Βιλερμπαν – Παναθηναϊκος Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (14/12)

Βιλερμπαν – Παναθηναϊκος Live streaming

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βιλερμπάν.

Βιλερμπαν – Παναθηναϊκος Live streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Βιλερμπάν.

Εκτός έδρας αποστολή για τον Παναθηναϊκό. Αντιμετωπίζει την Βιλερμπάν στην Ldlc Arena (22:00) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το τέλος του αρνητικού σερί είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Μετά το σερί των τεσσάρων νικών που την είχε ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά, πλέον έχει τρεις συνεχόμενες ήττες, από Παρτιζάν, Εφές (εκτός) και Ρεάλ (στο ΟΑΚΑ) κι έχει πέσει στο 6-7.

Πληγώνει την παλιά του αγάπη ο Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός μετά την δραματική ήττα από την Παρτιζάν στην παράταση, σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη… γλίστρησε στις λεπτομέρειες και παρά το +10 στο 36’, θέλει άμεση επιστροφή στις επιτυχίες και δεύτερο «διπλό» εκτός ΟΑΚΑ για να ανέβει από το 6-5, διατηρώντας θετικό ρεκόρ.

Αντίστοιχα η τουρκική ομάδα του Ερντέμ Τσαν πλέον, στην μετά Αταμάν εποχή έχει ρεκόρ 5-6 και 4/5 στην έδρα της, όπου έχει ηττηθεί μόνο από τη Ρεάλ. Την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Σε 30 αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης η Εφές έχει το πάνω χέρι με 17-13 νίκες. Οι τρεις εκ των οποίων είναι συνεχόμενες ανεξαρτήτως έδρας.

Όσον αφορά τους αγώνες στην έδρα της Εφές οι «πράσινοι» μετρούν τέσσερις σερί ήττεςμ όσο στον πάγκο των Τούρκων καθόταν ο Αταμάν, ενώ το τελευταίο «διπλό» ήταν το 2017 (81-82).

Βιλερμπαν – Παναθηναϊκος Live streaming: Γυρίζουν τον διακόπτη οι πράσινοι

Στη νεότευκτη Ldlc Arena οι «πράσινοι» αναζητούν την επιστροφή στις νίκες με το δεύτερο «διπλό» της σεζόν. Έτσι, θα ισορροπήσουν εκ νέου το ρεκόρ τους και να αρχίσουν αντεπίθεση.

Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός θα είναι και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Επανέρχεται στο παρκέ για να δώσει άμεσα επιπλέον λύσεις στη γραμμή ψηλών. Επίσης, ο Τούρκος τεχνικός κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της κατάστασης του Μάριους Γκριγκόνις που ταξίδεψε με την αποστολή αλλά είναι αμφίβολος.

Ο Αταμάν υπογράμμισε πως «είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει ο Χουάντσο» και αναφέρθηκε στη δοκιμασία με τη Βιλερμπάν αλλά και

Όσο για την παρέα του Νάντο Ντε Κολό αλλά και του πρώην «πράσινου» Πάρις Λι είναι ουραγός στην κατάταξη με ρεκόρ 2-11, χωρίς να έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη εντός έδρας (0-6).

Σε τέσσερις επισκέψεις στη Γαλλία ο Παναθηναϊκός έχει 2 νίκες και 2 ήττες, ωστόσο την προηγούμενη διετία πήρε τη νίκη (82-86 πέρυσι).

Αταμάν: «Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στο τέλος των αγώνων»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Γαλλία, τονίζοντας ότι η Βιλερμπάν είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, ενώ υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφει ο Χουάντσο. Αποστολή στην Γαλλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτή είναι η EuroLeague. Μερικές φορές μπορεί να έχει ένα νικηφόρο σερί, αλλά μπορεί να έχεις και αρνητικό σερί. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στα προηγούμενα 2-3 ματς, αυτό είναι ένα διαφορετικό ματς, μία αναμέτρηση της EuroLeague. Ίσως η Βιλερμπάν να μην είναι στην καλύτερη θέση, αλλά βλέποντας τα παιχνίδια της, διαπιστώνω ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα, το δείχνει σε κάθε ματς, με εξαίρεση το ματς απέναντι στη Βαλένθια. Σε κάθε αγώνα παίζουν μέχρι το τέλος, για παράδειγμα με αντίπαλο την Μακάμπι έχασαν στην τελευταία κατοχή. Θα είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, γιατί θέλουμε να αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά».

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR για να επανέλθει: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι κάθε αγώνα. Σε πολλά ματς χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Ενώ είχαμε τον έλεγχο, τον χάσαμε στο φινάλε. Και φυσικά πρέπει να παίξουμε άμυνα σε υψηλό επίπεδο. Επιθετικά έχουμε την ικανότητα, θα βρούμε σκορ. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε περισσότερο επιθετικοί, ειδικά σε καταστάσεις “ένας εναντίον ενός”».

Για τον Γκριγκόνις: «Δεν έκανε προπόνηση τις 3-4 τελευταίες ημέρες, αλλά απόψε (στη Γαλλία πια) θα δοκιμάσει. Ελπίζω να παίξει, είναι ο μόνος έμπειρος παίκτης στη θέση του και δεν έχουμε εναλλακτικές».

