Δώνης: «Τέλος οι μεταγραφές, υπάρχει ο Γενάρης - ο αντι-Μακέντα στο μυαλό μου - Τότε θα παίξουν οι "νέοι"»

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Πικραμένος ο Δώνης μετά το ματς: "Εγώ φταίω"

Ο προπονητής των πρασίνων, Γιώργος Δώνης, μίλησε για τα σχέδιά του πριν από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, τις μεταγραφές, αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα (Κυριακή 15/9 21.30).

Αναλυτικά όσα δήλωσε τη NOVA:

Για τον Φάουστο: «Είναι ποδοσφαιριστής που έχει αρκετά μεγάλη εμπειρία. Μπορεί να παίξει σαν 6αρι, είναι δυνατός στο παιχνίδι του και είναι κάτι που χρειαζόμαστε. Θα κάνει εργομετρικές εξετάσεις για να δούμε το επίπεδό του, ωστόσο σε περίπου 3 εβδομάδες θα είναι έτοιμος. Ο Σένκεφελντ ακόμη δεν είναι σε καλό επίπεδο, θα χρειαστεί χρόνο ακόμη. Ο Μπεκ, από την άλλη είναι σε πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά του λείπει ο ρυθμός, καθώς στάθηκε άτυχος με κάποιους τραυματισμούς».

Για τη μη απόκτηση έμπειρου επιθετικού: «Δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή. Προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, σε κάποια τα καταφέραμε σε μερικά δεν τα καταφέραμε. Είμαι ευχαριστημένος καθώς οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν ένα ενωμένο γκρουπ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τώρα θα επικεντρωθούμε στους παίκτες που έχουμε. Επίσης, ο Κολοβός είναι από τους παίκτες που μπορεί να παίξει ως φορ. Όταν έχεις βασικό φορ τον Μακέντα, τότε είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι αντάξιο, αλλά αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες. Ωστόσο, θα δούμε τις αδυναμίες μας και τον Ιανουάριο ίσως υπάρξει κάποια λύση».

Για τα ματς με Λαμία και ΟΦΗ: «Με τη Λαμία δεν ήμασταν καλοί, ήμασταν υποτονικοί. Αξιολογήσαμε το ματς με τον ΟΦΗ. Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Το σημαντικό κομμάτι είναι η αντίδραση. Εχουμε το ματς με τον Αρη και είναι μια πρόκληση να εμφανιστούμε ως ένα καλό γκρουπ που θα διεκδικήσει το αποτέλεσμα. Η ψυχολογία σε όλα αυτά παίζει πολύ σοβαρό ρόλο και εμείς είμαστε ρεαλιστές και αξιολογούμε τις καταστάσεις. Υπάρχει σταθερότητα σε όλα. Το ματς με τον Αρη δεν κρίνει κανένα τίτλο, είναι απλά ένα ματς, το οποίο θα πάμε με στόχο να το κερδίσουμε. Το πως αντιδρά ο κόσμος δεν αφορά εμάς, εμείς θα πρέπει να έχουμε σταθερή σκέψη. Αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε, αν και δεν είναι εύκολο να ελέγχεις τα συναισθήματα. Οταν λέμε ότι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, εννοούμε ότι πρέπει να κάνουμε αξιολόγηση, να επενδύουμε και να προχωράμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουμε χώμα…».

Για το παιχνίδι με τον Αρη: «Αν δούμε τι συμβαίνει θα διαπιστώσουμε ότι και οι δύο θα προσπαθήσουμε να αντιδράσουμε. Το πλάνο του Αρη θα παραμείνει με την ίδια σταθερά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και το παιχνίδι θα είναι αρκετά δυνατό».

Γα το αν αισθάνεται πίεση: «Ξέρω ότι υπάρχει πίεση αλλά εγώ εν την αισθάνομαι. Εγώ έχω όραμα και στόχο. Ξέρουμε τις συνθήκες και η ομάδα μπαίνει σε μια σταθερότητα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News