Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live Streaming: Ζωντανά σήμερα (21/5)

Μπαρτσελονα - Ολυμπιακος Live Streaming

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος| Barcelona – Olympiacos Live Streaming: Παρά την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε, ο Ολυμπιακός έχασε στο τελευταίο σουτ από την Αναντολού Εφές. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να συμβιβαστούν με τη συμμετοχή στο μικρό τελικό με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Το τζάμπολ του μικρού τελικού Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός για τις 17:00. 

Οι δύο ομάδες που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις στην κανονική διάρκεια, θα βρεθούν τώρα στο μικρό τελικό. Αφού και οι Καταλανοί ηττήθηκαν στον ισπανικό «εμφύλιο» από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην μεγαλύτερη φετινή έκπληξη της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν πολύ καλά το παιχνίδι, σε όλη τη διάρκειά του. Από την αρχή φρόντισαν να πάρουν θέση οδηγού και να υποχρεώσουν την Εφές να κυνηγάει στο σκορ. Ακόμη κι όταν οι Τούρκοι πήραν ένα προβάδισμα 11 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Μπαρτζώκα αντέδρασαν.

Έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και πλησίασαν στο καλάθι. Η τελευταία επίθεση όμως και με το ματς ισόπαλο, ήταν αυτή που έκρινε το ματς. Ο Βασίλιε Μίτσιτς ευστόχησε σε τρίποντο σε «νεκρό χρόνο» και έδωσε την πρόκριση στην Αναντολού, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το τελικό 74-77.EuroLeague Live Streaming

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακος Live Streaming: Τι είπε ο Μπαρτζώκας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε αρχικά: «Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι αν είχαμε κάποιες αποφάσεις καλύτερες. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και αυτό μας κόστισε. Είναι δύσκολη νύχτα για τους φίλους της ομάδας. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Ήρθαμε εδώ μετά από μια μεγάλη περίοδο που εν μετείχαμε σε Final 4. Δείξαμε ότι αξίζαμε να είμαστε εδώ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τον οργανισμό. Ο Ολυμπιακός είναι στο υψηλό επίπεδο της Euroleague και θα μείνει εδώ».

Tο πόσο επηρέασε η απειρία σε τέτοια παιχνίδια: «Κάποιες φορές πληρώνουμε την απειρία τέτοιων αγώνων. Πάντα είναι δύσκολο την πρώτη φορά. Παίρνεις κάποιες αποφάσεις και πρέπει να σκεφτείς. Δεν παραπονιέσαι γι αυτό. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Χτίσαμε μια γερή ομάδα και στις δύο πλευρές. Ξέρουν πώς να παίζουν σε κρίσιμες στιγμές. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Εφές και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας».

Την έκβαση του αγώνα και εάν φέρνει απογοήτευση: «Παίξαμε καλύτερα στο πρώτο μέρος, αλλά βρεθήκαμε μόνο με 1 πόντο μπροστά. Η Εφές έχτισε διαφορά 11 πόντων στη συνέχεια. Έχουν την εμπειρία να επιστρέψουν και είχαμε πολλές ευκαιρίες να περάσουμε μπροστά. Θυμάμαι κάποια λάθη στο τρανζίσιον. Κάποιες φορές χάσαμε κάποιες φάσεις και κάποια pull up. Είχαμε 3 χαμένες βολές σε κρίσιμα σημεία και σε τέτοιες στιγμές θες μεγάλα σουτ για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Ο Βεζένκοφ είναι φανταστικός σουτέρ, αλλά μέτρησε 1/8 τρίποντα. Η άμυνα στην Ευρώπη είναι τέτοια που προστατεύει το καλάθι και πρέπει να βρεις ελεύθερα σουτ. Είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να επιστρέψει αν βάλεις τα σουτ. Ήμασταν σταθεροί και συνεπείς και παλέψαμε ως το τέλος».