Για την επιστροφή του Ερνανγκόμεθ: «Θα είναι πολύ σημαντική. Με τον Μήτογλου και τον Χουάντσο, αλλά και τον Ματζούκα να προσφέρει, θα υπάρχουν λύσεις. Αλλά ο Χουάντσο είναι έμπειρος, ειδικά στην άμυνα. Θα μας βοηθήσει αρκετά. Δεν έχει παίξει για 5-6 εβδομάδες, αλλά θα μας βοηθήσει».

Βιλντόζα: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι – Χρειαζόμαστε μια καλή νίκη»

Ο Λούκα Βιλντόζα μίλησε κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Γαλλία ενόψει του παιχνιδιού με την Βιλερμπάν, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός Aktor είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για το παιχνίδι, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο. Αποστολή στην Γαλλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την διαχείριση του παιχνιδιού κόντρα στην Βιλερμπάν: «Κερδίσαμε το προηγούμενο παιχνίδι, έχουμε ένα αρνητικό σερί στη Ευρωλίγκα. Ωστόσο πηγαίνουμε πολύ καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Φυσικά θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και δεν είμαστε χαρούμενοι με τα τελευταία αποτελέσματα στην διοργάνωση, αλλά θεωρώ πως χρειαζόμαστε μια καλή νίκη».

Για την θέση της Βιλερμπάν στην βαθμολογία και το καινούργιο της γήπεδο: «Έχουν καλή ομάδα. Πιστεύω πως είχαν μερικά καλά αποτελέσματα τελευταία και με τον νέο κόουτς παίζουν διαφορετικά ,πιστεύω πως έχουν επικίνδυνους παίκτες. Ανεξάρτητα απ’ αυτό εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να πιστέψουμε στις δυνάμεις και να ξεκινήσουμε να χτίζουμε από αυτό το παιχνίδι».Παθηναικος Live Streaming

Βιλερμπαν – Παναθηναϊκος Live streaming: Ο Αταμάν 9ος κόουτς του Παναθηναϊκού με εκκίνηση 10-0

Ο Παναθηναϊκός Aktor επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ mateco. Έτσι, διατήρησε το αήττητο του στη φετινή Stoiximan Basket League μετά από 10 αγώνες. Με αυτόν τον τρόπο ο Εργκίν Αταμάν έγινε ο 9ος προπονητής στην ιστορία των «πράσινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που μπήκε σε αυτό με ρεκόρ τουλάχιστον 10-0.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Είναι κάτι που έγινε συνολικά 11 φορές αφού το κατάφεραν από δύο φορές ο Τσάβι Πασκουάλ που έχει και το σχετικό ρεκόρ και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Ισπανός σημείωσε 31 νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος 2017-18 –συμπεριλαμβανομένων και των πλέι οφ- αφού είχε βγάλει αήττητος την κανονική περίοδο και τις δύο πρώτες φάσεις των πλέι οφ, πριν ηττηθεί στον πρώτο τελικό, ενώ στην προηγούμενη (2016-17) είχε μπει στο Πρωτάθλημα με ρεκόρ 24-0. Η λίστα των προπονητών που μέτρησαν τα μεγαλύτερα αήττητα σερί στον πάγκο του Παναθηναϊκού Aktor διαμορφώνεται ως εξής…

Τσάβι Πασκουάλ (2017-18) 31-0

Τσάβι Πασκουάλ (2016-17) 24-0

Ευθύμης Κιομουρτζόγλου (1994-95) 18-0

Δημήτρης Πρίφτης (2021-22) 17-0

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (2007-08) 16-0

Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς (2015-16) 14-0

Όντεντ Κάτας (2020-21) 13-0

Φραγκίσκος Αλβέρτης (2013-14) 12-0

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (2010-11) 11-0

Ρικ Πιτίνο (2018-19) 10-0

Εργκίν Αταμάν (2023-24) 10-0

Έπεσαν οι τόνοι και… διορθώθηκε η πληροφορία που είχε κάνει έξαλλο τον Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν έξαλλος με μια πληροφορία που μεταδόθηκε μετά τη σύναντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά οι τόνοι… έπεσαν και το εν λόγω θέμα διορθώθηκε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Aktor περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και οι δυο τους μίλησαν σε πολύ ζεστό κλίμα έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Ωστόσο, κάποια δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αταμάν να λέει στον Ερντογάν ότι ήρθε στην Ελλάδα για να νικήσει το «τριφύλλι» τη Φενέρμπαχτσε έφεραν το… ξέσπασμα του έμπειρου προπονητή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη γειτονική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Αταμάν μετά το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε δημόσια για το θέμα. Υπογράμμισε πως η συνομιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο αφορούσε μόνο τη φιλία των Ελλήνων με τους Τούρκους, την αθλητική κουλτούρα και την «αιώνια» κόντρα.

Μετά το «ξέσπασμα» του Αταμάν ήρθε και η απαραίτητη «διόρθωση» από την εκπομπή “Live News” του Mega, η οποία είχε αποκαλύψει την παραπάνω πληροφορία. Για την ακρίβεια, το απόγευμα της Δευτέρας (11/12) επισημάνθηκε πως -όπως είπε και ο Τούρκος προπονητής- δεν υπήρξε διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών που να αφορά τη «Φενέρ».

Βιλερμπαν – Παναθηναϊκος Live streaming| Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News