Παναθηναϊκος - Βιλερμπαν Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (08/03)

Παναθηναικος - Βιλερμπαν Live Streaming

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα τετράδας.

Παναθηναϊκος – Βιλερμπαν Live streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ (21:15) για την 28η αγωνιστική ώστε να κάνει άλλο ένα βήμα προς την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κάνει το τελικό σπριντ στην κανονική περίοδο της Euroleague και μετά την πιο δύσκολη αποστολή που ήταν στη Μαδρίτη απέναντι στην πρωτοπόρο Ρεάλ, έχει ένα θεωρητικά πολύ πιο βατό παιχνίδι μπροστά της, απέναντι στην προτελευταία της κατάταξης Βιλερμπάν.

Να δώσει συνέχεια

Οι «πράσινοι» στην προηγούμενη στροφή έκαναν πάταγο. Με το εντυπωσιακό 86-97 στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, για να γίνουν η πρώτη ομάδα φέτος που φεύγει νικήτρια από το WiZink Center, με την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και όχι μόνο.

Ο Λεσόρ όχι μόνο δεν υστέρησε κόντρα στα θηρία στη ρακέτα των «μερένχες» (Ταβάρες, Πουαριέ). Κυριάρχησε με σειρά εμφατικών καρφωμάτων και έκανε εμφάνιση που τον ανέδειξε σε MVP της αγωνιστικής, όντας απόλυτος πρωταγωνιστής σε μια ολοκληρωτική εμφάνιση που ανέβασε τον Παναθηναϊκό στο 17-10 και τον διατηρεί σταθερά στην πρώτη τετράδα.

Το χωρίς Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο «τριφύλλι» επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να υποδεχθεί την γαλλική ομάδα που έρχεται χωρίς τον πρώην «πράσινο» Πάρις Λι αλλά με μπροστάρη τον γερόλυκο Νάντο Ντε Κολό, παίζοντας για το γόητρό της, με ρεκόρ 6-21 και προερχόμενη από νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο στην Ldlc Arena (81-77), όντας επικίνδυνη αν της δοθεί περιθώριο… χαλαρότητας.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο του σε άλλο ματς στο ΟΑΚΑ. Έχει καταφέρει να το μετατρέψει ξανά σε «κάστρο», με έξι σερί νίκες, φιλοδοξώντας το τέλος του δρόμου στην κανονική περίοδο να τον βρει στην τετράδα ώστε ο δρόμος για το Final-4 του Βερολίνου να περάσει από το «σπίτι» του.

«Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο ίσως προλάβουν τον Ολυμπιακό»

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό.  «Δεν είναι εύκολο να έχεις κίνητρο μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο που κάναμε κάποια λάθη παίξαμε πολύ καλά και ήμασταν εύστοχοι. Μοιράσαμε τους πόντους, μοιράσαμε τον χρόνο και κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

Όσο για τους Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο είπε: «Και οι δύο δε θα είναι έτοιμοι για το ματς με τη Βιλερμπάν. Ίσως για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμοι».

Παναθηναϊκος – Βιλερμπαν Live streaming: Χωρίς Πάρις Λι και Μάικ Σκοτ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Με δυο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί η Βιλερπάν κόντρα στον Παναθηναϊκό (8/3 21:15), καθώς Πάρις Λι και Μάικ Σκοτ τέθηκαν εκτός για την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (8/3, 21:15) την Βιλερμπάν στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, με την γαλλική ομάδα να κατεβαίνει με δυο σημαντικές απουσίες στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Le Progres, η Βιλερμπάν δεν μπορεί να υπολογίζει στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Πάρις Λι. Ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρείται από πνευμονία, ενώ ο πρώην NBAερ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο.

Ο Λι μετράει την τρέχουσα περίοδο 11.8 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ  ανά 28’29” συμμετοχής σε 27 παιχνίδια με τη Βιλερμπάν. Ο Σκοτ έχει 11.1 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 22’56” που αγωνίζεται.

Παναθηναϊκος – Βιλερμπαν Live streaming: «Δείξατε στη Μαδρίτη ότι είστε για το 7ο ευρωπαϊκό – Μια οικογένεια μέχρι τέλους»

Τυχεροί στην κοπή της πίτας ήταν οι Τζέριαν Γκραντ, Λούκα Βιλντόζα και Κώστας Αντετοκούνμπο, ο άμεσος συνεργάτης του Εργκιν Αταμάν, Τσενκ Γιλντιρίμ, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Σάββας Αρώνης και ο γιατρός, Θανάσης Κονίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, αγάπη, ευτυχία, τύχη και όλα τα καλά σε εσάς και τους αγαπημένους σας. Γιατί αν δεν έχουμε υγεία και αγάπη όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Πέρσι τέτοια εποχή ήμασταν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις της Euroleague, ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα έχοντας συνεχόμενες ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο, ήμασταν το μαύρο πρόβατο της Euroleague και μας κυνηγούσαν από παντού. Η ΚΑΕ λειτουργούσε -θα χρησιμοποιήσω την έκφραση- με προσωπικό ασφαλείας και ο καθένας χρειαζόταν να κάνει 20-30 δουλειές. Ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Γιώργος Μοιρέας και πολλοί ακόμη άνθρωποι-ελβετικοί σουγιάδες, έκαναν τα πάντα.

