Απλά και όμορφα...

Απλά και όμορφα...

[ads]

Με δυο γκολ από το πρώτο μισάωρο και μια… φωτοβολίδα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο Κύπελλο κι επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού στη Λεωφόρο.

Λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί την ΑΕΚ σε ένα οριακό, από κάθε άποψη, ντέρμπι στη Λεωφόρο, ο αλλαγμένος Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 3-0 τον Λεβαδειακό και έκανε αρχή με το… δεξί στο θεσμό του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» που είχαν εννέα νέα πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα της Τούμπας, έκαναν εξαιρετική εκκίνηση στο ματς, προηγήθηκαν 2-0 στο 26′ κι επί της ουσίας είχαν καταφέρει να τελειώσουν νωρίς-νωρίς το ματς.
Έτσι, πήρε την ευκαιρία ο Γιάννης Αναστασίου να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έχει δει αρκετά ως τώρα. Ο Βέμερ επέστρεψε μετά από 70 ημέρες στη δράση, αφού είχε να αγωνιστεί από τον αγώνα με την Καμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα έκανε ο νεαρός Λάζαρος Λάμπρου. Χρόνο πήρε και ο Νίκος Καλτσάς.
Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος στο 24′ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 στη Λεωφόρο. Δυο λεπτά αργότερα, ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά κι ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά έκανε το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου κόντρα στους Βοιωτούς!
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση του αποτελέσματος. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ματς, ωστόσο, στην καλή του ευκαιρία σε τρομερό σουτ του Μαχαίρα, ο Κοτσόλης αντέδρασε σωστά. Έτσι, στο 77′ ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια ωραία αντεπίθεση και ο Κλωναρίδης έβαλε το γκολ του αγώνα με τρομερό δεξί σουτ! Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους πράσινους να αποσπούν το χειροκρότημα της κερκίδας, η οποία ζήτησε νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Μαρινάκης (57’ Βέμερ), Λαγός, Λουντ (70’ Καλτσάς), Νίνης, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης (79’ Λάμπρου)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Βερέμκο, Τριποτσέρης, Μαχαίρας (76’ Ντομοβτσίσκι), Μάγκας, Μίνγκα, Ρομέου (57’ Γιάχιτς), Θέος, Μάρκοβιτς (57’ Μανωλάς), Χατζηλάμπρος, Έντουιν, Μουλόπουλος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News