Βαλενθια – Παναθηναϊκος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (05/01)

Βαλενθια – Παναθηναϊκος Live Streaming

Να επιστρέψει στις νίκες και να σπάσει το κακό σερί στην Ισπανία θέλει ο Παναθηναϊκός.

Βαλενθια – Παναθηναϊκος Live Streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της Βαλένθια (21:30) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Euroleague.

Δεύτερο πιάτο της διαβολοβδομάδας, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει άμεση αντίδραση μετά το άσχημο ποδαρικό στο 2024 εξαιτίας της ήττας από την Μπασκόνια.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειχνε έτοιμη να πανηγυρίσει την 5η συνεχόμενη νίκη στην Euroleague, αλλά παρά το +17 στο τρίτο δεκάλεπτο και το +9 στο τέταρτο έκανε κακό φίνις στο ματς και έδωσε την ευκαιρία στους Βάσκους να… κλέψουν τη νίκη (75-73).

Οι «πράσινοι» είδαν το νικηφόρο σερί τους να τερματίζεται, αλλά αντίθετα συνεχίζεται το αρνητικό σερί επί ισπανικού εδάφους, που πλέον είναι στις 18 ήττες.

Αυτό το σερί καλούνται να τερματίσουν ώστε να βελτιώσουν το 10-8. Έτσι, θα εδραιωθούν στην πρώτη 6άδα της κατάταξης, σε μία κούρσα πολύ λεπτών ισορροπιών.

Να σπάσει το κακό σερί

Ο Αταμάν μετά την ήττα στη Βιτόρια επισήμανε μεταξύ άλλων πως «κάποιες φορές μπορεί να γυρίσεις από 20 πόντους, όπως έγινε στο Μονακό, και κάποιες να είσαι πάνω και με κάποια σουτ-θαύματα να χάσεις το παιχνίδι. Κάναμε λάθη» την ώρα που καλείται να καταστρώσει πλάνα για τη νέα εκτός έδρας μάχη πιθανότατα χωρίς τον αρχηγό, καθώς ο Κώστας Σλούκας αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από τη Fernando Buesa Arena.

Στην άλλη πλευρά η Βαλένθια είναι επίσης στο 10-8, καθώς προέρχεται από τη νίκη επί της Εφές (93-88).

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού έχει πάρει 7/10 νίκες της στη Fonteta, όπου στο πρώτο ματς της διαβολοβδομάδας υπέταξε την πρώην ομάδα του Αταμάν, διαθέτοντας την 3η καλύτερη άμυνα (75.2) αλλά και τη 2η χειρότερη επίθεση (75.7) στη διοργάνωση.

Βαλενθια – Παναθηναϊκος Live Streaming: «Στον τελικό του Final Four θα το βάλουμε εμείς το σουτ και θα πάρουμε τον τίτλο»

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπασκόνια στάθηκε στα δύσκολα σουτ των γηπεδούχων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μετά την πρώτη περίοδο ελέγξαμε το παιχνίδι και παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στην επίθεση κυκλοφορήσαμε πολύ καλά την μπάλα, αλλά χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ. Μετά έπαιξαν πιο επιθετική άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπασκόνια άλλαξε την πεντάδα της και ξεκίνησε να παίζει δίχως φόργουορντ, χωρίς τον Μαρίνκοβιτς και έκανε αλλαγές στην άμυνα. Στην επίθεση βρήκε κάποια πολύ δύσκολα σουτ, θαύματα, σαν αυτά του Ντίεζ και του Μονέκε, που τους έβαλαν πάλι στο παιχνίδι. Και στο τέλος έβαλαν το καλάθι που τους έδωσε τη νίκη».

Για τις διαφορές που έχασε ο Παναθηναϊκός: «Αυτό είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές μπορεί να γυρίσεις από 20 πόντους, όπως έγινε στο Μονακό, και κάποιες να είσαι πάνω και με κάποια σουτ-θαύματα να χάσεις το παιχνίδι. Κάναμε λάθη και είχαμε την ευκαιρία, όπως στο αντιαθλητικό του Σλούκα και έτσι χάσαμε το παιχνίδι».

Για το τι θα άλλαζε στην τελευταία φάση: «Κάτι θα αλλάξουμε στο Final Four και στον τελικό θα πάρουμε τον τίτλο».

Σπανούλης για Σλούκα, Μπραζντέικις και τη… μετάβασή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό

Ο προπονητής του Περιστερίου κλήθηκε να απαντήσει μεταξύ άλλων για τη μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, τον Ίγκνας Μπραζντέικις, τη δική του μετάβαση από τους «πράσινους» στους «ερυθρόλευκους», αλλά και τον Αντρέα Τρινκιέρι που ανέλαβε τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Για τον Μπραζντέικις: «Είναι πολύ καλός παίκτης, έχει προοπτικές. Αλλά δεν είναι στην  ομάδα μου, ανήκει στον Ολυμπιακό και του εύχομαι το καλύτερο».

Για τη μεταγραφή του Σλούκα: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες. Παίρνουν τις αποφάσεις τους, ο Κώστας πήρε τη δική του και αυτό είναι. Είμαι προπονητής της Εθνικής και εύχομαι όλοι οι παίκτες να παίζουν καλά και να είναι υγιείς».

Για το αν μετάνιωσε για τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Ποτέ δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου. Ηταν απόλυτα επιτυχημένο που πήγα στον Ολυμπιακό. Πάντα παίρνω τις αποφάσεις μου με πολλή σκέψη. Όχι γρήγορα και φυσικά και για την οικογένειά μου γιατί δεν είμαι μόνος μου στη ζωή.

Για τον Αντρέα Τρινκιέρι: «Είναι πολύ καλός προπονητής, έχει πολλές γνώσεις για το μπάσκετ, αγαπάει το άθλημα, εξαιρετικός άνθρωπος. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Βαλενθια – Παναθηναϊκος Live Streaming: «Χάσαμε από δικά μας λάθη»

Ο Χρήστος Σερέλης στις δηλώσεις του μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπασκόνια στάθηκε στα λάθη του «τριφυλλιού» που κόστισαν.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για το ματς: «Θα ξεκινήσω από την επιθετική λειτουργία. Όταν η Μπασκόνια κατέβασε το σχήμα της και το έκανε πιο κοντό δεν διαβάσαμε σωστά τις φάσεις. Και θα σταθώ στον Μονέκε που μας τιμώρησε και κάναμε και κάποια φάουλ που δεν έπρεπε. Χάσαμε από δικά μας λάθη».

Για τις διαφορές: «Στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Αλλά είχαμε το ματς στα χέρια μας. Κάναμε κάποιες καλές επιλογές. Κάναμε κάποια λάθη που δεν έπρεπε».

Για την τελευταία φάση: «Όταν τελειώνει ένα ματς με έναν παίκτη που δεν σουτάρει από τα 6 μέτρα, αν και το έχει ξανακάνει με τον Ολυμπιακό. Θα έπρεπε να ήμασταν πιο επιθετικοί. Στο αντιαθλητικό του Σλούκα πήραμε έναν πόντο και χάσαμε και την επίθεση. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και το τρίποντο του Μονέκε μπροστά στον πάγκο μας. Έτσι είναι το μπάσκετ. Στο Μονακό χάναμε 15 πόντους και γυρίσαμε, σήμερα έγινε το αντίθετο».Παθηναικος Live Streaming

Βαλενθια – Παναθηναϊκος Live Streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News