Κάποια στιγμή λοιπόν, σε μια συζήτηση με την Κυβέρνηση τέθηκε το θέμα του ΟΑΚΑ. Εκεί άρχισαν να στροβιλίζονται στο μυαλό μου διάφορες σκέψεις. Εν πάση περιπτώσει καθίσαμε με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος γνωρίζει πως  τον σέβομαι και τον αγαπώ και είπαμε ότι πρέπει να το γυρίσουμε το πράγμα και να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Στην κορυφή όμως σε όλα τα επίπεδα, παντού. Με τη βοήθεια του προέδρου, κ. Παρθενόπουλου, οι σχέσεις μας με την Euroleague είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο. Εκφράζουμε την άποψή μας για όλα και είμαστε πρωτοπόροι στις αποφάσεις.

«Να φέρουμε κοντά μας τον κόσμο»

Ένα δεύτερο που έπρεπε να γίνει ήταν να ξαναφέρουμε κοντά μας τον κόσμο. Και τον απλό κόσμο αλλά και τη Θύρα 13. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Κοντό. Με τις δικές του προσπάθειες καθίσαμε, μιλήσαμε με τη Θύρα 13 και υπήρχε τεράστια διάθεση από πλευράς τους να είναι κοντά μας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Και θέλω να πω και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ που μέχρι σήμερα είναι στο γήπεδο όπως πρέπει. Για τον κόσμο βάλαμε κάποιους στόχους με το οικονομικό μας τμήμα και το marketing για το πως θα τον ξαναφέρουμε πίσω στο γήπεδο. Και όχι μόνο τον φέραμε αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει και ρεκόρ του παρελθόντος.

Αυτό δεν έχει γίνει τυχαία, έχει γίνει πρωτίστως με την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ από τον κ. Χρυσοχόο και όλη του την ομάδα αλλά έχει γίνει κυρίως από τον κ. Μπίτζιο, ο οποίος σκανάροντας όλη την αγορά έχει φέρει κατ’ εμέ στελέχη του υψηλότερου επιπέδου ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που ονειρευόμαστε: το γήπεδο να μην είναι απλά ένας αγώνας αλλά μια εμπειρία για όλη την οικογένεια. Είναι ένα στοίχημα που ήδη έχουμε κερδίσει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Το ΟΑΚΑ ναι, έχει αλλάξει, έχει γίνει ένα ωραίο οικογενειακό περιβάλλον. Πριν από 10-15 μέρες μας παρουσιάστηκε από την Populous, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία που θα αναλάβει το κομμάτι της αλλαγής του ΟΑΚΑ. Θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά αυτό που θα δούμε του χρόνου δεν θα το έχουμε ξαναδεί στην Ευρώπη, ίσως ούτε στην άλλη άκρη του Ωκεανού.

«Ο πήχης πήγε πολύ ψηλά»

Όμως όλα αυτά είναι ωραία αλλά αν δεν έχεις μια ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών. Να μπορεί να υποστηρίξει όλα αυτά, γιατί αυτός είναι ο οδηγός για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα η μεγαλύτερη επιτυχία του κ. Αταμάν αλλά και όλης της ομάδας δεν είναι ότι είμαστε τρίτοι αυτή τη στιγμή στην Euroleague, δεν είναι ότι είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα, είναι το γεγονός ότι κανένας δεν θεωρεί ως επιτυχία αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα. Όπου διαβάζεις όλοι θέλουν Final 4, όλοι θέλουν πρωτάθλημα, όλοι θέλουν το 7ο. Αυτή είναι η μεγάλη μας επιτυχία.

Γιατί εμείς όταν καθίσαμε πέρσι είπαμε πως θέλουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό πίσω στην κανονικότητα. Να γίνει ανταγωνιστικός και ο κόσμος να έρθει σιγά-σιγά στο γήπεδο και να αγκαλιάσει την προσπάθεια. Όχι μόνο η ομάδα παίζει καλά, αλλά έχουμε καταφέρει και όλα όσα προανέφερα. Θα μου επιτρέψετε να χειροκροτήσω όλους εσάς καθώς είναι μια δική σας προσπάθεια.

Αλλά όπως μου έμαθε ο πατέρας μου, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για μένα η καλύτερη ομάδα που έχει βρεθεί στην ιστορία ήταν η Μακάμπι του Γκέρσον. Μετά ήταν η Γιουγκοπλάστικα των 90s και μετά ο Παναθηναϊκός του Βερολίνου. Με την εικόνα που είδα στη Μαδρίτη πιστεύω πως και τις τρεις αυτές ομάδες θα τις κερδίζαμε. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι ο πήχης πήγε πολύ ψηλά. Το τέλος της χρονιάς θα μας βρει με ευρωπαϊκό και πρωτάθλημα.

Για άλλη μια φορά να ευχηθώ καλή χρονιά, υγεία, αγάπη, τύχη. Όλα τα καλά του κόσμου σε εσάς, τις οικογένειές σας και τους αγαπημένους σας. Σαν μία οικογένεια θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου, μέχρι τέλους…».Παθηναικος Live Streaming

Παναθηναϊκος – Βιλερμπαν Live streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News