«Μαγικός ο κόσμος, τον ευχαριστούμε»

Για τους Λάρκιν-Μίσιτς: «Θέλω να μιλάω για την ομάδα μου και τους παίκτες μου. Έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν γι αυτούς τους παίκτες. Είχαν τύχη σήμερα. Είναι φανταστικό δίδυμο και οι δύο προσθέτουν πράγματα ο ένας στον άλλο. Δημιουργούν, εκτελούν. Συγχαρητήρια στην Εφές. Πληρώνει πολλά λεφτά να τους έχει».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Είμαι ευγνώμων για την στήριξη του κόσμου. Έχει να κάνει με την στήριξη που είχαμε όλη τη σεζόν. Είμαι πραγματικά ευγνώμων και λυπημένος που δεν τους δώσαμε τη χαρά να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Το τελευταίο σουτ ήταν μια επιλογή που έπρεπε να κάνουμε. Η απόφασή μου ήταν να παίξουμε άμυνα. Προσπαθήσαμε να παίξουν πικ εν ρολ με τον Μόερμνα, όμως ήταν ένα δύσκολο σουτ του Μίσιτς, που έβαλε το σουτ τελικά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα προφανώς, όμως πήρε το σουτ και το έβαλε».

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακος Live Streaming: Ξεκάθαρος ο Γιασικεβίτσιους

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από την πλευρά μας μας έλειπε η συγκέντρωση στις λεπτομέρειες. Δεν κάναμε όσα είπαμε. Είναι δύσκολο να καταλάβεις πως ένας προπονητής στο Final Four βρίσκεται στο +11 στο ημίχρονο και λέει στους παίκτες του πως δεν τα πάνε καλά. Αυτό τους είπα. Δεν μου άρεσε το πώς παίζαμε. Το παιχνίδι είναι 40′ και θα ισορροπούσε η κατάσταση. Δεν ήμασταν έτοιμοι να θυσιαστούμε. Στο τέλος η Ρεάλ έβαλε τα σουτ. Αν θες να παίξεις έναν τελικό και δέχεσαι 52 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο… Δεν ξέρω. Υπάρχει τεράστια απογοήτευση, θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Όμως, δεν θα παίξουμε στον τελικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το σερί νικών της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και το κατά πόσο το σκέφτονταν αυτό οι παίκτες του: «Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσετε τους παίκτες. Γιατί ρωτάτε εμένα; Δεν καταλαβαίνω. Σας λέω ότι στο ημίχρονο η ομιλία μου ήταν γύρω από το ότι δεν τα πάμε καλά. Θα το πω ξανά: μπορείτε να φανταστείτε έναν προπονητή στο +11 στο ημίχρονο να λέει πως δεν πάμε καλά; Η Ρεάλ είχε πολλά ελεύθερα σουτ, κάποια φόλοου. Συνήθως αυτά έρχονται πίσω. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε έτσι και η Ρεάλ έβαλε τα σουτ. Δεν μπόρεσα να προετοιμάσω την ομάδα μου. Ο προπονητής πάντα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, αναμφίβολα».

Την πλήγωσε η «αιώνια» αντίπαλος

Στον ισπανικό εμφύλιο, η Μπαρτσελόνα έμπαινε στο ματς με τον αέρα του φαβορί. Είχε άλλωστε 5-0 νίκες στα φετινά επίσημα παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ. Επιπλέον, οι Μαδριλένοι έχασαν λόγω τραυματισμού και τον Ουίλιαμ Γκος στην αρχή της αναμέτρησης. Ενώ στο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 45-34. Αυτό πάντως δεν πτόησε ιδιαίτερα τον Πάμπλο Λάσο.

Ο προπονητής της Ρεάλ έβγαλε… λαγό από το καπέλο με την ενεργοποίηση του Φαμπιάν Κοζέρ. Ο 35χρονος Γάλλος γκαρντ ηγήθηκε της αντεπίθεσης της «βασίλισσας» και με 18 πόντους οδήγησε τους «μερένχες» στη νίκη με 86-83. Η Μπαρτσελόνα έμεινε λοιπόν για ακόμη μία χρονιά με άδεια χέρια. Παρά το γεγονός ότι ήταν ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο, τερματίζοντας στην πρώτη θέση.

Μπαρτσελονα – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Δείτε τον αγώνα με ένα κλικ εδώ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News