Ολυμπιακος - Εφες Live Streaming: Ζωντανά σήμερα (19/5)

Ολυμπιακος - Εφες Live Streaming

Ολυμπιακος – Εφες | Olympiacos – Efes Live Streaming: Λίγες ώρες έμειναν για μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το Final Four της Euroleague που φέτος διεξάγεται στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου. Τζάμπολ στο Ολυμπιακός-Εφές στις 19:00.

Αυτή είναι η 11η παρουσία των Πειραιωτών σε Final 4, έχοντας στη συλλογή τους τρεις κούπες (1997, 2012, 2013). Η Εφές διαθέτει ένα τρόπαιο στη συλλογή της (2021) και ψάχνει το «back to back». Η ομάδα Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να βγει… όρθια από την πολύ σκληρή σειρά (3-2) με την Μονακό του Μάικ Τζέιμς. Βάζοντας στη βαλίτσα της το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Ηγέτης των Πειραιωτών ήταν ο…. συνήθης ύποπτος Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ μαζί με τους Γουόκαπ και Μακίσικ δημιούργησαν μια εκρηκτική τριάδα στην περιφέρεια. Στους «ερυθρόλευκους» υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και προσμονή για το σπουδαίο ματς με τους Τούρκους.

Η Εφές υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν έγινε πέρσι πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο Βελιγράδι θα τα δώσει όλα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Ο κορεσμός που εμφάνισαν οι Τούρκοι στην κανονική διάρκεια (6οι με 16-12) έλαβε τέλος στα playoffs. Εκεί η Εφές, παρά το μειονέκτημα έδρας, απέκλεισε με 3-1 την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Αταμάν τα τελευταία χρόνια δουλεύει σχεδόν με το ίδιο ποιοτικό ρόστερ. Οι Μίσιτς και Λάρκιν είναι όλα τα λεφτά στην περιφέρεια των Τούρκων. Στους ψηλούς  δεσπόζουν οι Ντάνστον, Πλάις, Σίνγκλετον και Μόερμαν.EuroLeague Live Streaming

Ολυμπιακος – Εφες Live Streaming: Τι είπε ο Μπαρτζώκας

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι έξτρα, κάτι διαφορετικό. Πρέπει απλά να συγκεντρωθούμε στους εαυτούς μας, να παίξουμε για εμάς, για την ομάδα μας, για τον Πειραιά. Πρέπει απλά να απολαύσουμε την στιγμή, είναι υπέροχο να είσαι εδώ και να παίζεις στο Final Four».

Για την σχέση του με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Είναι ομαδική προσπάθεια. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί: οι φίλαθλοι, οι πρόεδροι, όλοι μας παλεύουμε για τον στόχο μας. Ξέρω τι σημαίνει Ολυμπιακός: Σημαίνει πάθος και ακραία συναισθήματα, είτε προς την καλή, είτε προς την κακή μεριά. Τώρα είμαστε στην καλή μεριά, αλλά κανένας δεν ξέρεις τι θα φέρει η ζωή!»

Για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν: «Σέβομαι απεριόριστα τον Εργκίν Αταμάν και την δουλειά του. Εκφράζει την αυτοπεποίθησή του, δεν είναι κακό. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας και αυτό που πρέπει, αλλά ειλικρινά δεν έχουμε ασχοληθεί με τις δηλώσεις αυτές».

«Δουλέψαμε πολύ και δικαιωθήκαμε»

«Είναι τιμή μας να είμαστε εδώ, στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σε αυτή την πόλη. Ο αρχικός μας στόχος δεν ήταν αυτός. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε εδώ, είμαστε πολύ χαρούμενοι και νιώθω υπέροχα που θα παίξω σε ακόμα ένα Final Four με αυτή την ομάδα».

Για την εμπειρία των προηγούμενων συμμετοχών σε Final Four, σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει το Final Four. Είμαι πολύ τυχερός, γιατί έχω την εμπειρία, όπως και ο κόουτς, ο Σλούκας και ο Παπανικολάου. Δώσαμε κάποιες συμβουλές, αλλά ξέρω ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για τις διαφορές με τις προηγούμενες συμμετοχές του Ολυμπιακού στο Final Four: «Κάθε Final Four είναι ξεχωριστό. Το άγχος παραμένει πάντα το ίδιο, για να πετύχεις και να καταφέρεις να φτάσεις στον στόχο σου. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φτάσει εδώ με τρία διαφορετικά format. Πρώτα με ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ, μετά το 12 και το 13 και τώρα είναι η τρίτη φάση. Είναι μία καινούρια ομάδα, εκτός από εμένα, τον Σλούκα και τον Παπανικολάου. Είναι άξιο επιτυχίας αυτό που πετύχαμε, γιατί ουσιαστικά ήταν σαν ξεκινήσαμε από την αρχή».

Για τις στιγμές μετά το τέλος του Game 5 με τη Μονακό: «Πιστεύω ότι οι φίλαθλοί μας θα μας δώσουν ξανά μεγάλη ενέργεια. Δεν υπάρχει πίεση, μας βοήθησαν πολύ σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Ήταν τρομερό αυτό που έγινε με τη Μονακό. Ήταν πολλά τα συναισθήματα, η επιτυχία, τα 2,5 χρόνια με τον Covid… Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους κάναμε να νιώσουν έτσι».

Ολυμπιακος – Εφες Live Streaming: Ξεκάθαρος ο Εργκίν Αταμάν

«Ο Ολυμπιακός είναι μια γεμάτη ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Ο Σλούκας είναι το κλειδί. Ο Βεζένκοφ είναι από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη, ο Φαλ φέρνει κάτι διαφορετικό, ο Παπανικολάου είναι εξαιρετικός, όπως και ο Ουόκαπ. Για εμάς είναι σημαντικό να τρέξουμε το παιχνίδι και να το κάνουμε μέσα από την άμυνα, όπως κάναμε με την Αρμάνι Μιλάνο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Είναι το στυλ μου. Απολαμβάνω το παιχνίδι. Είναι αθλητισμός. Προφανώς τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Υπάρχει πίεση, πριν και μετά το παιχνίδι. Μέσα στο παιχνίδι είμαι ζεστός, αλλά πάνω απ’ όλα είναι αθλητισμός και απολαμβάνω το παιχνίδι»

Οριακά τα ματσαρίσματα, εκτός ο Σιμόν

Στις δύο φετινές μάχες της κανονικής διάρκειας Ολυμπιακός και Εφες πανηγύρισαν από μια νίκη. Στο ΣΕΦ επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι» στην παράταση (87-85), ενώ στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι νίκησαν εύκολα με 88-69. Με μια σημαντική απουσία θα παραταχθεί η Αναντολού Εφές στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, στο Final 4 του Βελιγραδίου. Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν τέθηκε εκτός μάχης, λόγω τραυματισμού, με τον Κροάτη φόργουορντ αν θέλει να βοηθήσει την ομάδα του με διαφορετικό τρόπο.

Από την μεριά του, ο Ροντρίγκ Μπομπουά προπονείται κανονικά αυτή την ώρα στην “Stark Arena” και όλα δείχνουν πως θα είναι στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν για το κομβικό παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακος – Εφες Live Streaming | Links:

Δείτε τον αγώνα με ένα κλικ εδώ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News