Φενερμπαχτσε Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News